Gümüşhane

iOS işletim sisteminde beklenmedik değişim!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
iOS işletim sisteminde beklenmedik değişim!
Abone ol
Apple, önümüzdeki eylül ayında yeni iPhone 15 serisini tanıtacak. Fakat hemen öncesinde 5 Haziran’da başlayacak Worldwide Developer Conference-WWDC 23 etkinliğinde yazılım geliştiricileri ile bir araya gelerek işletim sistemlerinin yeni sürümlerini tanıtacak. Son sızıntılara göre burada iOS 17 ile Kontrol Merkezi alanının da değiştiğini göreceğiz.

Apple, bu yıl işletim sistemlerinde büyük değişiklik yapmayı planlıyor. Akıllı telefonlarda tasarım birçok alanda benzer kalacak olsa da akıllı saatlerin 10. yılı olduğu ve donanım anlamında sunacağı fazla bir seçenek olmadığı için yazılımda yenilik yapılarak tasarımı baştan sona yenilenecek.

Fakat bu geliştirme süreci verimli olmuş olacak ki akıllı telefonlar da nasibini alacak. Ortaya çıkan son sızıntılara göre Apple, ilk olarak iOS 7 ile piyasaya sürdüğü ve günümüzdeki tasarımına iOS 11 ile kavuşan Kontrol Merkezi alanını iOS 17 ile tamamen değiştirecek.

Bu alanı genelde cihazın ekran parlaklığını ayarlamak, Wi-Fi ve Bluetooth’a hızlıca bağlanmak veya bir süre dış dünyaya kendimizi kapatmak istediğimizde Uçak Modu’nu açmak için kullandığımız için tüm kullanıcıların aktif bir şekilde yararlandığını söyleyebiliriz.

Dolayısıyla tamamen kaldırılması söz konusu değil. Yenilik hakkında 3 ana fikir bulunuyor. Bunlardan ilki, cihazların büyüyen boyutları nedeniyle yukardan aşağı değil, sağ/sol taraftan yana doğru veya eskiden olduğu gibi aşağıdan yukarı çekerek açılacağı yönünde.

İkinci iddiaya göre tıpkı Ana Sayfa sonuna eklenen toplu klasörler gibi özel bir alan ekleneceği veya widget formatına bürüneceği yönünde. Fakat bu da Kilit Ekranı için kullanım senaryolarını bir hayli kısıtlıyor.

Bu nedenle şimdiden 3. iddianın daha muhtemel olduğunu söyleyebiliriz. Buna göre de Kontrol Merkezi iOS 17 ile hiç bir yere taşınmayacak ve kaldırılmayacak. Yalnızca simgelerin tasarımı ve bulundukları yerler değiştirilecek.

Kaynak:ShiftDelete.Net

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Türk mühendislerinden yeni elektrikli ticari araç!Önceki Haber

Türk mühendislerinden yeni elektrikli ti...

Samsung Galaxy Tab S9 Ultra Özellikleri Ortaya ÇıktıSonraki Haber

Samsung Galaxy Tab S9 Ultra Özellikleri...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar