Gümüşhane

Bu Ne Perhiz Bu Ne Lahana Turşusu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bu Ne Perhiz Bu Ne Lahana Turşusu
Abone ol
Doğu Karadeniz Projesi (DOKAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığınca yürütülen Yeşil Yol Projesi çalışmaları kapsamında Gümüşhane ilindeki Turizm merkezlerini birbirine bağlayacak proje uygulamalarındaki tercihler can sıkıyor.

Doğu Karadeniz Projesi (DOKAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığınca yürütülen Yeşil Yol Projesi çalışmaları kapsamında Gümüşhane ilindeki Turizm merkezlerini birbirine bağlayacak proje uygulamalarındaki tercihler can sıkıyor. Vatandaşlar, turizm potansiyeli olan destinasyonlardaki yatırımlarda önceliğin Gümüşhane bağlantılarına verilmesini istiyor.

Geçtiğimiz yıllarda Yeşilyol projesi kapsamında yapılan 12 milyon liralık “Gümüşhane Kürtün Tikicek Köyü Beytarla Köyü Arası Beton Yol Yapım İşi” projesi Kürtünlü vatandaşların tepkisini çekmiş, Gümüşhane’ye ayrılan ödeneklerin Gümüşhanelilere değil Giresunlulara yönelik hizmetlerde kullanıldığı eleştirileri yapılmıştı.

Bu yıl Gümüşhane İl Özel İdaresi tarafından ihale edilen Gümüşhane’deki Hanzarya ile Camiboğazı Yaylası ve Camiboğazı ile Taşköprü arasındaki yol çalışması da benzer eleştirilere muhatap oluyor. Proje ile adı geçen bölgelerin Trabzon bağlantı yolları büyük ölçüde tamamlanmış olurken Gümüşhane bağlantıları ise göz ardı ediliyor.

Konu ile ilgili sosyal medya üzerinden yapılan tartışmalar büyürken, bölge halkından Hakkı Karabulut isimli vatandaş duygularını; “İlimizin turizm cenneti olan Karaca Mağarasını Limni Gölüne bağlayan yol hala betonlamayı beklerken gördüğüm bir olay beni fevkaladesiyle üzmüş bulunuyor. Yaptığım bir gezi sırasında imara Köyü ile Cami Boğazı arasındaki yol ve cami boğazını Trabzon sınırlarına bağlayan yolun betonlandığını gördüm. Bilemiyorum, orada bir turizm cenneti mi var da o yol betonlanıyor. Karaca Mağarası-Limni Gölü Tabiat Parkı yoluna gelince ödenek olmuyor, oralara gelince ödenek nasıl bulunuyor? Şaşırdım kaldım doğrusu” ifadeleri ile paylaştı.

Paylaşıma yapılan yorumlarda ise “sahipsizlik” vurgusu yapılırken, birçok valinin yolun betonlanması yönünde talimat vermelerine karşın yapılmadığı belirtilerek, kurumların ihtiyaca göre değil yapılan baskılarla hareket ettiği öne sürüldü.

Almanya’nın Stuttgart şehrinden Kadırga Yaylasına gelen bir diğer vatandaş ise, “Erikbeli Kadırga yaylaları arasında muhteşem bir yol yapılmış. Kadırga Zigana dağı arası ise içler acısı. Yolun belirli bölümleri yapılırken, belirli bölümlerinin yapılmamış olması mantıksız” diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN
Vali Tanrısever: Tek derdimiz hizmetÖnceki Haber

Vali Tanrısever: Tek derdimiz hizmet

Gümüş, Puanla BaşladıSonraki Haber

Gümüş, Puanla Başladı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar