Gümüşhane

Bektaş’tan emekli zammına tepki

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bektaş’tan emekli zammına tepki
Abone ol
Gümüşhane Otelciler Kahveciler ve Lokantacılar Odası Başkanı İbrahim Bektaş, emekli maaşlarının komik ve adaletsiz olduğunu savunarak yetkililerin bu konuyu tekrar ele almasını istedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın SSK, Bağ-Kur ve tarım emeklilerinin maaşlarına ek olarak 5 puanlık daha artış yapıldığını ve zammın yüzde 42,60 olduğunu açıklaması ve en düşük emekli maaşının 7 bin 500 liradan 10 bin liraya yükseltildiğini açıklamasının ardından Gümüşhane Otelciler Kahveciler ve Lokantacılar Odası Başkanı İbrahim Bektaş açıklama yaptı.

Yapılan zammın yetersiz olduğunu ve açlık sınırının 14 bin 500 lira olduğunu hatırlatan Bektaş, emekli maaşlarının en az 15 bin lira olması gerektiğini ancak 10 bin lira olarak açıklanmasının esnafı sefalete ittiğini belirtti.

2024 yılının Emekli yılı olarak ilan edilmesinin sadece bir söylem olarak kaldığını kaydeden Bektaş, “Bekar bir çalışanın yaşama maliyeti 18 bin 239 lira, yıllık gıda enflasyonu yüzde 80 olurken, emeklinin 10 bin lira ile nasıl geçineceğini biz düşünüyoruz ancak anlaşılan yöneticilerimiz düşünmüyor. Yıl içerisinde bir emekli torununu ziyarete gittiği zaman harçlık vermesi lazım. Emekli çocuğuna torununa mahcup bir duruma gelmiştir. Bir kira fiyatıyla emekli maaşının aynı olması kabullenebilir bir durum değildir" dedi.

Bektaş, emeklilerin de artık seslerini çıkarmaları gerektiğini belirterek, "Emeklilerimiz Türkiye genelinde özellikle Gümüşhane'de bu durumdan razı gözüküyor. Korkuyorlar mı yoksa başka bir durum mu var bilemeyiz. Seslerini duyursunlar bilsinler ki yalnız değiller, biz esnaflar olarak emeklilerin her zaman yanındayız. Emeklilerin maaşı ellerine geçmeden eriyecek. İsteğimiz maaşın artması değil enflasyonun dengelenmesi. Maaş ne kadar artsa da enflasyondan ötürü para eriyor. Emeklinin maaşı 1 poşet dolusu eşyadan ibaret. Önceki yıllarda alışveriş yaptığımızda 50 liraya poşetler dolusu alışveriş yapardık şimdi 3000 - 4000 liraya çıkmış durumda emeklinin maaşı bir alışveriş poşetine sığdırılmış durumda. Yetkililerin emekli maaşlarının yetersizliği konusunda bir çözüm üretmesi gerekir. Talebimiz yetkililerin bu konuyu tekrar ele almasıdır. Şu anda emekli maaşı bir kuzu fiyatında, çok komik ve gülünç bir durum. Bunun tekrar gözden geçirilmesi lazım" diye konuştu.

Haber: Zeynep KAYA


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sanayi esnafından Başkan Çimen’e teşekkürÖnceki Haber

Sanayi esnafından Başkan Çimen’e teşekkü...

Kemaliye’de taziye evi ve Gençlik Merkezi çalışmaları başladıSonraki Haber

Kemaliye’de taziye evi ve Gençlik Merkez...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar