Gümüşhane

Gümüşhane’de İlköğretim Haftası kutlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gümüşhane’de İlköğretim Haftası kutlandı
Abone ol
Gümüşhane’de 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı İlköğretim Haftası kutlamaları kapsamında tören düzenlendi.

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı İlköğretim Haftası Yusuf Çiftçioğlu İlkokulu önünde gerçekleşen programla kutlandı. 

Programa Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek ile eşi Sibel Taşbilek, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, İl Emniyet Müdürü Celal Taşci, İl Jandarma Komutanı Albay İsmail Gökcek, İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetçi, öğretmenler, veliler ve ilkokul öğrencileri katıldı. 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, ilkokul öğrencilerinin İlköğretim Haftası temalı şiirlerini okuması ve halk oyunları gösterileri ile devam ederken, birinci sınıf öğrencilerine üst sınıflarda okuyan öğrenciler tarafından bayrak hediye edildi. 

“Her şeyimiz eksik olabilir ama eğitimde muhakkak iyi olmak durumundayız”

Törende yaptığı konuşmada Gümüşhane genelinde 20 bine yakın öğrencinin okula başladığını dile getiren Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, “Eylül ayı geldiğinde hayatımız anlam buluyor, umutlarımız yeşeriyor, çocuklarımız okullarına kavuşunca biz de geleceğe dair umutla ve daha güzel bir gelecek beklentisiyle doluyoruz. Güzel yavrularımızın eğitim öğretim yılı hayırlı olsun. 2-3 yıldır hevesimiz kursağımızdaydı, çocuklarımızdan uzaktık. Sonrasında pandemi tedbirleri çerçevesinde açtık okullarımızı ama yine içimize sinmeyen bir şeyler vardı. Şimdi yavrularımızın güzel sesleriyle beraberiz. Eğitim bizim her şeyimiz. Her şeyimiz eksik olabilir ama eğitimde muhakkak iyi olmak durumundayız. Yavrularımızı çok iyi yetiştirmek zorundayız. Yaklaşık 20 milyona yakın ülkemizde öğrencilerimiz eğitime başladı, ilimizde de yaklaşık 20 bine yakın öğrencimiz eğitim öğretim faaliyetine başladı. Eğitim öğretim yılımızın, başta yavrularımıza, velilerimize ve değerli öğretmenlerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Milletimizin aydınlanması yolunda mücadele ederken şehit olan değerli Necmettin öğretmenimiz ve Aybüke kızımız şahsında bütün şehit öğretmenlerimize minnet ve şükranlarımızı sunmak istiyorum” dedi. 

“Öğretmenlerimize başarılar diliyorum, yavrularımız size emanet”

Törende konuşan Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen de “2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı  inşallah hem öğrencilerimize hem de öğretmenlerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere rahmete rahman olan öğretmenlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bu şehrin yetiştirdiği ve rahmetli olan Necmettin Yılmaz’ı anmak istiyorum. Öğretmenlerimize başarılar diliyorum, yavrularımız size emanet, bu ülke sizlere emanet” ifadelerini kullandı. 

Yeni eğitim öğretim yılını kutlayan İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetçi ise “2022-2023 Eğitim Öğretim Yılına başlarken "Eğitimdir ki bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır ya da esaret ve sefalete terk eder." ifadesiyle eğitimin önemine vurgu yapan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, şehit öğretmenlerimiz adına Necmettin Yılmaz ve Şenay Aybüke Yalçın öğretmenimiz ve tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum. Yeni eğitim öğretim yılının sevgili öğrencilerimize, öğretmenlerimize, eğitim yöneticilerimize, çalışanlarımıza ve velilerimize hayırlı olmasını temenni ediyor; tüm öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve eğitim çalışanlarımıza başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek ve protokol üyeleri Yusuf Çitfçioğlu İlkokulu’nda bulunan sınıfları gezerek öğrencilere çeşitli hediyeler verdi, sohbet etti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İzmir’den acı haberÖnceki Haber

İzmir’den acı haber

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne 44 Kişilik TYP KontenjanıSonraki Haber

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne 44 Kişili...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar