Gümüşhane

Hukuk Camiası Baro'nun İftarında Buluştu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hukuk Camiası Baro'nun İftarında Buluştu
Abone ol
Gümüşhane Barosu, 5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle düzenlenen iftar yemeğinde hukuk camiasını bir araya getirdi.

Balyemez Konağında düzenlenen ve menfur bir saldırı sonucu 28 yıl önce şehit olan Avukat Ali Günday'ın eşi Türkan Günday’ın da katıldığı programda yargı camiasının tüm taraflarından 100’ün üzerinde katılımcı yer aldı.

“ Deprem felaketi nedeniyle çok buruk kutladığımız bir Avukatlar günü oldu”

Aileleriyle birlikte il merkezi ve ilçelerden gelen yargı mensuplarıyla iftar öncesi ve sonrası sohbet eden Gümüşhane Barosu Başkanı Av.Metin Aslan, gazetecilere yaptığı açıklamada

“Avukatlar Günü nedeniyle hukuk camiamızın bir kısım mensuplarıyla bir araya geldik ve iftarımızı yaptık. Bizim için Avukatlar Gününün böyle bir Ramazan gününe denk gelmesi mutluluk verici ama içinde bulunduğumuz afetlerden dolayı üzgünüz. 120’ye yakın avukat meslektaşımızı deprem bölgesinde maalesef kaybettik. Binlerce yurttaşımızı kaybettik. Dolayısıyla çok buruk kutladığımız bir Avukatlar günü” dedi.

“Bütün meslektaşlarımız gerek bireysel gerek Baro üzerinden bölgeye yardım konusunda birbirleriyle yarıştılar”

Afet bölgesine yardım konusunda Baro olarak birtakım çalışmaları olduğunu dile getiren Aslan, “Bütün meslektaşlarımız gerek bireysel gerek Baro üzerinden bölgeye yardım konusunda birbirleriyle yarıştılar. O yardımlaşma ve bütünleşme ruhu bu yemeğe de yansıdı. Zorunlu olmayan bütün meslektaşlarım bu akşam buradaydı hepsine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“Adalet üzerine kurulmayan hiçbir devlet ayakta duramaz”

Türkiye’de hukukun içinde bulunduğu durumun daha vahim ve düşündürücü olduğunu vurgulayan Aslan,

“Türkiye’de adalete olan inancın git gide azaldığı bir süreç yaşamaktayız. Çok ilginç ve vahim durumlarla karşılaştığımız bu süreçte adalete olan inancın tüm toplum tarafından kabul gördüğü bir düzenin oturtulması gerekmektedir. Aksi taktirde bozulan bu terazi muhakkak bir gün bizleri de yanlış tartacak ve zor durumda bırakacaktır. Devletin dini kanaatimce adalettir. Adalet üzerine kurulmayan hiçbir devlet ayakta duramaz. Bu nedenle biz önceliğin adaletli bir dönem olmasını, adaletin mülkün temeli olduğunu, savunmanın da adaletin temeli olduğunu bir kez daha tekrar ediyoruz. Tüm meslektaşlarıma sağlıklı, huzurlu bir Ramazan ayı ve yıl diliyorum” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gümüşhane'de Kaçak Silah OperasyonuÖnceki Haber

Gümüşhane'de Kaçak Silah Operasyonu

Gümüşhane Üniversitesi Güreş Takımı Türkiye şampiyonu olduSonraki Haber

Gümüşhane Üniversitesi Güreş Takımı Türk...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar