Gümüşhane

Yeni Pazar Yeri Faaliyete Başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yeni Pazar Yeri Faaliyete Başladı
Abone ol
Bir Süredir Yapımı Devam Eden Yeni Pazar Yeri, Tamamlanarak Faaliyete Başladı

Gümüşhane’de bir süredir yapımı devam eden yeni pazar yeri, tamamlanarak faaliyete başladı. 15 Temmuz Zafer Meydanında oluşan çirkin görüntü ortadan kalkarak yerini, daha modern bir alana bıraktı.

Gümüşhane Belediyesi, Salı günleri kurulan kent pazar günündeki dağınık görüntü ortadan kaldırılarak tek bir yerde toplanması için çalışmalarını başlatmıştı.  15 Temmuz Zafer Meydanına kurulan kent pazar yerini Karşıyaka Mahallesine taşıdı.  Karşıyaka mahallesine taşınan pazar yerini daha modern bir alana taşınması için gençlik parkı pazar alanın yapımı için çalışmalar başlatıldı.  3 bin 500 metrekare kapalı alanı, 6 bin 500 metrekare açık alanı ile ‘Gençlik Parkı Pazar Alanı’ faaliyete başladı. Geçtiğimiz hafta sebze ve meyve satışıyla başlatılan yeni pazar yeri, önümüzde ki Salı günü itibariyle tam kapasiteyle hizmete girecek.

‘Çirkin görüntüyü ortadan kaldırdık’

Konuyla ilgili gazetemize açıklama yapan Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen,  Zafer Meydanına kurulan pazar nedeniyle ortaya çıkan çirkin görüntüyü ortadan kaldırdıkları için mutlu olduğunu söyledi. Başkan Çimen, “Vatandaşlarımıza söz verdik ve tuttuk. Bunun için hem mutlu hem gururluyum. Şehrimizde ki çirkin görüntüyü ortadan kaldırdık, Salı günleri şehir içinde oluşan yoğun trafiği önledik. Hem yeni bir kent pazar yerimiz oldu hem de vatandaşlarımız daha sağlıklı ve hijyenik bir ortamda alışveriş yapma imkanı buldu” diye konuştu.

‘Esnafımızda, vatandaşımızda gayet memnun’

Pazar yerini Karşıyaka mahallesine ilk kurduklarında bazı kesimler tarafından eleştiri aldıklarını hatırlatan Başkan Çimen, “Eleştiri hep olacaktır. Biz her zaman eleştiriye açığız ancak yapılan işin nedenleri ve sonuçlarını iyi sentezlemek gerekiyor. Pazar yerini Karşıyaka mahallesine geçici olarak kurduğumuz belirtmiştik. Yeni pazar yerimizi tamamladık ve Salı günleri kent pazar için yeni bir yerimiz var. Esnafımızda, vatandaşımızda gayet memnun. Pazar yerimizi ziyaret ettiğimizde memnuniyeti bize dile getiren vatandaşlarımız oldu. Hizmetimizden dolayı insanların yüzünün gülmesi bizi daha çok heyecanlandırıyor. Daha çok şevkimiz yükseliyor ve yeni projeler için çalışmalarımızı başlatıyoruz” diye konuştu.

Başkan Çimen, “Şehir merkezinde ki çirkin görüntüyü kaldırmak için güzel bir çalışma başlatmıştık. Şehir merkezinde çadırlar içerisinde bir Pazar alanı kuruluyordu. Bu görüntü kentimize yakışmıyordu. Yeni pazar alanımız artık tam faaliyet göstererek çalışmaya başladı. Halkımızda memnun. Karşıyaka Mahallesine geçici olarak kurduğumuz Pazar yerini kalıcı olarak Atatürk parkının oraya yaptığımız gençlik parkı pazar alanına kalıcı olarak taşıdık. Geçen hafta sebze bölümünü taşıdık, bu hafta ise zücaciye bölümünü taşıdık. Bir pazar alanımızı daha sokağa kurulmaktan kurtardık. 3 bin 500 metrekare kapalı alanı, 6 bin 500 metrekare açık alanı ile ‘Gençlik Parkı Pazar Alanımız’ hizmet vermeye başladı” dedi.

Sağlıklı koşullarda alış veriş imkanı sağlandı

Kapalı pazar yerinin bölge insanının yağmur, çamur, toz gibi sıkıntılı ortamda alışverişlerine son vererek, rahat ve sağlıklı koşullarda alış veriş imkanı sağladığını belirten Başkan Çimen, “Kentimizde büyük ihtiyaç olarak gördüğümüz kapalı pazaryerini tamamlayarak insanımıza verdiğimiz sözü yerine getirmiş oldu. Kıbrıs çarşısında ise esnaf kardeşlerimiz orada dükkanları alarak hizmet edebilir. Sebze, meyve gibi temel gıda ürünleri başta olmak üzere birçok sektörde hizmet edebilirler” ifadelerini kullandı.


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gümüşhane’de Cumhuriyet coşkusuÖnceki Haber

Gümüşhane’de Cumhuriyet coşkusu

FİKRİYE IŞIK HAKKIN RAHMETİNE KAVUŞMUŞTUR.Sonraki Haber

FİKRİYE IŞIK HAKKIN RAHMETİNE KAVUŞMUŞTU...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar