Gümüşhane

Cezalar Can Yakıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Cezalar Can Yakıyor
Abone ol

1 Ocak 2023 tarihinde uygulanmaya başlayan ve 15 günlük uyum sürecinin ardından 15 Ocak 2023 itibariyle yürürlüğe giren Atatürk, Cumhuriyet, Fuadiye ve Ahmet Ziyaüddin Caddelerindeki park yasağı uygulaması, cezalar sebebiyle vatandaşın kabusu olmaya başladı.

Uygulamanın ilk başladığı günlerde caddelerde görülen ferahlıktan eser kalmazken, tek sıra zamanlı park yasağının da askıya alınmasıyla şehiriçi trafik keşmekeşi yeniden ortaya çıktı.

Bir de buna son günlerde vatandaşın canını yakan trafik cezaları eklendi. Birinci sırada yer bulamayan vatandaşlar, acil ihtiyacını görmek için ikinci sıraya 2 dakikada bile park etse trafik cezasına maruz kalıyor.

Cezalar ve trafik kaosu hakkında sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan ve en fazla taksi ve kargo esnafının mağdur olduğunu ifade eden Gümüşhane Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ekrem Sarı; uzun zamandır çeşitli platformlarda, Gümüşhane esnafının ve halkının trafik sorununu çözmek amacı ile sorunlarını dile getirdiğini ve çözümü için çaba gösterdiğini söyledi.

Atatürk ve Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan tek sıra zamanlı park yasağının askıya alındığı için yeniden eski haline dönen bir trafik karmaşası ile karşı karşıya olduğuna işaret eden Ekrem Sarı; “Bu durum en çok ticari taksi ve kargo hizmeti veren esnafımızı ve halkımızı mağdur etmektedir. Telefon müşterisine giden bir taksici ikinci sıradan müşterisini aldığı an, yada bir pide almak için duran bir kişi anında cezai işleme maruz kalmaktadır” dedi.

Cezaların canlarını yaktığını söyleyen vatandaşlar ise, birinci sırada kontrolün kaybolduğunu bu sebeple ikinci sıraya mecbur bırakıldıklarını belirterek; “Şaşırdık kaldık. Temel ihtiyaçlarımızı göreceğimiz bütün işyerleri Atatürk ve Cumhuriyet Caddelerinde. Bu ihtiyaçlarımız görülsün diye, tek sıra yarım saate kadar serbest dediler ama ikinci sıraya gösterilen hassasiyet birinci sıraya gösterilmiyor. Saatlerce duran araçlar var. Mübarek günde birçok vatandaşımız 15 lira olan pideyi alamazken, 400 liradan fazla ceza gerçekten can yakıyor. Buna bir çözüm bulunsun diyeceğiz ama kim bulacak. Belediyenin vatandaş diye bir derdi yok. Uygulamayı başlattı, otoparklarda bunu fırsata çevirip zamlandırdı. Ceza işini de emniyete yıktı. Şimdi umurunda değil. Allah yardımcımız olsun, sahipsiziz vesselam” dediler.

Haber: Zeynep KAYA


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
CHP heyetinden Torul çıkartmasıÖnceki Haber

CHP heyetinden Torul çıkartması

Dünya’da Bir İlk!Sonraki Haber

Dünya’da Bir İlk!

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar