Gümüşhane

Şiran Tüm Yönleriyle Bu Sempozyumda Ele Alınıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şiran Tüm Yönleriyle Bu Sempozyumda Ele Alınıyor
Abone ol
Gümüşhane’nin Şiran ilçesinin tarımından imarına, madenciliğinden yenilenebilir enerjiye, turizmden tarihine kadar birçok konunun ele alınacağı ve 2 gün sürecek olan “2. Dünü, Bugünü, Yarını Şiran Sempozyumu” başladı.

Gümüşhane Şiran Dernekler Federasyonu (ŞİDEF) ve Şiran Eğitim Kalkınma Vakfı (ŞEKAV) girişimi, Şiran Belediyesi, Yeşilbük Belediyesi, GÜSİAD ve Gümüşhane Üniversitesi ortaklığıyla başlayan sempozyum Şiran Belediyesi Konferans salonunda yapılıyor.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda İstanbul’da yapılan 1. Şiran sempozyumundan kestiler videosu izlenildi.

Sırasıyla kürsüye ŞİDEF Genel Başkanı Serkan Kaya, ŞEKAV Başkanı Ramazan Kahveci, ŞİDEF Danışma Kurulu Başkanı Yüksel Hamzaoğlu, Kelkit Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Daltaban, Şiran Belediye Başkanı Mutlu Özel, DOKA Genel Sekreteri Kemal Akpınar, DOKAP Başkan Yardımcısı Şeref Demir birer konuşma yaptı.

Sempozyumun açılışında konuşan Gümüşhane Şiran Dernekler Federasyonu (ŞİDEF) Başkanı Serkan Kaya, “Uzakta olmak bizim için memleketimizi daha değerli kılıyor. Bu sempozyumumuzun sebebi Şiran’ın sesini dünyaya duyurmaktı, iddiamız buydu. Bizim gerek ŞİDEF olsun gerek ŞEKAV olsun Türkiye’deki 72 temsilcimizle yaptığımız çalışmalar var. Bizler kurumsallaşmayı aştık. Bizler bu memlekete ilk sempozyumda ifade ettiğimiz gibi, günde 5 vakit namaz gibi sürekli söyleyeceğiz ana hizmetlerin gelmesi için çalışacağız. Olmazsa olmaz bir konumuz var İkisu-Şiran tüneli. Çünkü bugün Gümüşhane’yi tüneller şehrine çevirdik. Acı ama gerçek Anadolu’yu Karadeniz’e bağlamak Trabzon lobisinin marifetidir. Çok teşekkür ediyorum. O kadar tünelin yapılıp İkisu-Şiran tünelinin yapılmamasını çok manidar buluyoruz. 97 yılından bu yana tünelimiz yapılmıyor. Biz bu yolun önemini Ruslara anlattık da Cumhuriyet’in 100’üncü yılında çok acı ama mecliste anlatamadık. Bu sempozyumu yaparken amacımız kimseyi yermek ve eleştirmek değil ama gerçekleri de konuşmak istiyoruz. Biz her zaman ayrılıkta azap birliktelikte rahmet vardır diyoruz. Biz bu tünelin yapımından başlanıp Şiran ovasının Kelkit ve Köse’ye doğru Gümüşhane’nin gelişime açık bir yer olduğunu öngörüyoruz ve iş adamlarına da çağrı da bulunmak istiyoruz. Bu toplantıda konuşulanların takipçisi olacağımızı, önümüzdeki günlerde bunların meclise ve bakanlığa taşınacağını bilmenizi isteriz. Bugün Cumhuriyetimiz 100 yaşında. Osmanlı’ya Selçuklulara gidiyoruz. Türkiye’nin dört bir yanını geziyoruz. Herkesi eserleriyle yad ediyoruz. Bizler de Şiran’a nasıl bir eser bırakırız lobisini yapma peşindeyiz. Onların yaptığı işin yanında çok devede kulak ama bunun için de bıkmadan usanmadan her dönem bunları söyleyeceğiz” dedi.

Açılış konuşmasıyla başlayan programda ilk oturumda Prof.Dr. Oktay Yıldız tarafından “Şiran’da kalkınma modelleri” konulu sunum yapıldı.

Prof.Dr. Cenap Sancar’ın “Şehirleşme kültürü, altyapısı ve ulaşım”, Doç.Dr. İsmail Çalık’ın “Şiran’da turizm” ve Dr. Yüksel Yalçın’ın “Şiran’da sürdürülebilir iklim enerji eylem planı” konulu sunumlarını gerçekleştirdiği sempozyumun öğleden sonraki bölümünde Jeoloji Yüksek Mühendisi Semi Hamzaçebi ve Jeoloji Yüksek Mühendisi Mustafa Özkan tarafından “Şiran’da madencilik” konulu sunumlar yapıldı.

Prof.Dr. Şükrü Gürler’in “Şiran’da tarım ve hayvancılık” ve Doç.Dr. Emre Aslan’ın “Bir marka Şiran: Sorunlar, çözümler ve öneriler” sunumlarının ardından ilk gün bilimsel programı sona erdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
2. Ordu Komutanlığına Gümüşhaneli Metin Tokel AtandıÖnceki Haber

2. Ordu Komutanlığına Gümüşhaneli Metin...

Gümüşhane'de Turistik Levhalara Tepki YağıyorSonraki Haber

Gümüşhane'de Turistik Levhalara Tepki Ya...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar