Gümüşhane

Bulut’a 2 ödül birden

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bulut’a 2 ödül birden
Abone ol
Ömrünün büyük bir kısmını Gümüşhane'de geçiren ve İHA ve TRT bünyesinde çok sayıda başarılı işlere imza atan fotoğraf sanatçısı Uğur Bulut, “Dede-Torun” fotoğrafı “Eşitlemek" konulu ulusal fotoğraf yarışmasında 2 bin 271 fotoğraf arasında ikinci olurken bir diğer fotoğrafı da sergilemede yer aldı.

Ali Yavuzçehre Vakfı tarafından Denizli Fotoğraf Derneği (DENFOT) işbirliği ve Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) desteğiyle Dijital ve Drone kategorilerinde düzenlenen yarışmaya 764 kişi 2 bin 669 fotoğrafla müracaat etti.

Yarışmanın seçici kurulunda Ahmet Yavuzçehre, Bahir Dibekoğlu, Dr. Bekir İnce, Prof. Dr. Güler Ertan, Faruk Akbaş, Özlem Gün Bingöl ve Prof. Dr. Velittin Kalınkara yer aldı.

Ana teması “emek” ve “eşitlik” olan yarışmada sanatçılar bir işin yapılması için harcanan bedensel ve zihinsel gücün ortaya konması, sürekliliği olan uzun, yorucu ve özenli çalışma, çaba ve mecazi olarak alın teri” anlamına gelen “Emek” kavramını gözeterek, kadın-erkek ayrımı yapmaksızın “Eşitlik” temelinde ele aldı.

Sonuçları bugün açıklanan yarışmaya Gümüşhane adına başvuran Bulut’un “Dede-Torun” isimli fotoğrafı dijital kategorisinde yüklenen 2 bin 271 fotoğraf arasında ikinci olurken, “Karı ve Koca Emeği” isimli fotoğrafı da sergileme aldı.

Geçtiğimiz günlerde de Türkiye Haber Kameramanları Derneği'nin 27. ZOOM TÜRKİYE ve ZOOM AZERBAYCAN Uluslararası Haber Görüntüleri Yarışması'nda Çevre özel ödülüne layık görülen, İHA ve TRT muhabiri olduğu dönemde belgesel tadında yaptığı haberlerle dikkat çeken ve Gümüşhaneli olmadığı halde ömrünün büyük bir kısmını geçirdiği şehre vefa örneği göstererek Gümüşhane adına katıldığı birçok yarışmadan ödüllerle dönen Bulut’u en son yarışmadaki başarısından ötürü de tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

İkinci olan fotoğraf:

Sergileme alan fotoğraf:


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İkameti Gümüşhane’de olana su ve ulaşımda yüzde 50 indirimÖnceki Haber

İkameti Gümüşhane’de olana su ve ulaşımd...

Çimen: Şehrimize borcumuz varSonraki Haber

Çimen: Şehrimize borcumuz var

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar