Gümüşhane

Vali Taşbilek KADES tanıtım standını ziyaret etti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vali Taşbilek KADES tanıtım standını ziyaret etti
Abone ol
Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, Kadın Acil Destek Uygulaması (KADES) uygulamasının tanıtımı için kurulan standı ziyaret etti.

Kadına yönelik şiddetin önlenmesi için İçişleri Bakanlığı tarafından kullanıma sunulan Kadın Acil Destek Uygulamasının (KADES) vatandaşlara tanıtılması için Gümüşhane Fatih Parkı’nda tanıtım standı kuruldu. 

Tanıtım standını ziyaret eden Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, kadınlara yönelik şiddetin bertaraf edilmesi için bu tür çalışmaların çok önemli olduğunu söyledi. KADES’e TC kimlik numarası ile kayıt olunabileceğini ve sadece kadınların uygulamayı edinebileceğinin altını çizen Vali Taşbilek, toplumun her kesiminin yardımıyla kadına yönelik şiddet konusunda dünyaya örnek olunması gerektiğini ifade etti. 

“Ülkemizde kadına yönelik şiddetin insanı bir tarafı söz konusu değil”

Vali Taşbilek, “Sayın Bakanımız Süleyman Soylu’nun talimatları ve önderliğinde takip edilerek hayata geçirilen, kadına yönelik şiddetin önlenmesi için özellikle hanımefendi kardeşlerimizin şiddete maruz kalma ihtimallerini bertaraf etmek için oluşturulan KADES uygulamasının tanıtımı için kurulan standı ziyaret ettik. Bu sistem sadece kadınların T.C. kimlik numaraları ile kayıt olduğu bir sistem. Bir erkek bunu yüklemeye çalıştığında yüklenmiyor, tamamen kadınlara bir destek uygulaması. Bu uygulama ile sadece kendi hayatımızı değil, çevremizde karşımıza çıkabilecek her türlü şiddetin önüne geçebiliriz. İlimizde de çok sayıda kadın arkadaşımıza bu uygulamayı kavuşturduk. Böyle bir durumda yapılan başvurularda, güvenlik ekipleri direk konuma giderek gerekli çalışmaları yapıyor. Bugün 25 Kasım biliyorsunuz, Kadına Yönelik Şiddetin Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü bizim için en kıymetli varlıklar olan eşlerimize, annelerimize, kızlarımıza, kızlarımıza yapılan şiddet asla kabul edilebilir bir şey değil. Devletimiz İçişleri Bakanlığımız Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız Adalet Bakanlığımız Milli Eğitim Bakanlığımız ve Diyanet İşleri başkanlığımız kadına yönelik şiddete karşı işbirliği içerisinde çok büyük bir çalışma yürütüyor. Bu vesile ile ülkemiz gerek medeni arkaplanı kimlik değeri inanç değeri, devlet terbiyesi ile dünyaya örnek olacak bir çalışmayı yürütüyor. İnşallah hep beraber, işbirliği ve toplumumuzun el birliğiyle şiddete meyil eden herkesin eğitildiği rehabilite edildiği bir toplum yapısıyla ülkemiz bu sorunu bertaraf edip dünyaya örnek olmak açısında ön alacaktır. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Şiddet toplumumuzun kanayan bir yarasıdır, bunun bertaraf edilmesi noktasında yürütülen çalışmalar toplumumuza örnek olacak bir şekilde inşallah iyi bir noktaya getirilecek. Ülkemizde kadına yönelik şiddetin insanı bir tarafı söz konusu değil, özelde kadına şiddet diyoruz genelde de şiddetin toplumumuzun üzerinden kaldırılmasında bu çalışmaların çok önemli olduğu düşüncesindeyiz” diye konuştu. 

Uygulamayı ilk defa kullanan ve çok memnun kaldığını dile getiren üniversite öğrencisi Zeynep Balcı da “Ben daha önce bu uygulamadan haberdar değildim. Burada KADES uygulamasından haberdar oldum. Bizi korunabileceğimizi hissettirdiler. Artık bu uygulama sayesinde korkmamam gerektiğini öğrendim, uygulamayı kullandım ve polisler 2-3 dakika içerisinde geldi” açıklamasında bulundu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gümüşhaneli Hukukçular Topkapı Hilton’da buluştuÖnceki Haber

Gümüşhaneli Hukukçular Topkapı Hilton’da...

Zigana dağında ölümden döndülerSonraki Haber

Zigana dağında ölümden döndüler

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar