Gümüşhane

DP Genel Başkanı Gültekin Uysal Gümüşhane’de

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
DP Genel Başkanı Gültekin Uysal Gümüşhane’de
Abone ol
Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, partinin 14.il kongresine katılmak üzere Gümüşhane’ye geldi.

Atatürk Kültür Merkezinde çevre illerin il başkanları, millet ittifakının Gümüşhane il başkanlarının katılımıyla düzenlenen tek listeli kongrede mevcut başkan Şerif Akıntürk yeniden başkanlığa seçilirken, konuşmasında sitem dolu sözler sarf etti.

“Bu partinin sayesinde bir yere gelmiş kişiler sitemim sizlere”

Görev süresi boyunca partilerini en iyi şekilde temsil etmek için elinden gelen her şeyi yaptığını, belki de borçsuz tek siyasi parti il başkanlığı olduklarını belirten Akıntürk, “Çok üzgünüm. Bugün salonun çok daha farklı olmasını isterdim. Geçmişte bu partide siyaset yapmış, isim yapmış kişileri bu salonda görmeyince çok üzüldüm. Bizler vefalı insanlarız. Vefamızı bir günde çizip atmamamız lazımdı. Bu partinin sayesinde bir yere gelmiş kişiler sitemim sizlere. Böyle olmamalıydı. Bu köklü çınarın yine eski günlerine döneceğine eminim” dedi.

“Türkiye siyaset asgari düzeyde makam, menfaat birlikteliğine dönüştürüldü”

Kongre programı kapsamında mali raporlar ve diğer raporların ibra edilmesinin ardından kürsüye gelen DP Genel Başkanı Uysal ise konuşmasında siyasetin ülke açısından bir buhran dönemi içerisinde en zor günlerini yaşadığını belirterek, “Azami düzeyde ideal değer birlikteliği yapmamız gereken mücadele zemini olması gerekirken Türkiye'de siyaset bilerek ve istenerek asgari düzeyde makam, menfaat birlikteliğine dönüştürüldü” dedi.

“Bugün hızla değişen bir dünya var”

Mayıs ayında Türk siyasi tarihinin, Türk demokrasinin en zor sınavını geride bıraktıklarını kaydeden Uysal, “Çok partili hayata geçtiğimiz günden bugüne bizim geleneğimiz bu bayrağı almış bu ülkede hem demokrasinin hem hukuk devletinin yerleşmesi için bayraklaştırarak gereğini yapmıştır. Onunla beraber çatlamış topraklarla mavi gökyüzü arasına sıkışmış milletimizin kaderini değiştirmek adına mahpus kaderini yenmek adına da mücadelemizi vermiş kıt kanaat imkanlarla büyük sıçrama hamlelerini başararak gelmiştir. Bugün değişen bir dünya var, hızla değişen bir dünya var. Türkiye hızla değişen bir dünyada yeni yeni güç merkezlerinin yükseldiği bir dünyada yeniden bu büyük milleti tarihin önümüze alın yazısı olarak koyduğu büyük vazifeyi görebilmesi adına bir hayalle buluşturmak istiyoruz” diye konuştu.

“Milletimiz enflasyon altında ezilir hale getirilmiştir”

Türkiye'nin maddi kaynak problemi olmadığını, insan kaynağı problemi olmadığını savunan Uysal, “Ama bütün bu varların içerisinde maalesef Türkiye'nin büyüklüğüne denk bir siyasi akılla buluşamamasının ortaya çıkarttığı zafiyetin bedelini 85 milyon olarak ödüyoruz.  Özellikle son iki üç yıldır ekonomistim diyerek ortaya atılan tezler, uygulamalar maalesef milletimizi enflasyon altında ezilir hale getirmiştir. Zam tsunamisi altında insanımızın emeği çalınır hale getirilmiştir. TÜİK'e talimatla enflasyon oranları açıklatanlar vatandaşımızın cebine elini atarak onun kaynağını hiç etmiştir. O açıdan bir ülkede hırsızlık sadece birinin malını gasp etmek değildir. Kendi yanlışlarının bedelini millete ödetmek için bu yanlış enflasyon verilerini açıklatanlar bu milletin cebinden milletimizin hakkını gasp etmiştir.  İnsan iddialarıyla sınanır. Hangi iddiayı koymuşlarsa o iddialarının altında ezildiler. O iddialarla sınandılar. Bölgede, coğrafyada, uluslararası ilişkilerde neyi söylemişlerse hepsinin altında kaldılar” ifadelerini kullandı.

“Seçimden sonra 85 milyonun üzerine büyük bir zam dalgası gelecek”

Konuşmasında 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerden sonra 85 milyonun üzerine büyük bir zam dalgası geleceğini iddia eden DP Genel Başkanı Uysal, “Bunu bilmek zorundayız. O nedenle bu yerel seçimde bu yanlışı yapanlara itirazımızı en yüksek tondan vurgulamak mecburiyetimiz var. Milletimiz inim inim inliyor. Türkiye'de yaşanan bu ekonomik kriz dolayısıyla alım gücünü milyonların kaybetmiş olması dolayısıyla on binlerce gencimiz yüksek puanlar almış olmasına rağmen üniversite sınavlarında İstanbul, Ankara, İzmir'i tercih edemez hale gelmiştir” dedi.

Konuşmaların ardından tek listeyle yapılan oylamada mevcut başkan Şerif Akıntürk yeniden başkan seçilirken yönetiminde Ömer Tonyalı, Esat Mahmut Çoban, Alper Mesut Saraçoğlu, Cemal Millet, Münir Yılmaz, Ahmet Demir, Sebehattin Büyükoğlu, Lokman Cebeci, Temel Özdemir, Coşgun Ünal, Metin Aydın, Reşat Oğur, Lokman Olcay Özdamar ve Celal Orak yer aldı. Büyük kongre delegeliğine ise Şerif Akıntürk, Ömer Tonyalı, Habil Altuntaş, Sebahattin Büyükoğlu, Murat Gedik ve Mustafa Ünal seçildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Demirağ’dan Turizm Meclisi için çağrıÖnceki Haber

Demirağ’dan Turizm Meclisi için çağrı

AK Gençliğin yeni yönetimi belli olduSonraki Haber

AK Gençliğin yeni yönetimi belli oldu

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar