Gümüşhane

GÜ yabancı öğrencilerin ikinci yuvası oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
GÜ yabancı öğrencilerin ikinci yuvası oldu
Abone ol
Gümüşhane Üniversitesinde eğitim öğretim gören uluslararası öğrencilerin sayısı her geçen gün artıyor. 66 ülkeden 974 uluslararası öğrenciye çıkaran GÜ rekor kırdı.

Yabancı uyruklu öğrencilerin eğitime, sosyal yaşama ve kültürel faaliyetlere eşit bir şekilde katılımlarına yardımcı olmak ve yabancılık çekmemeleri noktasında onlara destek vermek amacıyla adaptasyon sürecini hızlı ve sorunsuz atlatmalarını sağlamaya yönelik çalışmalar yapan Uluslararası Öğrenci Koordinatörlüğü çalışmalarını hız kesmeden sürdürmeye devam ediyor. 

Uluslararası Öğrenci Koordinatörlüğünün öğrencilerin her biriyle birebir ilgilenerek üniversitenin tercih edilmesinde büyük rol oynadığını ifade eden Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, 2017 yılında Gümüşhane Üniversitesinde 4 ülkeden toplam 32 yabancı uyruklu öğrencisi olduğunu hatırlatarak, “Ülkemize her yıl binlerce uluslararası öğrenci, eğitim öğretim görmek için gelmektedir. Hem Üniversitemizin diğer ülke kültürlerine yakınlığının artması hem de diğer ülkelerde ülkemizin kültürel ve sosyal yapısının tanıtılması amacıyla Üniversitemizde uluslararası öğrenci sayısının artmasına yönelik çalışmalar yaptık. Uluslararası öğrenci sayımızı artırmak ve Üniversitemizin eğitim kalitesini bu öğrencilerimizle buluşturmak amacıyla Uluslararası Öğrenci Koordinatörlüğümüzü kurarak faaliyetlerini sürdürmesini sağladık. Koordinatörlüğümüz, öğrencilerimizin her bir ihtiyacıyla yakından ilgilenerek gece gündüz demeden çalışmalarını devam ettiriyor. Bu vesileyle de aradan çok kısa bir zaman geçmesine rağmen uluslararası öğrenci sayımızı 66 ülkeden 974 öğrenciye çıkararak rekor kırdık. Öğrenci sayımızın artmasında Koordinatörlüğümüzün çalışmalarının payı büyüktür. Uluslararası öğrencilerimizin Üniversitemizi kabulü sırasında gerçekleştirilen tüm sınavlar ilgili koordinatörlüğümüzün kontrolü ve bilgisi altında gerçekleştirilmektedir. Öğrencilerimiz bir taraftan Türkçe Öğrenim Merkezi (TÖMER)’nde Türkçe öğrenirken, bir taraftan da lisans ve ön lisans programlarında yükseköğrenimlerini sürdürüyorlar. Üniversitemiz bünyesinde kurulan Uluslararası Öğrenci Kulübü de öğrencilerimizin buradaki eğitim hayatı süresince yardımcı olarak önemli katkılar sağlamaya devam ediyor. Koordinatörlüğümüz tarafından yıl boyunca yapılan etkinlik ve gezilerde şehrimizin ve ülkemizin uluslararası gönül elçileri olan öğrencilerimizin, ülkemizin kültürel zenginliklerini tanımasını sağlamaktadır. Gümüşhane Üniversitesi, uluslararası öğrencilerimizin ikinci yuvasıdır. Bu vesileyle de uluslararası öğrencilerimizin başvuru işlemlerinden mezuniyetlerine kadar, tüm idari ve akademik süreçlerde her daim yanında olan ve onlara destek veren başta Uluslararası Öğrenci Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Ayyıldız olmak üzere tüm personelimizi kutluyorum. Öğrencilerimizin ülkelerinden Üniversitemize gelmesine kadar bütün işlemlerinde yanlarında olup, zaman farkı gözetmeden yardımcı olmaya devam ediyorlar.”


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yeniden Belde Olmak İstiyorlarÖnceki Haber

Yeniden Belde Olmak İstiyorlar

Yaralı kurt tedavi altına alındıSonraki Haber

Yaralı kurt tedavi altına alındı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar