Gümüşhane

Tekçe'den iki önemli teklif

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tekçe'den iki önemli teklif
Abone ol
Gümüşhaneli Bürokratlar Dernek (GÜBDER) Başkanı Erol Tekçe, Gümüşhane-Bayburt Havalimanının adının “Lütfi Doğan Havalimanı”, Gümüşhane Üniversitesinin adının da “Gümüşhane Mahmut Oltan Sungurlu Üniversitesi” olarak güncellenmesini talep etti.

GÜBDER olarak geçtiğimiz günlerde yaptıkları yönetim kurulu toplantısının ardından alınan kararları kamuoyu ile paylaşan Tekçe, açıklamasında hem Gümüşhane hem de Bayburtlulara seslendi.

Tüm İslam aleminin yakından tanıdığı müstesna bir şahsiyet olan Lütfi Doğan hocanın geçtiğimiz haftalarda vefat ettiğini hatırlatan Tekçe, “Hocamızın gerek Diyanet İşleri Başkanlığı, gerek Erzurum Senatörlüğü gerekse Gümüşhane Milletvekilliği dönemlerinde memleketimize özelliklede Erzurum, Bayburt ve Gümüşhane'ye çok hizmetleri oldu. Hocamızın doğduğu yer Gümüşhane’nin Köse ilçesine bağlı Salyazı köyüdür. Salyazı köyü Bayburt'a 30 km, Gümüşhane'ye 70 km kadardır. Kamuoyunda Gümüşhane/Bayburt Havalimanı olarak açılması beklenen havalimanının adının "LÜTFİ DOĞAN HAVALİMANI" olarak güncellenmesini istiyoruz. İki şehrimizle de bütünleşmiş, önemli bir şahsiyet olarak muhterem hocamızın adının bölgemiz için oldukça önem arz eden bu havalimanına verilmesini Gümüşhane ve Bayburt olmak üzere ülkemiz kamuoyuna talep ve teklif ediyoruz. İnanıyorum ki, saygıdeğer yöneticilerimiz bu güzel vefalı ve kadirşinas tavrı göstermekten uzak durmayacaklardır. Konuyla ilgili tüm sivil toplum örgütlerinin desteğini hassaten rica ediyoruz” dedi.

Başkan Tekçe, ikinci tekliflerinin de Gümüşhane Üniversitesini adının şehrin yaşayan efsane ve duayen siyasetçisi, büyük devlet adamı, ismi tüm kesimlerce müştereken saygın bir şahsiyet olarak kabul gören, uzun süren bakanlık ve Milletvekilliklerine rağmen adına zerre şaibe bulaşmamız birkaç devlet adamından biri olan medarı iftiharımız Mahmut Oltan Sungurlu'nun adının verilmesi olduğunu söyledi. Tekçe, Gümüşhane Üniversitesinin adının “Gümüşhane Mahmut Oltan Sungurlu Üniversitesi” olarak güncellenmesini talep ve teklif ederek tüm kamuoyunun destek istedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Erdoğdu: Birlik ve beraberliğimiz bizi zafere ulaştıracakÖnceki Haber

Erdoğdu: Birlik ve beraberliğimiz bizi z...

Kürtün'de Terör Örgütüne Yönelik Operasyon Düzenlendi!Sonraki Haber

Kürtün'de Terör Örgütüne Yönelik Operasy...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar