Gümüşhane

Gümüşhane için fırtına uyarısı!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gümüşhane için fırtına uyarısı!
Abone ol
Meteoroloji son hava durumu raporunu yayınladı. Yayınlanan rapora göre Gümüşhane’nin de içinde olduğu bir çok il için sarı ve turuncu kodlu uyarı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Doğu Karadeniz’de yağış bekleniyor. Gümüşhane için yapılan fırtına uyarısı meteorolojiden de geldi. Yayınlanan hava raporuna göre Gümüşhane’nin de içinde bulunduğu 26 il için sarı kodlu uyarı yapıldı.

Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu ile Gaziantep, Kilis, Adıyaman ve Siirt çevrelerinin yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Batı Karadeniz, Orta Karadeniz’in iç kesimleri ile Balıkesir, Bursa, Bilecik, Yalova, Sakarya, Çankırı, Osmaniye ve Doğu Akdeniz’in Toroslar Mevkiinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklıklarının batı kesimlerde yağışla birlikte 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, genellikle mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, İç ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun güneyi, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu kuzey ve doğusunda kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) esmesi bekleniyor.

“Gümüşhane için Sarı kodlu uyarı yapıldı”

MGM tarafından 4 il için turuncu kodlu ve 26 il için sarı kodlu uyarıda bulundu. Adana, Ağrı, Bitlis, Elazığ, Erzurum, Hakkari, Malatya, Muş, Şanlıurfa, Bayburt, Ardahan, Kilis, Adıyaman, Bingöl, Diyarbakır, Erzincan, Gaziantep, Gümüşhane, Kars, Kahramanmaraş, Siirt, Tunceli, Van, Şırnak, Iğdır, Osmaniye için sarı kodlu uyarı, Giresun, Rize, Trabzon ve Ordu için turuncu kodlu uyarı yapıldı.

Sarı kodlu uyarı nedir?

Hava durumu potansiyel tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır.

Turuncu kodlu uyarı nedir?

Hava durumu tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise sıklıkla görülmemektedir. Hasar ve kayıpların olması muhtemeldir. Çok tedbirli olmalı, güncel meteorolojik koşullar ve tahminler takip edilmelidir.

KUVVETLİ RÜZGAR VE KISA SÜRELİ FIRTINA UYARISI: Rüzgarın; İç ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun güneyi, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu kuzey ve doğusunda güneyli yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (40-70 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun eğimli ve yüksek yamaçlarında çığ tehlikesi riski bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Orta ve Doğu Karadeniz hava tahmini ise şöyle;

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin iç kesimlerinde güneyli yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

SAMSUN °C, 16°C

Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde iç kesimlerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

TRABZON °C, 16°C

Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olması bekleniyor.

GÜMÜŞHANE °C, 15°C

Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olması tahmin ediliyor.

BAYBURT °C, 9°C

Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Haber: Zeynep KAYA


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gümüşhane Üniversitesi Güreş Takımı Türkiye şampiyonu olduÖnceki Haber

Gümüşhane Üniversitesi Güreş Takımı Türk...

Esma ERDOĞAN hakkın rahmetine kavuşmuşturSonraki Haber

Esma ERDOĞAN hakkın rahmetine kavuşmuştu...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar