Gümüşhane

İkameti Gümüşhane’de olana su ve ulaşımda yüzde 50 indirim

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İkameti Gümüşhane’de olana su ve ulaşımda yüzde 50 indirim
Abone ol
Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, 31 Aralık tarihine kadar ikametini Gümüşhane’ye aldıran ve ikameti Gümüşhane'de olan tüm vatandaşların 1 yıl boyunca meskenlerindeki su ücretlerinde yüzde 50, öğrencilere de ulaşımın hizmetlerinde 50 indirim sunulacağını açıkladı.

İlk kez Süleymaniye Mahallesinde toplanan Belediye Meclisi’nin oy birliğiyle aldığı indirim kararını Belediye Başkanı Ercan Çimen, makamında düzenlediği basın toplantısıyla kamuoyuna duyurdu.

Yaptığı açıklamada son dönemde Gümüşhane’de 6 binden fazla kişinin kent merkezinde yaşadığı halde ikametini köylere, beldelere ve ilçelere aldırdığını belirten Başkan Çimen, bu durumun Gümüşhane Belediyesinin İller Bankasından aldığı payda her ay ortalama 5 milyon TL bir kayba sebep olacağını söyledi.

Konuyu Belediye Meclisinde gündeme getirerek ikametini Gümüşhane’ye alan ve ikameti Gümüşhane’de olan vatandaşların meskenlerinde kullandığı su ücretini yüzde 50 indirimli, yine ikametini Gümüşhane’ye alan üniversite öğrencilerinin de Belediye otobüslerinden yüzde 50 indirimli faydalanacağını belirten Başkan Çimen, şehir içindeki diğer halk otobüsü ve dolmuşlarla da indirim konusunda görüşmeler yapacaklarını dile getirdi.

İndirimlerden yararlanmak isteyenlerin ikametlerini Gümüşhane’ye aldırdıklarına dair e-Devlet’ten alacakları belgeyle birlikte Belediye’ye müracaat etmeleri gerektiğini ifade eden Başkan Çimen, güncel fiyatlarla indirim uygulandıktan sonra suyun ton fiyatının 6 TL’ye, ulaşımın da 5 TL’ye düşeceğini kaydetti.

Başkan Çimen, bugün ilk defa kentin eski yerleşim yeri olan tarihi Süleymaniye Mahallesinde Belediye Meclisi toplantısı yaptıklarını belirterek, ardından Belediye Meclisi üyeleriyle konak, hamam ve çevre düzenlemesi çalışmasını yerinde inceleyerek ardından yeni yapacakları otogar alanı, macera parkı, seyrangah alanı ve Karşıyaka Mahallesindeki spor kompleksi alanını ziyaret ettiklerini hatırlattı.

Son dönemde köylere büyük bir ikamet taşıması olduğunu, bunun yaklaşık 6 bin lira idari para cezası olmasına karşın vatandaşların geri durmadığını kaydeden Başkan Çimen, “Vatandaşlık görevi olarak insanlarımız yaşadığı şehre sahip çıksın dedik ama insanlarımız ikametlerini köylere aldırdılar. Bizde burada yaşayan insanların bu işten bir kazanımı olsun diyerek indirim kararı aldık. Meskenlerde kullanılan suda yüzde 50 indirim uygulayacağız. Bu indirim ön ödemeli, kontürlü abonelerimiz için de geçerli. 31 Aralık 2023 tarihi itibariyle kent merkezinde ikamet ettiklerine dair belgelerini ibraz edenler bu kampanyadan faydalanacaklar. Kampanya boyunca ikametgah adreslerinin kent merkezinde kalması zorunludur. Kampanya 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren meskenler için bir yıl süreyle geçerli olacak. Müracaat da Belediye hizmet binasının giriş katında müracaat ofislerimiz olacak. Oralara yapılacak ve beyan ettikleri anda suyu yüzde 50 indirimli kullanacak.  Köylere ikamet aldıran hemşehrilerimizin de bize kulak verip yaşadığı şehre ikametgahlarını tekrar aldırmalarını onlardan rica ediyorum. Hem bu indirim kampanyasından faydalansınlar hem de ilerdeki dönemlerde bu tür kampanyaların sayısı da artacak” dedi.

Başkan Çimen ayrıca “Gümüşhane’de öğrenci olmak çok avantajlı” sloganıyla öğrenci belgesi ve ikametgah belgesiyle başvuru yapan öğrenci ve üniversite öğrencilerinin de ulaşım hizmetlerinde de 1 yıl boyunca yüzde 50 indirim uygulanacağını söyledi.

Ulaşımda indirim uygulamasının sudaki gibi değil de ikametgahı aldığı günün hemen ertesinde başlayacağını ifade eden Başkan Çimen, bu uygulamayı genişletmek için şehir içi dolmuş duraklarıyla da görüşeceklerini, kampanyaya katılmak isteyen öğrencilerin Belediye hizmet binası, Cumhuriyet Parkındaki Millet Kıraathanesi ve Bağlarbaşı Mahallesindeki Gençhane’ye yapılacağını sözlerine ekledi.

Yurtlarda barınan öğrencilerin de birinci adresleri olarak Gümüşhane’yi göstermeleri halinde ulaşım indiriminden faydalanabileceğini vurgulayan Başkan Çimen, tüm bu indirimlerden hem ikametini Gümüşhane’ye alanların hem de mevcut ikameti Gümüşhane’de olanların faydalanabileceğini söyledi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
GÜ’nün TÜBİTAK projesi kabul edildiÖnceki Haber

GÜ’nün TÜBİTAK projesi kabul edildi

Bulut’a 2 ödül birdenSonraki Haber

Bulut’a 2 ödül birden

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar