Gümüşhane

SEÇİM GÜVENLİĞİ İLE İLGİLİ VALİLİĞİMİZCE YAPILAN ÇALIŞMALAR

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
SEÇİM GÜVENLİĞİ İLE İLGİLİ VALİLİĞİMİZCE YAPILAN ÇALIŞMALAR
Abone ol
  1. Bakanlığımızın Seçim Tedbirleri Konulu 04/01/2019 tarihli ve 234 sayılı Genelgesi; Valiliğimizin 11/01/2019 tarihli ve 235 sayılı yazımız ile Kaymakamlıklara ve ilgili kurumlara yazılmıştır.
  2. 01/02/2019 tarihli ve 70244900-249-E.655 sayılı “Gümüşhane Valiliği İl Seçim Planı” hazırlanarak uygulamaya konulmuştur.
  3. Kaymakamlıklar, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığınca da seçim planları hazırlanarak uygulamaya konulmuştur.
  4. 31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimlerinin güven ve huzur içerisinde yapılması, seçim öncesi, seçim anı ve  sonunda hiçbir aksaklığa meydan verilmemesi, oy kullanacak seçmenlerimizin herhangi bir sıkıntı yaşamaması amacıyla;
  1. İl Emniyet Müdürlüğü tarafından sandık kurulacak binaların güvenlik kameralarının çalışır halde bulundurulması hakkında yaptığı teknik çalışma sonucu düzenlenen rapor gereği yapılmak üzere 23/01/2019 tarihli ve 463 sayılı yazımız ile İl Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderilmiştir.
  2. Bakanlığımızdan alınan afiş, poster, el ilanları vb. 11/02/2019 tarihli ve 2646 sayılı yazı; 14/02/2019 tarihli ve 976 sayılı yazımız ile Kaymakamlıklara, ilgili kurumlara yazılmıştır.
  3. Seçim sandıklarının kurulduğu alanlarda, karışıklık yaşanmaması için gerekli güvenlik önlemlerinin alınması, 22/03/2019 tarihli ve 1865 sayılı yazımız ile Kaymakamlıklar ve kolluk kuvvetlerinden istenmiştir.
  1. Valiliğimizin 13/03/2019 tarihli ve 1669 sayılı talimatı ile;
  1. Merkeze bağlı tüm köy yollarının (özellikle Alçakdere, Boğalı, Güngören, Örenler ve Aslanca Köyleri) İl Özel İdaresi tarafından, İlçelerimize bağlı köy yollarının Kaymakamlıklarca açık bulundurulması,
  2. İlimiz merkez ilçeye bağlı olup halen ikamet olmadığından, olumsuz hava şartları nedeniyle elektrik verilemeyen köylerimize (Alçakdere, Boğalı, Güngören, Örenler ve Aslanca vb.) elektrik verilmesi ile il genelinde tüm yerleşim birimlerine seçim süresi boyunca kesintisiz elektrik verilmesinin ÇORUH Elektrik Dağıtım A.Ş. tarafından sağlanması,
  3. İlimiz merkez ilçe, belde ve köylerinde kurulacak seçim sandıklarının konulacağı sandık alanlarının elektrik tesisatlarının, jeneratörlerin ve güvenlik kameralarının kontrol edilerek çalışır durumda bulunmalarının sağlanmasının ilgili kurum amirleri (okullarda İl Milli Eğitim Müdürlüğü, diğer kurum binalarında bağlı bulunduğu kurumu ve köylerimizde köy muhtarlığı)  tarafından yapılması, ilçelerimizde de Kaymakamlarımız tarafından anılan tedbirlerin alınması,
  4. . İl ve ilçelerimize bağlı mahalle ve köylerimizde; Kaymakamlarımız, İl Jandarma Komutanı ve İl Emniyet Müdürü koordinesinde herhangi bir aksaklığa meydan verilmeden (özellikle muhtarlık seçimlerinin yapılacağı yerlerde, seçimlerin huzur ve emniyet içerisinde yapılmasını ve kamu düzeninin hiçbir surette bozulmamasını temin amacıyla)  gerekli olan her türlü tedbirin alınmasını ve bizzat takibinin yapılması,

İstenilmiştir.

  1. Valiliğimizin 22/03/2019 tarihli ve 1881 sayılı talimatları ile;
  1. İlimiz merkez ilçeye bağlı olup halen ikamet olmadığından, olumsuz hava şartları nedeniyle elektrik verilemeyen köylerimize (Alçakdere, Boğalı, Güngören, Örenler ve Aslanca vb.) elektrik verilmesi talimatı verilmiştir.
  2. Valiliğimizin 26/03/209 tarihli ve 1949 sayılı talimatları ile;

İlimiz genelinde haberleşmenin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi için gerekli olan bütün tedbirlerin alınması istenmiştir.

  1. Valiliğimizin 28/03/209 tarihli ve 2008 sayılı yazısı ile; Seçim günü ilimiz genelinde meydana gelebilecek sağlık problemlerine müdahale edilmesi amacıyla İl Sağlık Müdürlüğünce yeterli sayıda sağlık personeli bulundurulmasını, bütün sağlık  tedbirlerinin alınması istenilmiştir.
  2. Valiliğimizin 26/03/209 tarihli ve 1941 sayılı yazısı ile;

Seçim gününde herhangi bir enerji kesintisine sebebiyet verilmemesi amacıyla, seçim gününde enerji kesintisini önlemek adına 29/03/2019 tarihinden seçim işlemlerinin bitimine kadar yürütülen ve yürütülecek olan altyapı çalışmalarının yapılmaması istenilmiştir.

 

  • İlimizde bulunan siyasi partilerin il başkanları ve Belediye Başkan adayları ile yapılan toplantılarda; 31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimlerinin güven ve huzur içerisinde yapılması, seçim öncesi, sonrası ve seçim anında hiçbir aksaklığa meydan verilmemesi, seçim mevzuatı hakkında bilgilendirme toplantıları yapılmıştır.

     

  • Kaymakamlarımızla yapılan toplantılarda; 31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimlerinin güven ve huzur içerisinde yapılması, seçim öncesi, seçim anı ve  sonunda hiçbir aksaklığa meydan verilmemesi, oy kullanacak seçmenlerimizin herhangi bir sıkıntı yaşamaması amacıyla alınması gereken bütün önlemler hakkında bilgi verilmiş, herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi hususlarında Kaymakamlarımıza gerekli talimatlar verilmiştir. Özellikle asayişe yönelik önlemlerin alınması, tüm köy yollarının açık bulundurulması, elektrik kesintilerine karşı önlem alınması vb. konularında talimatlar verilmiştir.
  •  

  • İlimiz merkez ilçeye bağlı köy yollarımızın açık bulundurulması, seçim tamamlanıncaya kadar olası kar yağışına karşın yolları kapanma ihtimali olan bölgelerde ekip bulundurulması, seçim süresince İl Özel İdaresi ve Karayolları sorumluluk sahası gözetmeksizin ortaklaşa çalışmaları seçim tamamlanıncaya kadar koordineli bir şekilde çalışmaları konularında talimat verilmiştir.
  •  

  • Muhtar ve Muhtar adayları ile yapılan toplantılarda; Seçimin huzur içerisinde geçmesi için taşkınlığa ve Kanunsuz uygulamalara kalkışmamaları, kardeşlik havası içerisinde seçimlerin sonuçlanması, aksi halde Valiliğimizce hiçbir taşkınlığa, seçimi engelleyici uygulamalara fırsat verilmeyeceği, aykırı hareket edenler hakkında yasal işlemlerin yapılacağı hususlarında bilgilendirme yapılmıştı.
  •  

  • Kolluk kuvvetlerimiz tarafından olay olma riski bulunan köylerimiz tespit edilmiş ve her türlü güvenlik önlemleri alınmıştır.
  •  

    31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimlerinin güven ve huzur içerisinde yapılması, seçim öncesi, seçim anı ve sonunda hiçbir aksaklığa meydan verilmemesi, oy kullanacak seçmenlerimizin herhangi bir sıkıntı yaşamaması amacıyla bütün önlemler alınmıştır.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
GÜ'de Kariyer Günleri DüzenlendiÖnceki Haber

GÜ'de Kariyer Günleri Düzenlendi

Gümüşhane’de kaybolan yaşlı kadın ölü bulunduSonraki Haber

Gümüşhane’de kaybolan yaşlı kadın ölü bu...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar