Gümüşhane

Uğurcan’ın cansız bedeni bulundu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Uğurcan’ın cansız bedeni bulundu
Abone ol
Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Beşikdüzü ilçesinde 5 gün önce sahilde fotoğraf çekilmek isterken dev dalgalara kapılarak denizde kaybolan 2 lise öğrencisinden birinin cesedine ulaşıldığını belirterek cansız bedeni bulunan öğrencinin Gümüşhaneli Uğurcan Korkmaz olduğu söyledi.

Trabzon’un Beşikdüzü ilçesi liman mevkiinde 26 Kasım günü akşam saatlerinde fırtınada fotoğraf çekmek için limana gelen Beşikdüzü İMKB Fen Lisesi öğrencisi Emir Berke Aşık (16) ve Gümüşhaneli hemşehrimiz Uğurcan Korkmaz (16) dev dalgalara kapılarak denize düşmüştü. 

Bölgede Sahil Güvenlik Doğu Karadeniz Grup Komutanlığına bağlı DEGAK Özel Timi-02 Komutanlığı, deniz polisi, AFAD ve itfaiye ekiplerince arama çalışmalarına başlanmıştı. Hava şartları ve denizdeki akıntı nedeniyle güçlükle sürdürülen arama çalışmaları dördünce gününde de devam etti. 

Yaklaşık 80 kişinin katılımıyla genişletilen arama çalışmalarına çevre illerinden gelen ekipler de destek verirken, AFAD ekiplerince denizde yapay zeka tabanlı insan tespit el sonarı ile tarama çalışması yapıldı.

Dün öğrencilerden Emir Berke Aşık'a (16) ait mont içinde cep telefonu, kalem ve paralarla birlikte denize düştükleri yerden 2 km mesafede sahile vurmuş şekilde bulunurken, bugün de 2 lise öğrencisinden birinin cansız bedeni bölgeye yakın bir yerde açıkta arama yapan ekipler tarafından bulunarak sahile getirildi. Cansız bedeni bulunan öğrencinin Gümüşhane'nin Torul ilçesi nüfusuna kayıtlı Uğurcan Korkmaz olduğu tespit edildi.

Korkmaz’ın cenazesinin otopsi işlemlerinin ardından memleketi Torul ilçesine bağlı Altınpınar köyüne getirileceği öğrenildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, “Bugün bir cesede ulaşıldı. Bunun söylemek çok kolay değil. Hakikaten çok üzüntülüyüz. Bulamamak ayrı bir üzüntüydü. Bugün arayan ekiplerimizden Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığından arkadaşlarımız cesetlerden birine ulaştılar. Yapılan incelemede de cesedin Uğurcan Korkmaz isimli öğrencemize ait olduğu tespit edildi. Bir taraftan gencecik bir evladımızı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz bir taraftan bulamamanın ayrı bir hüznü vardı. Şuanda bulundu. Ümit ediyorum diğer evladımıza da ulaşırız. Hüznümüz büyük. İnşallah bir daha böyle bir olayla karşılaşmayız. Vatandaşlarımızın da, gençlerimizin de bu konuda çok dikkatli olmaları gerekiyor. Büyük vatandaşlarımızın resmi kurumların yapmış olduğu duyurulara inanmaları ve o şekliyle hareket etmeleri gerekiyor. Yapılan uyarılar yapılan ikazlar hiçbir tanesi keyfi değildir. İnşallah bundan sonra böyle bir olayla karşılaşmayız” şeklinde konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Genç Mimar Karabulut Bende Varım DediÖnceki Haber

Genç Mimar Karabulut Bende Varım Dedi

Zabıta’dan S plaka uyarısıSonraki Haber

Zabıta’dan S plaka uyarısı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar