Gümüşhane
Ertürk Yakut

Ertürk Yakut

Mail: eryaku@gmail.com

DEĞİŞEN TİCARETTE GELENEKSEL TİCARETTEN E-TİCARETE.

E-Ticaretin avantajları Müşteri ve Satıcıya sağladığı avantajlar olarak iki ana başlığa ayrılabilir. E-Ticaret, Klasik ticaret ile kıyaslandığında riski daha az, daha düşük maliyetli ve çok kısa zamanda büyük kazançlar sağlama imkânı olan bir mecradır.

E-Ticaretin Firmalara sağlayacağı kolaylıklara göz atalım.

Ticaretteki Sınırları Kaldırır.

E-Ticaretin en önemli avantajı, satışını yaptığınız ürün ve/veya hizmetlerinizi aynı anda bütün dünyaya sunabilmesi ve satışa dönüştürebilmesidir. Bir başka deyişle ticaretinizdeki sınırları tamamen ortadan kaldırmasıdır. Geleneksel satış modelinde çalışabileceğiniz bölge ve ulaşabileceğiniz müşteri potansiyeli sınırlı iken e-ticarette böyle bir sınır yoktur.

E-Ticaretin Avantajları | 7/24 Ticarete Açıktır.

Klasik ticarette işletmelerin çok büyük kısmı günün belirli saatlerinde açık kalabilir. 24 saat açık olan işletmeler için oluşan maliyetler ise oldukça fazladır. E-Ticarette ise site 24 saat ve yılın her günü açık kalabilir ve satış yapılabilirsiniz.Gece uyurken bile para kazanabilirsiniz.

Kurulum ve İşletme Maliyeti Düşüktür.

Klasik ticarette mağaza kiraları, her mağazada çalışacak personel ücretleri, depo giderleri, dekorasyon harcamaları, her mağazada bulundurulması gereken stok maliyeti, reklam ödemeleri gibi maliyetler önemli ve fazladır. E-Ticarette bu maliyetler çok daha düşüktür.

Reklam Bütçesi Düşüktür.

Klasik ticarette yapılacak reklam çalışmalarının maliyeti e-ticaret ile kıyaslandığında çok daha fazladır. Arama motorları [Google, Yandex vb. gibi] ve/veya Sosyal Medya [Instagram, Facebook vb. gibi] üzerinden yapılan doğru reklamlar ile hedef kitleye çok daha düşük bütçeler ile ulaşabilirsiniz. Alternatif tasarım ve sloganları deneyerek en doğru seçenekleri kısa zamanda görebilir ve bu seçenekler üzerinden reklam çalışmalarınıza devam edebilirsiniz.

E-Ticaretin Avantajları | Ölçülebilir ve İzlenebilir.

E-Ticaret ile site içindeki müşterilerin davranışlarını ölçebilir ve izleyebilirsiniz. Bu sayede sitede gerekli değişim ve düzenlemeleri yaparak dönüşüm oranlarını artırabilirsiniz. Klasik ticaret ile bu verilere ulaşmak çok zor hatta imkansız gibidir.

Hatalar Engellenebilir ve Zararların Önüne Geçilebilir.

E-Ticaret çalışmalarında yapılan hataları çok hızlı fark ederek engelleyebilir ve böylece oluşacak büyük zararların önüne geçebilirsiniz. Klasik ticarette ise yapısı gereği bu hataları fark etmeniz çok yavaş olacağından ortaya çıkacak zararın boyutları da çok büyük olacaktır.

Bütün Ürünlerin sunumunu yapmak ve Kampanyalar oluşturmak daha kolaydır.

E-Ticarette on binlerce ürünü müşterilerinize sitenizden aynı anda sunabilir. Müşterilerin bu ürünleri çok kısa zamanda bulmasını ve incelemesini sağlayabilirsiniz. Bütün bu ürünlerden istediğiniz ürünler ile ilgili eş zamanlı kampanyalar yapabilirsiniz.

Ürün Sunumu Sınırsızdır.

Fiziksel mağazalarda mağazanız ne kadar büyük olursa olsun, müşterilerinize sınırlı sayıda ürün sunabilirsiniz. E-Ticaret ile sınırsız sayıda ürün sunabilirsiniz. Bu sınırsız ürünleri müşterinin aradığında bulması da çok hızlı ve kolaydır.

Bazı Ürünleri İnternet Üzerinden Müşteriyle Buluşturur.

Yazılım, E-Kitap vb. ürünleri kargo vb. süreçleri ortadan kaldırarak müşteriye gönderebilirsiniz. Günümüzde otobüs, uçak, tren, sinema biletleri, otel rezervleri, konser biletleri, bu ve buna benzer ürün ve  hizmet satışları çoğunlukla internet üzerinden yapılmaktadır.

E-Ticaretin Avantajları | Büyük İşletmelere Rakip Olma Fırsatı Sağlar.

E-Ticaret projenizi, doğru kurgular ve doğru yönetirseniz  firmanızı kısa sürede büyütebilir, tanıtabilir ve ticaretinizi artırabilirsiniz. Böylece düşük maliyet ve reklam bütçesiyle, bütçesi çok büyük olan devasa firmalarla rekabet edebilme avantajı sağlarsınız.

Ürünleri Müşterinin Ayağına Götürür.

E-Ticaret ile satmış olduğunuz ürünlerinizi müşterilerinizin ayağına götürerek daha kolay alışveriş yapmalarını sağlayabilirsiniz. Böylece alışverişin en önemli etkenlerinden olan hizmet ayağını etkili bir şekilde kullanmış olursunuz.

Kampanya ve İndirimler Çok Hızlı Duyurulur.

E-Ticaret ile aynı anda çok fazla kişiye ulaşabildiğiniz için yaptığınız indirimleri ve kampanyaları çok hızlı bir şekilde direkt olarak müşterilerine duyurabilirsiniz. Klasik Ticaret ile kıyasladığınızda bu yöntemin daha etkili olduğunu görebilirsiniz. İndirim ve Kampanyalara müşterinin tepkisini de hatasız bir şekilde ölçme şansına sahip olabilirsiniz.

Kısa Sürede Hedeflerinize Ulaştırır.

E-Ticaret ile kazancınız da çok artabilir ve hatta ticaretteki sınırlarınızın ortadan kalktığı gibi kazancınızın sınırlarını da ortadan kaldırabilirsiniz. Klasik Ticarette uzun vadede planladığınız hedeflere çok daha kısa zaman da ulaşabilir ve ummadığınız yerlere gelebilirsiniz. Amazon, Ali Baba gibi e-ticaret projeleri örnek olarak incelenebilir.

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar