Gümüşhane

Sarıgül: Ben Şişli’de tarih yazdım, Bedri Başkan da Gümüşhane’de yazacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sarıgül: Ben Şişli’de tarih yazdım, Bedri Başkan da Gümüşhane’de yazacak
Abone ol
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, CHP Gümüşhane Belediye Başkan Adayı Bedri Ağaç’a destek vermek üzere Gümüşhane’ye gelerek vatandaşlardan destek istedi.

CHP Gümüşhane İl Başkanlığı tarafından ‘Gümüşhane İçin Yürüyoruz’ sloganı ile yürüyüş gerçekleştirildi. 

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü önünden başlayan yürüyüşe CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül de katıldı. 

CHP Gümüşhane Belediye Başkan Adayı Bedri Ağaç’a destek için Gümüşhane’ye gelen CHP’li Sarıgül, Ağaç ve partililerle birlikte yürüyerek vatandaşları selamladı. 

15 Temmuz Zafer Meydanı’nda sona eren yürüyüşün ardından CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, yaptığı konuşma ile CHP’li Aday Bedri Ağaç’a destek istedi. 

“Bedri Başkana inanıyorum ve güveniyorum”

Bedri Ağaç’a inandığını ve güvendiğinin altını çizen Sarıgül, “Gümüşhane, tam 36 sene önce milletvekili oldum, parlamentoya gittim. Bir Gümüşhaneli benim elimden tuttu, bana çok yardımcı oldu, Adalet Bakanı'ydı. Kendisiyle dostluğumuz hep devam ediyor. Şu anda 96 yaşında, Allah'ım daha da ona uzun uzun ömürler versin. Bu topraklara, Erzincan'a, Anadolu'ya, Türkiye'ye çok büyük katkılarda bulunan Oltan Sungurlu Bakanımı saygıyla, sevgiyle, hürmetle yâd etmek istiyorum. Sıfırdan gelen bir arkadaşınız olarak karşınızdayım. Sıfırdan geldim ama nasıl Şişli'de ben tarih yazdıysam Bedri Başkan da Gümüşhane'de Bismillah diyerek o tarihi yazacak. Ötekimiz yok. Bedri Başkan, belediye başkanı olacak inşallah. Gümüşhane Belediyesi'ne gelen vatandaşımıza hangi siyasi partiye oy verdin diye soru sormayacak. Tek sorusu şu olacak. Allah'ımın bana verdiği güçle size nasıl yardımcı olabilirim? Bedri Başkanı seçenler diyecekler ki iyi ki Bedri Başkanı seçmişiz. İyi ki komutanımızı seçmişiz. Oy vermişiz. İnanın ki Bedri Başkan'a oy vermeyen yurttaşlarımız da 6 ay sonra diyecek ki helal süt etmiş bir ailenin evladıymış. Cephelerde bayrağımız için toprağımız için mücadele vermiş. Seçim yaklaşsa da biz de Bedri Başkanımıza oy versek, çünkü Bedri Başkan'ın ötekisi yok. Bedri Başkan diyor ki başı açık kardeşim de benim, başı kapalı kardeşim de benim. Bedri Başkan diyor ki bayrağımıza bağlıysanız, toprağımıza bağlıysanız, ulusal birlikten yanaysanız, inançlarımıza saygı gösteriyorsanız, örflerimizi, törelerimizi, geleneklerimizi koruyorsanız başımın üzerinde yeriniz var. Bedri Başkana inanıyorum ve güveniyorum” dedi. 

“50 yıllık siyasi birikimimle Bedri Ağaç’a güveniyorum”

50 yıllık siyasi birikimiyle Ağaç’ın yanında olduğunu söyleyen Milletvekili Sarıgül, “Bedri Başkanımız 5 yıllığına belediye başkanlığına gelmiyor. Sizden uzun yıllar yetki istiyor. Çünkü ben Gümüşhane'yi Türkiye markası yapacağına inanıyorum. Gümüşhane'nin ışıklarını daha da çok yakacağına inanıyorum. Bugüne kadar Gümüşhane Belediye'mize hizmet veren belediye başkanlarımıza çok teşekkür ediyorum. Ama artık bir değişim zamanı, yeni bir heyecan zamanı. Bakın başa baş giden seçim var. Eskiden olduğu gibi iki parti yok. Biz bu noktada kendimizi çok şanslı olarak gördüğümüzü biliyorum. Anketleri görüyorum, anketlere bakıyorum. Bedri Başkan gerçekten yakışan bir başkan. Bakın Erzincan'ı bıraktım geldim. Kelkit'e gideceğim. Akşam Erzincan'da tekrar bir mitingimiz var orada olacağım. Şunu bilesiniz ki inanmadığım bir işi kesinlikle yapmam. Her yere gitmem. Her adaya gidip kolay kolay destek olmam ama Bedri Başkan'a inanıyorum. Hayırlı olan, bereketli olan adayı inşallah. Gümüşhane’ye yakışan adayı seçin ve ben 50 yıllık siyasi birikimimi Bedri Başkan'a veriyorum. 50 yıllık emeğimi Bedri Başkan'ın yanında değerlendiriyorum ve Bedri Başkan'ın başarılı olmasını çok çok arzu ediyorum” diye konuştu. 

“Aşağı derenin, yukarı derenin adayı değilim herkesin adayıyım”

Pazar günü gerçekleştirilecek seçimi bir fırsat olarak değerlendiren CHP Gümüşhane Belediye Başkan Adayı Bedri Ağaç da “İki gün sonra bir seçime gidiyoruz. 5 yılda bir defa geliyor bu fırsat önümüze. Bu seçimi yaparken 3 gün önceyi, 5 gün önceyi, seçim zamanı geldi diye son 1 ayda yüzünüze gülmeleri, verilen hediyeleri, dağıtılan malzemeleri lütfen düşünmeyin. Yaşadığımız 5 yılı düşünün. 2019'dan 2024'e kadar bu şehir yerel yönetim anlamında ne kazandı ne kaybetti bunu düşünün. Ben bu memleketin öz evladıyım, ben içinizden biriyim. Burada doğdum, askerlik görevim bitti, ömrümün kalan kısmını yaşamak üzere buraya geri yerleşmiş bir kardeşinizim. Ben Cumhuriyet Halk Partisi'nin adayıyım. Cumhuriyeti kuran Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Genel Başkanlığı’nı yaptığı bir partinin adayıyım. 31 Mart'ta vereceğiniz destekle Belediye Başkanı olursam açık söylüyorum Allah şahit olsun oranın buranın, aşağı derenin, yukarı derenin, CHP'nin, AK Parti'nin, MHP'nin adını saydığım, sayamadığım bütün hiçbir partiye ayırmadan herkesin belediye başkanı olmaya talibim” ifadelerini kullandı. 

“Bu memlekete bir 5 yıl hizmet etmek istiyorum”

CHP Gümüşhane Belediye Başkan Adayı Bedri Ağaç konuşmasını şu ifadelerle sonlandırdı: “Adaletten, hakkaniyetten asla şaşmayacağım. Sevgili hemşerilerim, siyasi davranmayalım, elimizi vicdanımıza koyalım. Ben kendimi yetiştirmiş, liyakatli bir evladınız, bir kardeşinizim. Bu memlekete bir 5 yıl hizmet etmek istiyorum. Tıpkı atalarımın, anamın, babamın yaptığı gibi bu hizmet fırsatını verirseniz inşallah hiçbirinizi mahcup ve pişman etmeyeceğim. Ben bütün rakiplerimi tanıyorum. Hepsine saygı duyuyorum. Hepsi iyi insanlar. Hepsi bu vatanın evlatları. Sadece şunu söylüyorum, elimizi vicdanımıza koyacağız. Gümüşhane'yi içine düştüğü bu çıkmazdan kim çıkarır? Bu belediyeyi hakkaniyette, liyakatte kim yönetir? Kim eksikleri tamamlar? Kim güzel işler yapar? Kim çalmadan, çırpmadan, hak yemeden, hırsızlığa, yolsuzluğa müsaade etmeden bu şehrin evlatlarının geleceğini düşünür? Kim çalışır? Bakın bunu düşünün. Vereceğiniz karar şu anda siyasi karar olamaz. Vereceğiniz karar vicdani bir karar olacak.”


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
GÜ’lü öğrencilerden TÜBİTAK proje başarısıÖnceki Haber

GÜ’lü öğrencilerden TÜBİTAK proje başarı...

Bakan Uraloğlu Gümüşhane’deSonraki Haber

Bakan Uraloğlu Gümüşhane’de

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar