Gümüşhane

14 Mart Tıp Bayramı mesajları

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
14 Mart Tıp Bayramı mesajları
Abone ol
Gümüşhane'de 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle yayımlanan kutlama mesajları.

BELEDİYE BAŞKANI ERCAN ÇİMEN

“Doktorlarımız başta olmak üzere bütün Tıp camiasının 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutluyorum.

Sağlık noktasında dünyanın giderek daha karmaşık bir hal aldığı günümüzde canları pahasına insanımıza hizmet eden doktorlarımızı ve sağlık çalışanlarımızı kutluyorum.

Pandemi dönemlerinde de gördük ve yaşadık ki; bir hastanın yanına aile fertleri bile gitmekten korkarken, gece gündüz demeden en bulaşıcı hastalık taşıyan haslarımızla bile fedakârca birebir ilgilenen ve bu yolda vefat ederek görev şehidi olan doktorlarımızın da içinde olduğu bir mesleğin mensuplarını her zaman tebrik, saygı ve dua ile anmak mecburiyetindeyiz.

Hayatın tadı sağlıkla geliyor. Verdikleri hizmetlerle insanımızın hayatına tat ve mutluluk katan doktorlarımızın kıymetini Türk Milleti olarak bizler çok iyi biliyoruz. 

Bu vesile ile şunu da ifade edeyim ki; başta doktorlarımız olmak üzere Tıp camiamızın bütün fertlerine Gümüşhanemizde saygı ve sevgi en üst noktadadır. Gümüşhane Belediyesi olarak bugüne kadar sağlık camiasının her türlü ihtiyacına yardımcı olduk. İnşallah bundan sonra da yardım ve desteklerimiz her zaman devam edecektir. 

Bu duygu ve düşüncelerle hayatlarını hayat kurtarmaya adamış, büyük bir fedakarlıkla çalışan, kutsal ve onurlu bir mesleği yerine getiren doktorlarımızın ve tüm Tıp camiası çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı’nı tekrar kutluyor, saygılarımı sunuyorum.” 

İL SAĞLIK MÜDÜRÜ DR. NECİP YEMENİCİ
 

Gümüşhane İl Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınlayarak sağlık camiasında görev yapan hekim ve sağlık personelinin Tıp Bayramını tebrik etti.
 
Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici mesajında, doktorluk başta olmak üzere sağlıkla ilgili meslek kollarının sıradan bir meslek olmadığını belirterek insanlarla birebir iletişimde bulunulan, oldukça önemli bir vazife olduğunun altını çizdi.
 
Dr. Yemenici’nin mesajı şöyle;
 
“14 Mart Tıp Bayramı ülkemizde, biz sağlık çalışanlarının birlik ve beraberliklerini gösterme adına kutladıkları önemli ve güzel bir gündür.
 
II. Mahmud zamanında kabul edilen bu günün, İstiklâl Harbi zamanında ayrı bir önemi vardır. Bilinen ilk kutlama,  14 Mart 1919’da işgal altındaki İstanbul'da gerçekleşmiş; o gün, tıbbiye 3. sınıf öğrencisi Hikmet Boran'ın önderliğinde, tıp okulu öğrencileri işgali protesto için toplanmış ve onlara devrin ünlü doktorları da destek vermişti. Böylece tıp bayramı, tıp mesleği mensuplarının yurt savunma hareketi olarak başlamıştır.
 
İnsanlara her durumda yardım etmenin, zorlu koşullarda bile onurlu mücadelenin özünü temsil eden bu olay bizler için gurur verici olmakla beraber aynı zamanda da bugünümüze güzel bir örnek teşkil etmektedir.
 
Bugün de hekim ve sağlık çalışanlarımız, mesleklerinin onurunu koruyarak yine insanlara yardım etmenin, onların derdine çâre aramanın gayesi içindeler.
 
Bu açıdan, gerek meslekî zorluklara gerekse dışarıdan gelen olumsuzluklara rağmen hayat kurtarmak ve yara sarmak için koşuşturan hekimlerimizin, hemşirelerimizin, hastabakıcılarımızın, 112 görevlilerimizin kısaca bütün sağlık çalışanlarımızın Tıp Bayramlarını tebrik ediyor, çalışmalarında üstün başarılar temenni ediyorum.”


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Jandarma’dan ilkokul öğrencilerine uygulamalı trafik eğitimiÖnceki Haber

Jandarma’dan ilkokul öğrencilerine uygul...

Gümüşhane'de Mesleki ve Teknik Eğitim Yeniden İnşa EdiliyorSonraki Haber

Gümüşhane'de Mesleki ve Teknik Eğitim Ye...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar