Gümüşhane
Adem Ezber

Adem Ezber

Mail: aezber@gmail.com

Hilmi Ozan Okur (Flu) Kimdir?

Hilmi Ozan Okur (Flu) Kimdir?

Artık rap piyasasında ismini sürekli duyacağımız bir isim olan Flu ilk single'ı Sahte ile piyasalara giriş yapmıştır. Mahlası Flu olan ve gerçek ismi Hilmi Ozan Okur olan başarılı rap sanatçısı 07 Eylül 1992 Kağıthane doğumludur. Eğitim hayatı boyunca sürekli amatör rap müzik dinleyicisi olduğunu belirten Ozan Okur aynı zamanda Sahte şarkısının ilk single müziği değil daha öncesinde çok daha fazla yayınlamadığı albüm kayıtları olduğunu belirtmektedir.

İstanbul'da dünyaya gelen Flu KATÜ Güzel Sanatlar mezunudur, okulunu 4 yılda bitiren Flu aynı zamanda gençlere örnek olabilmek için sürekli üniversitenin faydalarını anlatan canlı yayınlar yapmakta ve bir çok tanınmış rap sanatçısı ile bu durumunu daha çok yaymaları için yardımcı olmaktadır.

İlkokul eğitimini tamamladıktan sonra Cartel ile rap müzik dinlemeye başlayan Flu, yeni nesil rap trendinin belirlendiği Amerikan Rap Müzisyenlerine ilgi duyarak yerli rap sanatçılarının çıkarttığı müziklerede ekstradan önem göstermiş ve onlarında çıkarttığı müziklerin bir kısmını re-make ederek kendi sözlerini yazmıştır. İlk stüdyo deneyimini 2009 yılında bir arkadaşının çatı katındaki stüdyosunda Evvel isimli amatör rap şarkısını yazarak yayınlamıştır, daha sonrasında müzik hayatını profesyonelleştirmek için klip ve profesyonel stüdyo kayıtlarına geçmiştir.

Esas rap müzik ile kesin tanışması ise İstanbul'da düzenlenen bir Rap festivalinde ortaya çıkmıştır. Bu festivalde yıllarca dinlediği yerel rap sanatçıları ile bir araya gelerek onlardan bir çok bilgi edinip kendisini gerek söz yazma tarafında gerekse stüdyo mix/mastering bilgisi konusunda eğitmiştir.

FLU SPOTIFY HESABI: https://open.spotify.com/artist/6fYnlrTks0Ee7VodY4kUby?si=GDMnofUUSUKV_bWg0_DcuA

 

Flu - Sahte dinlemek için:

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar