Gümüşhane

Gümüşhane’de Barajların Doluluk Oranları Belli Oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gümüşhane’de Barajların Doluluk Oranları Belli Oldu
Abone ol
DSİ 22.Bölge Müdürü Cengizhan Kılıçaslan, il koordinasyon toplantısında kurumunun Gümüşhane’de gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Gümüşhane’de  2023 yılının 4.İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Alper Tanrısever başkanlığında gerçekleştirildi. DSİ 22.  Bölge Müdürü Cengizhan Kılıçaslan, il koordinasyon toplantısında kurumunun Gümüşhane’de gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında bilgi verdi.

 

Gümüşhane’ye 2023 Yılında 625 milyon lira ayrıldı

Müdür Kılıçaslan,  2023 yılı için Gümüşhane iline sene başı ödeneği olarak verilen 329 milyon liranın 420 milyonunun kullanıldığını belirterek, yüzde 67’lik bir harcama yüzdesi elde edildiğini söyledi. Kılıçaslan, “Bölge müdürlüğümüzün Gümüşhane ilindeki sene başı ödeneği 329 milyon iken yıl içerisinde yaptığımız yatırımlar ve talep ettiğimiz ödeneklerle beraber bu ödenek miktarı 625 milyona
çıkmış ve bunun 420 milyonu kullanılmış. Yüzde 67’lik bir gerçekleşme sağladık.
Genel bilgi geldiğimizde ilimizde genel olarak Gölet, baraj ve sulama projeleri yer almakla birlikte aynı zamanda taşkın kontrol işlerimiz de bulunmakta” dedi.

Müdür Kılıçaslan’ın Gümüşhane’deki Barajların doluluk oranlarıyla ilgili yaptığı açıklamaya göre; Kürtün Barajı, %60, Torul Barajı %47, Koruluk Barajı %59, Köse Barajı %59, Sadak Barajı %67, Bahçecik Barajı %92 doluluk oranlarında.

Müdür Kılıçaslan,  kente içme suyu sağlayacak olan Bahçecik Barajının inşaatının bittiğini, arıtma tesisi ve 29 kilometrelik isale hattının yüzde 40 seviyesinde olduğunu ve hızla ilerlediğini söyledi.

“Köse barajından 2,5 milyon metreküp su kaçıyor”

Köse Belediye Başkanı Turgay Kesler, bu sırada söz alarak Köse Barajından hem Kelkit hem de Köse ilçesinin hem sulama hem de içme suyu aldığını fakat barajdaki sızmalar nedeniyle yıllık 2,5 milyon metreküp suyun derelere aktığını savunarak bu konuda gerekirse barajın komple boşaltılarak serme çalışması yapılmasını istedi.

Başkan Kesler’e cevap veren Bölge Müdürü Kılıçaslan, “Bu konuyu birkaç kez inceledik. Köse Barajında Kayıp kaçak var. İmalatla kaçan suyun arasında maliyet farkı çok fazla. Proje çalışması başlattık, uygu yöntemle yapacağız” dedi.

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen’in de Aktutan barajından Bahçecik barajına aktarılacak suyun çalışma durumuyla ilgili sorusunu cevaplandıran Kılıçaslan, “Bir aksilik olmazsa Bahçecik barajından seneye hanelere suyu vermeye başlayacağız. Aktutan barajından aktarma yapılacak 2 bin 100 metrelik tünel konusuyla ilgili çalışmamızı yapıyoruz. Mevcut işin keşif artışına sığarsa oradan sığmazsa yeni bir iş olarak yapacağız” ifadelerini kullandı.

Bu sırada söz alan Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, Deveboynu Yaylasından alınacak suyun Bahçecik Barajına aktarılabileceğini vurgulayan Vali Tanrısever ise DSİ’ye kentteki yatırımları için teşekkür etti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
‘Yeteneklerinin Farkında Olmaları Gerekiyor’Önceki Haber

‘Yeteneklerinin Farkında Olmaları Gereki...

"Allah Onlara da Bir Mustafa Kemal Atatürk Versin"Sonraki Haber

"Allah Onlara da Bir Mustafa Kemal Atatü...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar