Gümüşhane

Gümüşhane’de Dolmuş Zammı Kapıda

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gümüşhane’de Dolmuş Zammı Kapıda
Abone ol
Artan döviz fiyatları akaryakıt fiyatlarında da artışı beraberinde getirirken , Gümüşhane’de dolmuş zammı yeniden gündeme geldi.

Artan döviz fiyatları akaryakıt fiyatlarında da artışı beraberinde getirirken , Gümüşhane’de dolmuş zammı yeniden gündeme geldi.

Artan döviz fiyatları akaryakıt fiyatlarını artırırken, Gümüşhane’de şehir içi dolmuş fiyatlarına zam yapılması bekleniyor. Gümüşhane’de en son geçen sene Aralık ayında şehir içi dolmuş fiyatlarına zam gelmiş, 5 TL olan öğrenci fiyatı 6 TL' ye, 5,5 TL olan sivil fiyatı ise 7 TL’ ye yükselmişti. Ülke genelinde akaryakıta gelen zamlarla birlikte Gümüşhane’de şehir içi dolmuş fiyatlarının yeniden artacağı konuşuluyor.  

Gümüşhane’de Dolmuş Fiyatları Ne kadar Olacak?

Şuan şehir içi ulaşımda sivilde 7 TL, öğrencide ise 6 TL olan dolmuş ücretlerine yüzde kaç oranında zam yapılacağı konusu belirsizliğini korurken, yapılacak olan zam ile birlikte dolmuş ücretlerinin sivil için 10 TL, öğrenci için ise 8 TL olması bekleniyor.

Gümüşhane Şoförler Odası Başkanı Ekrem Sarı, birkaç gün içinde Gümüşhane Belediyesine zam talebinde bulunacaklarını söylerken, Gümüşhane Belediyesinin, Şoförler Odasının sunacağı zammı kabul etmesi halinde yeni dolmuş tarifesi önümüzdeki günlerde açıklanacak.

“Gümüşhane İçin Zam Hazırlığı Var”

Söz konusu zam talebi ile ilgili bilgisine başvurduğumuz Gümüşhane Şoförler Odası Başkanı Ekrem Sarı,

“Zam talebimiz var. Oranları şuan da tam olarak belirlemedik. Birkaç gün için bu oranları belirleyip belediyeye sunacağız. Gümüşhane Şoförler odası olarak yakın bir zamanda Gümüşhane Belediyesine zam talebinde bulunacağız. Gümüşhane için zam hazırlığı var diyebiliriz” dedi.

“Dolmuşu Zam Geldiğinde Herkes Bunu Konuşuyor”

Yapılan zam talebi ile ilgili konuşun Gümüşhane S.S. 16 No’lu 29 Öz Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Hüseyin Demir ise

“Söz konusu zam ile ilgili talebimizi ilettik. Biz 2009 yılında bu işe başladığımızda ekmek 0,75 kr idi, biz 1 TL’ye taşımacılık yapıyorduk. Şuan da ekmek 10 TL, biz 7 TL’ye taşımacılık yapıyoruz. Bizim şuan da şartlarımız çok ağır. Bunun altından kalkamıyoruz. Ben şoförümün sigortasını, maaşını ödüyorum. Biz para kazanmalıyız ki bu giderlerimizi karşılayabilelim. Ekmeğe zam geldi kimsenin sesi çıkmıyor, ama dolmuşa zam geldiğinde herkes bunu konuşuyor” diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gümüşhane'de trafik kazası: 4 yaralıÖnceki Haber

Gümüşhane'de trafik kazası: 4 yaralı

Kelkit Depreme Hazır Olsun!Sonraki Haber

Kelkit Depreme Hazır Olsun!

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar