Gümüşhane

Gümüşhane Üniversitesi Güreş Takımı Türkiye şampiyonu oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gümüşhane Üniversitesi Güreş Takımı Türkiye şampiyonu oldu
Abone ol
Gazi Üniversitesi ev sahipliğinde Ankara Yaşar Doğu Spor Salonunda gerçekleştirilen Ünilig Güreş Türkiye Şampiyonası’nda Gümüşhane Üniversitesi Güreş Takımı Grekoromen stilde birinci oldu.

58 üniversiteden 560 sporcunun 5 gün boyunca mücadele ettiği şampiyonada Gümüşhane Üniversitesi büyük bir başarı elde etti. Grekoromen Stil Türkiye Şampiyonası B Klasmanında mücadele eden üniversiteden 60 kilogramda Cevat Can Canlı ve 63 kilogramda Umut Çoban birinci olurken, 87 kilogramda Oğuzhan Alkan, 97 kilogramda Akın Urken ve 130 kilogramda Mehmet Can Koçar ikinci oldu. 67 kilogramda Nuri Koyuncu ve 82 kilogramda Emirhan Karatepe ise müsabakalarda üçüncü oldu. 

Bunların yanında şampiyonaya serbest stilde bireysel olarak katılan 57 kilogramda Enes İnce, 92 kilogramda Alperen Toköz ve kadınlarda bireysel olarak katılan 72 kilogramda Irmak Tutku Şahin üçüncü oldu. 

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Spor Yöneticiliği Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Osman Kusan ve Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölüm başkanı Doç. Dr. Mustafa Koç antrenörlüğünde müsabakalara katılan Güreş Takımı rakipleriyle kıyasıya mücadele etti. Aldıkları 152 puanla rakiplerine fark atan Gümüşhane Üniversitesi Güreş Takımı, Türkiye Üniversiteler Ünilig Güreş Şampiyonası’nda takım halinde şampiyon oldu.

Üniversite Güreş Takımının Gümüşhane Üniversitesi ailesine büyük bir gurur yaşattığını ifade eden Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek şunları söyledi: “Gümüşhane Üniversitesi olarak bölgemizin ve ülkemizin gelişimine katkı sunmak adına bilimsel anlamda gösterdiğimiz gayretin yanında, spor alanında da söz sahibi olma hedefimizi sürdürüyoruz. Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulumuz ile bireysel ya da takım halinde bugüne kadar hem birçok başarıya imza attık. Ünilig kapsamında gerçekleştirilen Türkiye Güreş Şampiyonasına katılan sporcularımızın aldıkları başarılar Gümüşhane Üniversitesi ailesinin bir üyesi olarak göğsümüzü kabarttı. Sürdürülebilir bir gelişim hedeflediğimiz yolculuğumuzda elde edilen yeni başarıların daha da artmasını istiyoruz. Bu vesileyle bizleri gururlandıran genç sporcularımızı başarıları dolayısıyla tebrik ediyorum. Ünilig kapsamında gerçekleştirilen Türkiye Güreş Şampiyonasına katılan üniversitelerimize ve bu organizasyonda emeği geçen Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu’na teşekkür ediyorum. Ayrıca öğrencilerimizin gelişimlerine yönelik olarak gösterdikleri gayretler dolayısıyla başta Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürümüz Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Yılmaz Albayrak, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölüm başkanı Doç. Dr. Mustafa Koç ve Spor Yöneticiliği Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Osman Kusan olmak üzere tüm akademik ve idari personelimizi kutluyorum.”


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Hukuk Camiası Baro'nun İftarında BuluştuÖnceki Haber

Hukuk Camiası Baro'nun İftarında Buluştu

Gümüşhane için fırtına uyarısı!Sonraki Haber

Gümüşhane için fırtına uyarısı!

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar