Gümüşhane

Yeniden Belde Olmak İstiyorlar

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yeniden Belde Olmak İstiyorlar
Abone ol
Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuyla uzun yıllar köy statüsünde yerleşim yeri olan Gümüşhane merkez ilçeye bağlı Tekke köyü 2 Kasım 1991 tarihinde belediye statüsü alarak beldeye dönüşmüştü. Tekke’nin belediye statüsü, nüfusunun 2000 kişinin altına düşmesi üzerine 2013 yılında sona ermişti.

Tekke’nin tekrar Belde statüsü kazanması için tüm Tekkelilerden öncelikli olarak ikametgâhlarını Tekke’ye almaları konusunda çağrıda bulunuldu. Kocaeli Gümüşhane Tekkeliler Derneği ve Köy muhtarlığı tarafından yapılan çağrılar yerine ulaştı, sayı 2400’e tamamlanarak yeniden belediye olma adına hukuki yollara başvuruldu.

Tekke Halkı Beldesini Geri İstiyor!

Konu hakkında bilgisine başvurduğumuz Tekke köyü muhtarı Murat Soydaş, köy halkı için bu konunun çok önemli olduğuna vurgu yaparak hukuki süreci yakından takip ettiklerini söyledi.

Soydaş, “Belediye olma konusu bizim için çok büyük önem taşıyor. Belde demek şehir demek, şehirle köy bir olur mu? Bireysel hizmetlerin var, özelliklerin var. Şuan köy olarak bir isteğimiz ya da ihtiyacımız olduğunda İl Özel İdarenin kapılarında sabahlayarak birilerine rica minnette bulunuyoruz ama belediye oluğunda günü birlik hizmet ve daha çok yetki elinde olduğu için bu sorunlarla karşılaşmıyorsun. Çözümler daha hızlı gerçekleşiyor’’ şeklinde konuştu.

Tekke Köyü Doğalgaz İstiyor

Tekke köylülerinin bir diğer talebi olan doğalgaz konusuna da değinen Soydaş, “Şuan da en büyük sıkıntımız kapımızın önünden doğalgaz geçmesine rağmen köy olduğumuz için evlerimize bağlatamıyoruz. Biz doğalgaz çekilirken arsalarımızdan feragat ederek yardımcı olduk. Bence doğalgazı oldukça hak ettiğimizi düşünüyorum’ dedi.    

Köy Derneği de Aktif Rol Oynadı

Sürecin ilk gününden beri elinden gelen gayret ve çabayı gösteren Kocaeli Gümüşhane Tekkeliler Derneği ise belde olma yolunda başlattığı bu mücadele adına sosyal medya hesaplarından konu üzerine açıklama yayınladı.

Söz konusu açıklama da şu ifadelere yer verildi;

“Belde olma yolunda başlattığımız mücadelemize gerek hukuki süreç, gerek eylemsel olarak devam ediyoruz. Bu bağlamda köyümüze gelen geçen siyasilerin sesimizi duyması için pankartlarımızı astık amacımız süreci hızlandırmak ve sesimizi olabildiğince duyurmak köyümüzün yanındayız”

Köy Gençleri de Mücadelede

Köy gençlerinin de bu süreçte aktif rol alması ve ellerinden gelen desteği sağlaması takdir topladı. Gençler de köy halkı gibi biran önce belediye olmak istediklerini ve bunun için ellerinden gelen bütün desteği sağlamaya çalıştıklarını söylediler. Bu süreç uzun ve işlemli olsa da köy halkının ve gençlerinin inancı yüksek…


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
29 yaşında milletvekili adayı olduÖnceki Haber

29 yaşında milletvekili adayı oldu

GÜ yabancı öğrencilerin ikinci yuvası olduSonraki Haber

GÜ yabancı öğrencilerin ikinci yuvası ol...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar