Gümüşhane

Rektör Zeybek'ten Mevlid Kandili Mesajı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Rektör Zeybek'ten Mevlid Kandili Mesajı
Abone ol
Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Mevlid Kandili olması dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Rektörümüz mesajında şunları dile getirdi:

Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Mevlid Kandili olması dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Rektör Zeybek mesajında şunları dile getirdi:

“27 Şubat’ta Regaib Kandili, 21 Mart’ta Mirac Kandili, 7 Nisan’da Berat Kandili ve 19 Mayıs’ta da Kadir Gecesi’ni idrak ettiğimiz kandillerin sonuncusu olan ve 28 Ekim Çarşamba gecesi idrak edeceğimiz Mevlid Kandili’ni kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Yılın son kandili olan Mevlid Kandili insanlığın kurtuluşu ve âlemlere rahmet olarak gönderilen sevgili peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV)’in doğum gecesidir. Hz. Peygamberimiz (SAV) bütün insanlık için bir yol gösterici, ilahi bir nur, sönmeyen bir kandildir. Onun doğumu insanlık tarihinin en önemli hadiselerinden biridir. Çünkü Yüce Allah onu bütün âlemlere rahmet olarak göndermiştir. İslam dini aynı zamanda bir ahlak dini olarak insanlığı kurtuluşa ve hidayete davet etmektedir. Bizler de bu mübarek günün hidayetine erişmek vesilesi ile dinimizin bizden istediği sevgi, saygı ve hoşgörü ortamının kurulmasına, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin güçlenmesine gayret göstermeliyiz. Peygamberimizin yaratılış gayesine uygun yaşatmayı gaye edinen anlayışı bugün İslam coğrafyasında ve dünyada yeterince uygulanamamıştır. Günümüzde insanlık gıybet, hastalık, şiddet ve terör gibi musibetlerle boğuşur olmuştur. Tüm bunlardan kurtulmak için öncelikle kendimizden başlayarak iyiliği, güzelliği ve barışı hayata yaymalı, öğrenmeli ve öğretmeliyiz. Bu mübarek gecenin bizlere büyük anlamlar ve vazifeler yüklediğinin farkına varmalı ‘eşref-i mahlukat’ olmalıyız. Dilerim ki bu kandil, doğum gününü kutladığımız sevgili peygamberimizin o güzel ahlakını yeniden hatırlamaya vesile olur.

Bu mübarek gecenin anlamına ve önemine vakıf olabilmek temennisi ile tüm İslam aleminin, Gümüşhaneli hemşerilerimizin ve Gümüşhane Üniversitesi ailesinin Mevlid Kandili’ni tebrik eder, Kandilin hayırlara vesile olmasını dilerim.”


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ÜNİ-DOKAP rektörlerinden Macron ve karikatür saldırılarına tepkiÖnceki Haber

ÜNİ-DOKAP rektörlerinden Macron ve karik...

Başkan ÇİMEN MEvlid Kandili Mesajı YayınladıSonraki Haber

Başkan ÇİMEN MEvlid Kandili Mesajı Yayın...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar