Gümüşhane

Çimen: Şehrimize borcumuz var

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çimen: Şehrimize borcumuz var
Abone ol
Gümüşhane’de 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan mahalli idareler seçiminde AK Parti’den daha önce aday adaylığını açıklayan İdris Çimen, kentte görev yapan gazetecilerle bir araya geldi.

Gümüşhanespor’un iz bırakan başkanlarından birisi olan iş insanı İdris Çimen, Ramada Gümüşhane otelde düzenlenen toplantıda vatandaşların yoğun talep ve teveccühü ve büyüklerinin de olurlarını alarak 31 Mart 2024 mahalli idareler seçimlerinde Gümüşhane Belediye Başkan aday adayı olduğunu söyledi.

“Güzel şehrimize borcumuz var”

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde uzun süre İl Başkan Yardımcılığı görevi yapmaktan şeref ve onur duyduğu AK Parti’den Gümüşhane Belediye Başkan aday adaylığını kamuoyuna ilan eden Çimen, “Çalışma ve sosyal hayatım süresince edindiğim bilgi, beceri ve tecrübelerimi halkımızın hizmetine sunma hususunda yüklendiğim ağır sorumluluğu omuzlarımda hissettiğimi bilmenizi istirham ediyorum. Bizi biz yapan güzel şehrimize borcumuz var. İş insanı olarak, kulüp başkanı olarak hizmetlerimiz oldu. Ama bu güzel şehre daha çok hizmet borcumuz olduğuna inanıyorum” dedi.

“Bu şehri yöneteceksek hep birlikte, el ele vererek yönetmeliyiz”

Gümüşhane’de doğup büyüdüğünü ve aile olarak uzun yıllardır Gümüşhane için çalışarak şehrin insanlarına istihdam sağladıklarını hatırlatan Çimen, “İş hayatımızdan edindiğimiz tecrübeler ile ilimizin daha iyi konumlara gelmesi için 2024 Yerel Seçimleri için AK Parti’den aday adayı olarak müracaat edeceğiz. İş ve istihdam, ekonomik ve kültürel, aynı zamanda özel dokunuşlarla Gümüşhane’mizi daha yaşanabilir örnek bir kent seviyesine taşımak arzusundayım. Bunun için hemşehrilerimizin katkısı ve bizlerin fizibilite çalışmaları ile olgunlaşmış projelerimiz var. İlerleyen süreçte bu projelerimizi sizlerin aracılığıyla kamuoyu ile paylaşacağız. İlimizin ileri gelenleri, esnafları ve vatandaşları nezdinde ziyaretlerimize ve istişarelerimize devam diyoruz. Bu şehri yöneteceksek hep birlikte, el ele vererek yönetmeliyiz. Kulüp başkanlığım dönemimde de kazandığımız başarıların temel kaynağı istişare ve ekip çalışmasıydı” diye konuştu.

“Gümüşhaneli hemşehrilerime hizmet etmek istiyorum”

Cumhuriyetin 100. yılında ülkenin refah seviyesini artıran, bu millet için gecesini gündüzüne katan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın beklentilerine uygun bir belediye anlayışı ile vatandaş odaklı işler yapmak için var güçlerini ortaya koymaya hazır olduklarını dile getiren Çimen, “İyi niyetler ve temiz duygularla Gümüşhaneli hemşehrilerime ve en önemlisi insanlığa hizmet etmek için aday adaylığımı açıklıyor, saygılar sunuyorum. Rabbim çıktığımız yolda mahcup etmesin inşallah” ifadelerini kullandı.

“İz bırakmak en büyük hedefim”

Açıklamalarının ardından gazetecilerin, “Başkan olursanız nasıl bir başkan profili göreceğiz?”, “Gümüşhane için projeleriniz neler?” sorularını yanıtlayan Çimen, “Elbette projelerimiz var. Ama şimdiden hayal satmayı ben doğru bulmuyorum. Allah nasip ederse o koltuğa oturduğumuzda önce belediyenin durumuna bakmamız ve önceliklerimizi belirlememiz lazım. Tüm dünyayı etkisi altına alan ekonomik krizi, ölçek olarak en çok hisseden illerden biriyiz. Bu sebeple ayağımızı yorganımıza göre uzatmamız gerekiyor. Uçuk projelerle belki de torunlarımızın geleceğini ipotek altına alma hakkımız yoktur. Ayrıca benim için verilen söz çok kıymetli. Hele de şehri eminin sözü kat be kat daha fazla önemli. Verilecek söz yerine getirilmezse ben bunu hemşehrilerime hakaret sayarım. Çünkü Gümüşhaneli kimliği hepimize çok büyük avantajlar sağlamış, ülkenin her köşesinde bize ışık olmuştur. Bu kimliğe yanlış yapmamız mümkün değil, Allah’ta nasip etmesin. Söylediklerim, lütfen bir şey yapmayacağız diye algılanmasın. Gümüşhane ve Gümüşhaneli en güzelini hak ediyor ve söz veriyorum en güzelini yapacağız. Ama adım adım ve durumumuzu her an tahlil ederek eylemlerimizi gerçekleştireceğiz. Allah bu makamı bize nasip ederse en büyük hedefim, iz bırakan başkanlarımızın adının yanına adımı yazdırmak. Bugün hala merhum belediye Başkanımız Sabahattin Aytaç, hayırla yad ediliyor. Yaptığı büyük projelerle mi iz bıraktı? Hayır. Adil yönetimi ve insanlara dokunuşuyla hafızalarımızda. Bir proje yapılacaktı 1 yılda da yapılır 3 yılda. Bunlar önemli değil. İllaki şehrimizin ihtiyacı için yapılması gereken yapılır. Ama gönüllere girerseniz, adil bir yönetim anlayışı sergilerseniz hem işleriniz kolaylaşır hem de iz bırakırsınız” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bulut’a 2 ödül birdenÖnceki Haber

Bulut’a 2 ödül birden

Gümüşhane'nin En Pahalı ve En Ucuz İlçeleriSonraki Haber

Gümüşhane'nin En Pahalı ve En Ucuz İlçel...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar