Gümüşhane

Ülkü Ocakları’ndan 3. Geleneksel Bayrak Yürüyüşü

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ülkü Ocakları’ndan 3. Geleneksel Bayrak Yürüyüşü
Abone ol
Gümüşhane Ülkü Ocakları İl Başkanlığı tarafından Gümüşhane Üniversitesi’nde bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Bayrak Yürüyüşü yapıldı.

Ülkü Ocakları Üniversite Birimi tarafından organize edilen programda gençler ellerinde Türk ve Türk Devletleri’nin bayraklarıyla BESYO önünden Gümüşhane Üniversitesi Sosyal Tesislerine kadar yürüdü. 

Kalabalık grubun yürüyüşünün ardından alana gelen Ülkü Ocakları İl Başkanı Serkan Alp tarafından basın açıklaması yapıldı.

İsrail’in Gazze’de yaptığı soykırımı kınayan Alp, ülke olarak çok zor günlerden geçildiğini, deprem felaketinde on binlerce can yitirdiklerini ve Gümüşhane Üniversitesi’nin de bu felakette 18 evladını şehit verdiğini belirterek deprem felaketinde hayatını kaybeden öğrenci ve tüm şehitlere Allah’tan rahmet diledi.

“Sizlerin aklını çelmek isteyen ne PKK’sına ne DHKPC’sine ne FETÖ’süne fırsat vermeyeceğiz”

Yaraları hep birlikte sarıp Türkiye’nin engellenemez ilerleyişine katkıda bulunmanın her Türk evladının boynunun borcu olduğunu vurgulayan Alp, “Ülkenin yarınları sizlersiniz. Bugün bu okul sıralarında öğrenci, yarın sınıflarda öğretmen, hastanelerde hemşire veya ülkemizin sesini dünya kamuoyuna duyuran bir gazeteci olacaksınız. Okuyup hem ailenizi hem milletimizi gururlandıracaksınız. Bizlerde Ülkü Ocakları olarak sizlerin önünüze çıkması muhtemel ayrık otları temizleyeceğiz. Sizlerin aklını çelmek isteyen ne PKK’sına ne DHKPC’sine ne FETÖ’süne fırsat vermeyip başlarını ezeceğiz. Dost düşman herkes bilsin ki öğrenci kılığına girmiş teröristlere feda edeceğimiz bir Fırat Yılmaz Çakıroğlu’muz daha yoktur” dedi.

“Biz Türk milletine tarafız her koşul ve şartta milletimizin yanındayız”

Siyasi görüşü ne olursa olsun, dili, dini, rengi ne olursa olsun ayrım yapmadan tüm öğrencilere sahip çıkmayı ve onları kucaklayıp ellerinden geldiğince yardımcı olmayı Türk milletinin evlatlarına karşı bir vazife bildiklerini dile getiren Alp, “Bu toprakları vatanı bilen, bu bayrağı canından aziz bilen, milletine sadakatle bağlı herkes bizim öz be öz kardeşimizdir. Çünkü biz ayrılıktan değil birleşmekten yanayız biz Türk milletine tarafız her koşul ve şartta milletimizin yanındayız.  Geldiğimiz bu durumda tarih ve coğrafya uyanmış adeta Türk milletini çağırmaktadır. Geçmişte ecdadımız nasıl mazlum milletlerin yegane ümit kaynağı olmuş ise bugün de Türkiye Cumhuriyeti aynı misyonu yüklenmiş durumdadır” diye konuştu.

“Maalesef insanlık Gazze’de ölmüştür”

Konuşmasında İsrail’in Filistin ve Gazze halkına uyguladığı soykırım ve katliamlara vurgu yapan Alp, “Bugün ninni ile uyutulması gereken bebeklerin, oyun oynayarak büyümesi gereken çocukların ve annelerinin başlarına bombalar yağdırıyor. Dünyanın gözü önünde bir insanlık dramı yaşanıyor. Ne insan hakları savunucuları, ne birleşmiş milletler ne UNICEF, ne kadın hakları savunucuları tek bir kelime etmiyor. Şu sözde medeni dünyanın haline bakar mısınız?  Bazıları Amerikalı dayılarına güvenip her türlü terör sucunu işlemeyi meşru görüyor bunlar savaş sucudur. Savaşında bir hukuku bir ahlakı vardır. Maalesef insanlık Gazze’de ölmüştür. İşte bu yüzden diyorum ki, yaşasın çocuklar kahrolsun Amerika, kahrolsun İsrail, kahrolsun emperyalizm ve kahrolsun bunların yerli işbirlikçileri” ifadelerini kullandı.

Konuşmasında Türkiye Cumhuriyeti’nin 100.kuruluş yıldönümüne de atıfta bulunan Alp, “Bizlere bu vatanı ve Cumhuriyeti emanet eden başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını olmak üzere hepsini sevgi saygı ve minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun” dedi.

Konuşmanın ardından kalabalık grup Ülkücü Yemini yaparak alandan ayrıldı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şiran’da Cumhuriyet yürüyüşüÖnceki Haber

Şiran’da Cumhuriyet yürüyüşü

GÜ’de Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı tanıtıldıSonraki Haber

GÜ’de Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar