Gümüşhane

AK Parti’ ye Akademisyen Aday Adayı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
AK Parti’ ye Akademisyen Aday Adayı
Abone ol
AK Parti Gümüşhane Belediye başkanlığı için KTÜ'de görev yapan akademisyenin aday adaylığı hazırlığında olduğu öğrenildi.

AK Parti Gümüşhane Belediye başkanlığı için bir akademisyenin aday adaylığı düşündüğü öğrenildi.

31 Mart Yerel seçimlerine zaman yaklaştıkça aday adaylığı düşünen siyasilerin sayısı giderek artıyor. Gümüşkoza Gazetemiz’de AK Parti’den Gümüşhane Belediye başkanlığı için aday adaylığı düşünen bir isme ulaştı.  Uzun yıllardır Trabzon KTÜ’de Öğretim Üyesi olarak görev yapan Prof. Dr. Oktay Yıldız’ın AK Parti’den Gümüşhane Belediye başkanlığı için aday adaylığına hazırlandığı öğrenildi. Gümüşhane’nin Torul ilçesi Kocadal köyü nüfusuna kayıtlı Prof. Dr. Yıldız, aday adaylık düşüncesini yakın çevresiyle paylaşırken, bu düşüncenin resmi olarak açıklanması bekleniyor.

Oktay Yıldız Kimdir?

1981 yılı Gümüşhane (Torul-Kocadal Köyü) doğumlu olup,  ilk ve orta öğrenimini   Şiran'da; Yüksek öğrenimi İnönü Üniversitesinde Gıda mühendisliği bölümünde tamamladı. Yüksek lisansını aynı üniversitede, doktora eğitimini Karadeniz Teknik Üniversitesinde bitirdi.  Özel sektörde değişik gıda işletmelerinde görev yaptı. Giresun Üniversitesinde başladığı akademik hayatına Karadeniz Teknik Üniversitesinde devam etmektedir.

Özel sektör ve akademik hayatı esnasında çok sayıda AB, Tübitak, Dünya Bankası, Ulusal Ajans, Kalkınma Ajansları, Bakanlıklar vb... kaynaklardan  yatırım/ araştırma ve sosyal projeler yaparak Gümüşhane başta olmak üzere bölgeye ciddi ekonomik girdiler sağladı, endüstri kuruluşları-sosyal / kültürel kazanımlar sağladı. 

Gıda bilim ve teknolojisi, gıda mühendisliği konularında uzman olan Yıldız'ın,  2 adet patenti, Ulusal ve uluslararası dergilerde/kitaplarda/sempozyum ve kongrelerde yayınlanmış 150'nin üzerinde akademik çalışması bulunmaktadır. A.Ü. Kamu yönetimi bölümünden de mezun oldu. Şekav ve Şiran Üniversite kurma derneğinin kurucuları ve üyeleri arasındadır.

Ekim-2014'de Doçent, 2021 yılında ise Profesör olan Yıldız, alanında genç yaşta bu ünvana sahip  bilim insanları arasında yer aldı.  


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
‘Taraftar Desteğinden Yoksun Olmak Bizi Etkiliyor’Önceki Haber

‘Taraftar Desteğinden Yoksun Olmak Bizi...

Gümüşhaneli 3 İsim Dünya Şampiyonasına KatılacakSonraki Haber

Gümüşhaneli 3 İsim Dünya Şampiyonasına K...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar