Gümüşhane

Demirel: Gümüşvadi’nin zammı usul açısından hatalı ve geçersizdir

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Demirel: Gümüşvadi’nin zammı usul açısından hatalı ve geçersizdir
Abone ol
Gümüşhane Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (TÜHAK) Genel Başkanı Eyyüp Demirel, Gümüşhane-Trabzon arası minibüs seferlerine yapılan yüzde 25’lik zammın usul açısından hatalı ve geçersiz olduğunu savundu.

Aynı zamanda Tüketici Birliği Federasyonu üyesi olan Gümüşhane Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği’nin (TÜHAK) Genel Başkanı Eyyüp Demirel, Gümüşvadi kooperatifinin Trabzon’a sefer ücretlerini 120 TL’den 150 TL’ ye çıkardığını belirterek bu zammın usul açısından uygun olmaması nedeniyle itiraz ettiklerini söyledi.

Yaptığı açıklamada usul açısından hatalı olması nedeniyle yapılan zammın geçersiz olduğunu savunan Demirel, “Canları istediği zaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı, Esnaf ve Sanatkârlar Birliği Başkanlığı, Trabzon Ulaştırma Bölge Müdürlüğü gibi kurumlara kooperatif olarak zaman zaman da kişisel müracaat ederek zammı hangi kurum verirse alarak uyguladılar. Daha önce Trabzon Ulaştırma Bölge Müdürlüğünden zam aldılar. Ticaret İl Müdürlüğü ve derneğimiz Ulaştırma Bölge Müdürlüğü ile yapmış olduğumuz çalışma neticesinde bu yanlıştan vazgeçildi. Şimdi ise aynı yanlışa devam ediyorlar. Bu kurumlar aynı zamanda kamu görevi gören kurumlardır. Kurumların bir ciddiyeti olur. Gümüşvadi dolmuş kooperatifi Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı kooperatif üyesidir. Kooperatife bağlı üyelerin zammını Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı tarife düzenlemeye yetkilidir. Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığına Gümüşvadi Kooperatifi üyelerinin birey olarak üye olması usul açısından hukuki bir konudur. Her iki tarafa da üye olabilir. Lakin zammı Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı üzerinden Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği Başkanlığı Gümüşvadi kooperatifi üyelerinin kişisel müracaatları ile kişisel fiyatlandırmaları doğru değildir. Yasal da değildir. Zammı yapmaya yetkili değildir. Zam usul açısından hatalıdır. Yapılan zam geçersizdir” ifadelerini kullandı.

Demirel, “Gümüşhane Valiliği marifetiyle resmi bir yazışma Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği Başkanlığına yapılarak zammın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı üzerinden yapılması gerektiğini, Gümüşvadi kooperatifi üyelerinin kişisel müracaatları ile kişisel fiyatlandırmaları doğru değildir. Yasal da değildir. Usul hatasının düzeltilmesi için, yapılan zam usul açısından hatalı olduğu için zammın geçersiz olduğunu, bu zammı kooperatif üyesi oldukları için zam taleplerini Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığına müracaat etmelerini gerektiğini bildirmesi gerekmektedir. Yapılan zamma itiraz ediyoruz” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Milletvekili Akgül’ün acı günüÖnceki Haber

Milletvekili Akgül’ün acı günü

Gümüşhane’nin Üçüncü Büyük Mahallesinde Sorunlar BitmiyorSonraki Haber

Gümüşhane’nin Üçüncü Büyük Mahallesinde...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar