Gümüşhane

Emekli Memur-Sen Genel Başkanı Küçükkösen Gümüşhane’de

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Emekli Memur-Sen Genel Başkanı Küçükkösen Gümüşhane’de
Abone ol
Emekli Memur-Sen Genel Başkanı Ali Küçükkösen bir dizi ziyaret için Gümüşhane’ye geldi.

Emekli Memur-Sen Ankara İl Başkanı Ayhan Okuyucu ve Emekli Memur-Sen Yönetim Kurulu Üyesi Murat Karaoğlan ile Gümüşhane’ye gelen Küçükkösen, Memur-Sen İl Başkanlığı binasında Gümüşhaneli Emekli Memur Sen üyeleri ile bir araya geldi.

“Emekçi ve emekli arasındaki bağı kimsenin unutmaması gerekiyor”

Burada güncel konularla ilgili davetlilere hitap eden Başkan Küçükkösen, “Emekli kardeşlerimiz uzunca bir süre hayatlarını çalışarak devlete prim ödeyerek, millete hizmet ederek geçirmişlerdir. Emeklilik, hazineye gider ya da devlete maliyet değil; yıllarca emek verilmiş, katkı sunulmuş, vergisini eksiksiz yatırmış sürecin sonucunda elde edilmiş bir haktır. Emeklilik, emekçi olduğumuz uzun çalışma hayatıyla elde edilen bir kazanımdır. Bu yüzden emekçi ve emekli arasındaki bağı kimsenin unutmaması gerekiyor” dedi.

“Çalışırken hak ettiğimiz ücretimiz, emekliliğimize yansıtılmıyor”

Küçükkösen, emekli aylıklarının kira fiyatlarına yetişmediğini, maaşların enflasyon karşısında eridiğini belirterek, “Çalışırken var olan zorunlu giderlerimiz, emekli olunca ortadan kalkmıyor aynı şekilde gider olarak ceplerimize yansıyor. Mevcut durumda, çalışırken aldığımız görev aylığımız ile emekli olduğumuzda aldığımız maaşımız arasındaki fark %50’ye ulaşmış durumdadır. Örneğin, Ek ödeme, çalışırken veriliyor fakat emekliliğe yansımıyor. Zam ve tazminatlar, çalışırken veriliyor fakat emekliliğe yansımıyor. Aile yardımı, çalışırken veriliyor fakat emekli olunca kesiliyor. Özetle, çalışırken hak ettiğimiz ücretimiz, emekliliğimize yansıtılmıyor, emekli aylıklarımız artırılmıyor, çifte standart uygulanıyor” diye konuştu.

Emeklilerin sorunlarını bilgilerini ve bu bağlamda ilk hedeflerinin 16 milyonu bulan emeklilerin haklarını haykırmak adına üye sayılarını 100 bin rakamına ulaştırma gayretinde olduklarını dile getiren Küçükkösen, “O yüzden sesimizi gerekli yerlere daha iyi duyurabilmek için sizler etrafınızda bulunan tüm emekli kardeşlerimizi sendikaya üye yapmalısınız” diyerek konuşmasını tamamladı.  

Gümüşhane Emekli-Memur Sen Başkanı Sebahattin Nas ise günün sonunda Emekli Memur-Sen Genel Başkanı Ali Küçükkösen’e Gümüşhane’ye gelerek üyeleriyle buluştuğundan dolayı teşekkür ederek, başkana Eğitimci Araştırmacı Yazar İsmail Hayal’in son eseri, plaket ve çeşitli hediyeler takdim etti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gümüş 1 puanla yetindiÖnceki Haber

Gümüş 1 puanla yetindi

Çimen aday adaylığını açıkladıSonraki Haber

Çimen aday adaylığını açıkladı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar