Gümüşhane

Gümüşhane dahil 51 ilde taşınma yardımı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gümüşhane dahil 51 ilde taşınma yardımı
Abone ol
Devletin sosyal yardımları devam ederken Gümüşhane dahil 51 ilde devletten 2 bin TL kira 10.000 TL taşınma yardımı müjdesi geldi.

Ekonomik olarak yaşanan dalgalanma ne yazık ki konut fiyatları ve kiralık ev fiyatlarında de rekor artışlara neden olmuştu.

Ev kiralarında yaşanan artış kiracıları zor durumda bırakırken devlet ödemiş olduğu kira yardımını arttırma kararı aldı. Yapılan artışa rağmen ne yazık ki yine de mevcut ev kiraları ve ödenen kira yardımı rakamı arasındaki makas iyice açıldı. Vatandaşlar söz konusu tutarların daha da arttırılmasını talep etti.

2.000 TL KİRA VE 10.000 TL TAŞINMA YARDIMI YAPILAN İLLER HANGİLERİ?

Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ardahan, Artvin, Bartın, Batman, Bayburt, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur Çanakkale, Çankırı, Çorum, Düzce, Edirne, Elâzığ, Erzincan, Giresun, Gümüşhane, Hakkâri, Iğdır, Isparta, Karabük, Kastamonu Karaman, Kars, Kırıkkale, Kırklareli, Kırşehir, Kilis, Kütahya, Muş, Nevşehir, Niğde, Osmaniye, Rize, Siirt, Sinop, Sivas, Şırnak, Tokat, Tunceli, Uşak, Yalova, Yozgat, Zonguldak.

2.500 TL KİRA VE 10.000 TL TAŞINMA YARDIMI YAPILAN İLLER HANGİLERİ?

Adana, Aydın, Balıkesir, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Van.

3.000 TL KİRA VE 10.000 TL TAŞINMA YARDIMI YAPILAN İLLER HANGİLERİ?

Ankara, Antalya, Bursa, İzmir.

3.500 TL KİRA VE 10.000 TL TAŞINMA YARDIMI YAPILAN İLLER HANGİLERİ?

İstanbul.

KENTSEL DÖNÜŞÜM KİRA YARDIMI 2023 İÇİN BAŞVURU NEREDEN, NASIL YAPILIR?

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 81 il genelinde ödenen kentsel dönüşüm kira yardımı almak için kişinin evini kentsel dönüşüme rızası ile vermesi ya da evinin devlet tarafından riskli yapı ilan edilen bölgeler içinde yer alması yeterlidir.

Hak sahipleri tarafından, riskli olarak tespit edilen yapılardaki konut ve işyerlerinden dolayı kira yardımından faydalanabilmek için, tahliye tarihinden itibaren bir yıl içinde veya riskli yapının yıktırıldığı tarihten itibaren üç ay içinde, riskli yapının bulunduğu ildeki Müdürlüğe/Belediyeye başvuru yapması gerekmektedir. Ev sahiplerine kira yardımı ödenirken kiracılara ise listede yer alan taşınma yardımı ödemesi yapılmaktadır.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Herkes Elini Taşın Altına KoysunÖnceki Haber

Herkes Elini Taşın Altına Koysun

CHP Merkez ilçe’de Çiftçi dönemiSonraki Haber

CHP Merkez ilçe’de Çiftçi dönemi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar