Gümüşhane

Yüksek Öğrenim Öğrenci Yurtları Toplantısı yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yüksek Öğrenim Öğrenci Yurtları Toplantısı yapıldı
Abone ol
Gümüşhane’de 2 Ekim’de eğitime başlayacak olan Gümüşhane Üniversitesine gelecek olan gençlerin yurt ve barınmalarıyla ilgili son durumun masaya yatırıldığı toplantı gerçekleştirildi.

Vali Alper Tsanrısever başkanlığında Valilik Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıda şehrin mevcut yurt kapasitesi, kontenjan ve tercih durumu, ulaşım ve diğer konularda yaşanabilecek sıkıntılar masaya yatırılarak çözüm önerileri tartışıldı.

“Gümüşhane, Gümüşhaneliler gibi saf, temiz bir yer olarak kalacak”

Toplantıda konuşan Vali Tanrısever, güvenlik güçlerinin okul faaliyetlerini yakinen takip ettiğini belirterek, “Başta FETÖ olmak üzere terör örgütlerinin öğrencilerimizi sıkıntıya sokacak düzeyde bir duruma müsaade etmeyeceğiz. Onlar bizim hazinemiz, geleceğimiz. Çocuklarımızı kurda kuşa yem etmeyeceğiz. Sadece terör değil uyuşturucuyla mücadele konusunda da tedbirlerimizi alıyoruz. Gençlerin, hiçbir vatandaşımızın zehirlenmesine müsaade etmeyecek tedbirler alacağız. Aldığımız önlemleri yakında göreceksiniz. Gümüşhane, Gümüşhaneliler gibi saf, temiz bir yer olarak kalacak” dedi.

“Gümüşhane’ye gelen de ağlar giden de ağlar” derler ama çocuklarımızı ağlatmayacağız hep güldüreceğiz”

Önümüzdeki günlerde il dışından gelecek öğrencileri şehirde ağırlamaya başlayacaklarını kaydeden Vali Tanrısever, “Öğrencilerimizi Gümüşhane kültürüyle yoğuracağız, onlara Gümüşhane sevgisi, vatan, millet sevgisini göstereceğiz, Gümüşhane misafirperverliğini göstereceğiz. Devletin tüm kurumlarıyla öğrencilerimize sahip çıkacağız. Emniyet ve Jandarmamız güvenlik konusunda gerekli tüm tedbirleri aldılar. “Gümüşhane’ye gelen de ağlar giden de ağlar” derler ama ağlatmayacağız çocuklarımızı, hep güldüreceğiz. Gelirken de her şey güllük gülistanlık olacak, giderken de inşallah Türkiye'nin en kaliteli eğitimlerinden birini alarak donanımlı bir şekilde çocuklarımızı Gümüşhane'den uğurlayacağız” dedi.

Toplantıda Gençlik ve Spor İl Müdürü Mücahit Atalay, KYK yurtlarıyla ilgili ilçe ilçe kapasite ve tercih rakamlarını paylaştı. Yurtlarda kapasite artırımı ve yeni yurt kiralayarak barınma sorununun çözümü noktasında çaba sarf ettiklerini kaydeden Atalay, büyük oranda yurtlarla barınma sorununu çözdüklerini söyledi.

“Öğrencinin yokluğunu depremde, pandemide gördük”

Belediye Başkanı Ercan Çimen de öğrenci sayısı ve yurt kapasitesi itibariyle Gümüşhane’nin Türkiye ortalamasının üzerinde bir il olduğunu belirterek, “Küçük bir il olmamız nedeniyle hızlı bir şekilde bu işin üstesinden gelebiliyoruz. Gümüşhane’ye gelen bir öğrenci burnu kanamadan hep güzel hatıralarında bu şehirden ayrılmasını sağlamak hedefindeyiz. Bu dün de böyleydi, bugün de böyle. Devletimiz sağ olsun, öğrencilerin her şeyine koşuyor.  Öğrencinin yokluğunu depremde, pandemide gördük. Öğrenci buradan gittiği zaman o hareketli şehir resmen sakin bir şehre dönüşüyor. Onun için biz hepimiz taşın altına elimizi değil, vücudumuzu koyduk, koymaya da devam edeceğiz” diye konuştu.

“Üniversite bizim göz bebeğimiz”

Belediye olarak bu yıl PTT Genel Müdürlüğüyle görüştüklerini ve bütün araçlara yeni bir sistem kuracaklarını ifade eden Çimen, “Türkiyem kartıyla seyahat dönemini başlatacağız. Konya'da, Rize'de ve Gümüşhane'de uygulanacak.  Öğrencilerimizin hangi sıkıntısı varsa tüm kamu olarak hepimiz o sıkıntıları çözmek için koşuyoruz. Öğrencilerimiz için bir hoş geldin partisi yapacağız. Otobüslerimizi hazırladık. Süleymaniye, Torul Kalesi Cam Seyir terasına da rehber eşliğinde gezdireceğiz. Üniversite bizim göz bebeğimiz” ifadelerini kullandı.

“23 bin 500’ün üzerinde öğrencimiz var”

Ek yerleştirmelerle biraz daha öğrenci gelebileceğini belirten Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Halil İbrahim Zeybek ise “Ek yerleştirmelerle öğrenci sayımızın birkaç yüz daha artmasını bekliyoruz. Şu an itibariyle 23 bin 279 öğrencimiz var. Bu sayıya uluslararası öğrencilerimiz dahi edildiğinde 23 bin 500’ün üzerinde öğrencimiz var. Geçen yıl 21 bin civarında öğrencimiz vardı. Şehir gittikçe üniversite şehri havasına bürünüyor. Çocuklarımızın iyi yetişmesi için eksiklikleri de gidermek bizlerin sorumluluğunda. Kendi çocuklarımız başka illerde başka üniversitelerde okuyorlar. Onlar için okudukları üniversitelerde, illerde, ilçelerde başta barınma, güvenlik, ulaşım, yemek, sosyal imkanlar, kültürel imkanlar ne arzu ediyorsak bizler bize gelen, bize emanet edilen çocuklarımıza da o imkanları hazırlamakla mükellefiz. Bu bizim boynumuzun borcu. Çocuklarımızı buradan huzurla, güvenle, iyi hatıralarla, gelecekte Gümüşhanemizin elçileri olacak şekilde mezun etmemiz gerekiyor. Kayda geldikleri ailelerine mezuniyet törenleriyle emanet tekrar teslim etmemiz önemli” dedi.

“Kendi çocuğumuzun başka şehirde herhangi bir sıkıntı yaşamasını istemiyorsak, bu çocuklarımızın da herhangi bir sıkıntı yaşamamasını arzu ediyoruz”

Özellikle terör örgütlerinin, FETÖ’nün, PKK’nın öğrenci evi adı altında gelen öğrencilerin barınma ihtiyaçlarını kullanmak suretiyle öğrencilere musallat olduklarını, ilgi gösterdiklerini bildiklerini ifade eden Rektör Zeybek, “Emniyet birimlerimizle bu konularda yıl içerisinde de sürekli istişare halinde oluyoruz. Bu çok önemli bir konu bizler için. Kendi çocuğumuz başka şehirde herhangi bir sıkıntı yaşamasını istemiyorsak, bu çocuklarımızın da herhangi bir sebeple gerekçesi ne olursa olsun sıkıntı yaşamadan burada yüksek öğrenimleri sürdürmesini arzu ediyoruz. Oryantasyon ve rehberlik çalışmalarını yeni gelen öğrencilerimiz için yapıyoruz. Daha önce yapmadığımız ama eksiklik olarak gördüğüm bir başka oryantasyon faaliyeti de Belediyemizin destekleriyle şehir oryantasyon faaliyetiyle şehri de tanıtalım. Çocuklara şehrin önemli birimleri nereler, hangi ihtiyaçlarını nerelerden rahatlıkla karşılar bu konuda belki o oryantasyon faaliyetlerin içerisine çocukların hava almaları için eski Süleymaniye'yi de ekleyebiliriz. Şehri de tanısınlar yeni gelen öğrencilerimiz. Çocuklarımızın hem terör örgütlerine hem suçlara karşı uyarma noktasında eğitimleri ve bilgilendirilmeleri noktasında yıl içerisinde başta İl Emniyet Müdürlüğümüz ve Jandarma Komutanlığımız olmak üzere çocuklarımızın sürekli teyakkuzda olmalarını sağlayacak eğitim faaliyetlerini, bilgilendirme faaliyetlerini sağlamak. Ortalama ömür hızla uzarken, ortanca yaş hızla büyürken, çocuk sayımız, genç sayımız hızla azalıyor. Bunlar bizim için çok değerli. Ülkemizin bütün gençleri çok değerli. Bize emanet edilen çocuklarımıza bu gözle bakıyoruz” diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Vali Tanrısever: Çocuklarımıza kaliteli eğitim en büyük önceliğimizÖnceki Haber

Vali Tanrısever: Çocuklarımıza kaliteli...

GÜ öğrenci sayısıyla rekora koşuyorSonraki Haber

GÜ öğrenci sayısıyla rekora koşuyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar