Gümüşhane

Gümüşhane'de Mesleki ve Teknik Eğitim Yeniden İnşa Ediliyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gümüşhane'de Mesleki ve Teknik Eğitim Yeniden İnşa Ediliyor
Abone ol
Gümüşhane'de 2023- 2024 eğitim öğretim yılı Mesleki ve Teknik Eğitim Okul Yönetim Kurulu (MTYOK) toplantısı, sektörle iş birliği ve beceri odaklı...

Gümüşhane'de 2023- 2024 eğitim öğretim yılı Mesleki ve Teknik Eğitim Okul Yönetim Kurulu (MTYOK) toplantısı, sektörle iş birliği ve beceri odaklı eğitime yeni bir soluk getirdi. İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Musa Uncu'nun başkanlığında, Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri Okul Müdürleri ve Sektör temsilcilerinin katıldığı toplantıda, Millî Eğitim Bakanlığı'nın 2016/21 nolu genelgesi ve 2023 Eğitim vizyonu doğrultusunda değerlendirmeler yapıldı.

Toplantıda, Mesleki ve Teknik Eğitimin tanıtımı ve yönlendirmenin artırılması gerektiği vurgulandı. Temel eğitim öğrenci velilerine yönelik tanıtım ve yönlendirmenin çok önemli olduğu belirtildi. Yerel ve bölgesel ihtiyaçlar doğrultusunda, teknolojiye dayalı alanların açılması ve bu alanlarda uzmanlaşmaya gidilmesi kararı alındı. Bu sayede, işgücü piyasasının ihtiyaç duyduğu nitelikli eleman yetiştirilmesi hedefleniyor.

Toplantıda konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Musa Uncu, Gümüşhane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde Madencilik Alanı, Kelkit Yaşar ve İrfani Doğan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde Asansör hizmetleri ile Hayvan Yetiştiriciliği ve Sağlığı alanları açılmasına rağmen bu alanlara öğrenci tercihi yapılamadığını dile getirdi. Okullarda çok fazla alan ve bölüm açılması yerine yerel ve bölgesel bazda ihtiyaç doğrultusunda teknolojik alanların açılması ve alanların İlimizde belli okullarda olması ve bu alanda uzmanlaştırılması gerektiğini vurguladı.

Toplantıda, sektörle iş birliğinin güçlendirilmesi ve beceri odaklı eğitime önem verilmesi kararı alındı. Bu amaçla, işletmelerle protokoller imzalanacak ve öğrenciler beceri eğitimi için işletmelere gönderilecek.

Gümüşhane'de Mesleki ve Teknik Eğitimde yeni bir vizyonun temelleri atılan toplantıda, sektörle iş birliği ve beceri odaklı eğitime daha çok önem verilmesi kararı alındı. Bu sayede, öğrencilerin işgücü piyasasına daha iyi hazırlanması ve ülkemizin kalkınmasına katkıda bulunmaları hedefleniyor.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
14 Mart Tıp Bayramı mesajlarıÖnceki Haber

14 Mart Tıp Bayramı mesajları

Gümüşhane Özel Harekât, PÖH Kurucusunu UnutmadıSonraki Haber

Gümüşhane Özel Harekât, PÖH Kurucusunu U...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar