Gümüşhane

Çağlayandibi Şelalesi ziyaretçilerine doyumsuz bir manzara sunuyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çağlayandibi Şelalesi ziyaretçilerine doyumsuz bir manzara sunuyor
Abone ol

Gümüşhane'de Örümcek Ormanları'nın içinden doğup 15 metre yükseklikten yatağına dökülen Çağlayandibi Şelalesi, ziyaretçilerine doyumsuz bir manzara sunuyor.

Gümüşhane'de uzun ladin ve köknar ağaçlarının yer aldığı Örümcek Ormanları'ndaki Çağlayandibi Şelalesi Tabiat Parkı, sert geçen kışın ardından adına yaraşır çağlayışıyla ziyaretçilerini büyülüyor. Gümüşhane şehir merkezine 64, Kürtün ilçe merkezine ise 5 kilometre uzaklıkta Yeşilköy sınırları içindeki şelalenin bulunduğu alan, 2014 yılında tabiat parkı ilan edildi. Örümcek Ormanları'ndan doğan kaynaklarla beslenen şelalede karların erimesiyle 15 metre yüksekten dökülen coşkun suyun sesi ziyaretçileri büyülerken, serinliği ile doğanın huzur veren yeşilliği doyumsuz bir doğa deneyimi sunuyor. Çevresinde köknar ve ladin ağaçlarının bulunduğu şelalede, karların erimesiyle 15 metre yükseklikten yatağına güçlü şekilde dökülen sular, etrafında gezinen insanlara hoş bir serinlik sunuyor.

Gümüşhane’nin turizm potansiyelinin yüksek olduğunu belirten Gümüşhane Üniversitesi Turizm Fakültesi öğretim üyesi Dr. Fazıl Kaya, “Gümüşhane’ye bakıldığında hem kültür turizmi hem doğa turizm hem de tarih turizm açısından çok büyük bir potansiyele sahip. Bu değerler içerisinde doğa turizm açısında önemli olan bölgelerimiz var. Bunlardan bir tanesi de Çağlayandibi Şelalesi’dir. 2014 yılında tabiat parkı olarak ilan edildi.  Tabiat parkı ilan edilmesiyle birlikte bir çekicilik kazandı. Günümüzde yavaş yavaş yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmeyi başardı” diye konuştu.

Dr. Kaya, “Özellikle bölgemiz iklimi itibariyle kış döneminde yoğun bir kar yağışı havaların ısınmasıyla su akışını hızlandı bir bahar dönemi geçiyoruz. Çağlayan deresinin oluşturduğu bir şelaledir. Dolaysıyla güçlü bir su akıntısı söz konusudur. Turizm bölgelerindeki en önemli husus şudur; ulaşımın, alt yapının, görsel çekiciliklerin olması gerekiyor. Çağlayandibi Şelalesi baktığımızda ulaşım, sosyal tesislerin varlığı ve görsel çekicilikler turistlerin ilgisini yoğunlaştırmasına sebep oluyor” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bahçecik Barajı’nda su tutma töreni gerçekleştirildiÖnceki Haber

Bahçecik Barajı’nda su tutma töreni gerç...

MHP İL BAŞKANLIĞINDAN İFTAR YEMEĞİSonraki Haber

MHP İL BAŞKANLIĞINDAN İFTAR YEMEĞİ

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar