Gümüşhane

Tarihi Zigana köyünde sokak sağlıklaştırması yapılacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tarihi Zigana köyünde sokak sağlıklaştırması yapılacak
Abone ol
Tarihi İpek Yolu üzerinde yer alan Zigana köyünde yörenin özgün mimarisine uygun sokak sağlıklaştırması çalışması yapılacak.

Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, Torul ilçesindeki ziyaretleri kapsamında incelemelerde bulunduğu Zigana köyünün girişindeki mahallede sokak sağlıklaştırma çalışması yapılacağını söyledi.

Zigana dağının eteklerinde yer alan köydeki köy kahvesinde vatandaşlarla bir araya gelerek talep ve sorunlarını dinleyen Vali Taşbilek, Zigana köyünün tarihi çok eskiye dayanan bir yerleşim yeri olduğunu ve tarihi İpek Yolu üzerinde yüz yıllarca geçit olarak kullanıldığını hatırlattı.

Zigana köyünün yıllarca Gümüşhane-Trabzon güzergahında çok ciddi bir hizmet verdiğini kaydeden Vali Taşbilek, “Köyün girişinden tarihi Kalkanlı köprümüze kadar çok hoş bir giriş kısmı var. Burayı oradaki vatandaşlarımızla istişare ederek Zigana köyümüze yakışır güzel bir sokak sağlıklaştırması çalışmasıyla oranın özgün halini tekrar ortaya çıkarabilmek, vatandaşlarımıza güzel bir hizmet sunabilmek için böyle bir çalışmaya gireceğiz” dedi.

Zigana’nın Gümüşhane’nin turizm destinasyonlarına açılan bir kapı olduğunu ifade eden Vali Taşbilek, “Bunu yapmamızdaki amaç hem köyümüzün güzelliğine değer katmak hem de burası turizm destinasyonumuzun çok önemli bir geçiş noktası. Değişik turizm destinasyonumuza açılan bir kapı burası. İnşallah en kısa zamanda çalışıp hoş bir projelendirme ile orayı Zigana’ya yakışır, Gümüşhanemize yakışır bir sokak sağlıklaştırmasıyla hazırlamak istiyoruz” diye konuştu.

Vali Taşbilek daha sonra köyde bulunan ve kadınların katıldığı Halk Eğitimi Merkezi kursunu ziyaret ederek kursiyerlerden ve eğitmenlerden bilgi aldı.  Yine aynı köyde bulunan Zigana Doğa Okulu Bitki Müzesinde de incelemelerde bulunan Vali Taşbilek, müzenin kurulu olduğu binayla ilgili çalışma yapılması talimatını verdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kelkit’te Fırınlara Sıkı DenetimÖnceki Haber

Kelkit’te Fırınlara Sıkı Denetim

Gümüşhane’nin ilk zipline tesisi Torul’da yapılıyorSonraki Haber

Gümüşhane’nin ilk zipline tesisi Torul’d...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar