Gümüşhane

Türk mühendislerinden yeni elektrikli ticari araç!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türk mühendislerinden yeni elektrikli ticari araç!
Abone ol
Ford Otosan elektrikli Transit modeli E-Transit’in ardından yepyeni bir elektrikli ticari araç ile sahnede. Tamamen Türk mühendisliği ile Türkiye’de üretilen yeni araç tamamen elektrikli bir hafif ticari. Ford Otosan aracın global lansmanını Otosan’ın İstanbul’daki Ar&Ge merkezinde gerçekleştirdi. Aracın 2024 sonlarına doğru üretilmesi planlanıyor.

Türk mühendisliğinin sonucu Ford E-Courier!

Ford, Türk mühendisleri ile birlikte ülkemizde son yıllarda özellikle ticari araç grubuna yönelmiş durumda. Transit model serisi ile başlayan bu yönelim Cargo kamyonlar, hafif ticari araçlar ile devam etti. 2019 yılında Türk mühendisliği ürünü olan Ford F-MAX çekici modelinin “Truck of the year” ödülünü almasıyla birlikte Otosan ticari araçlar sınıfında özgüvenini tamamlayan bir marka oldu.

elektrikli courier

Otosan içten yanmalı ticari modellerinin ardından elektrikli ticari araçlara da yöneldi. Elektrikli Transit modeli E-Transit ile marka Avrupa’da şu ana kadar satılan en güçlü elektrikli ticari aracı satıyor. E-Transit’te yine Türk mühendisleri tarafından tasarlandı. Araç şu an Ford Otosan’ın Kocaeli’ndeki fabrikasında üretiliyor.

Ford Otosan Transit’in ardından hafif ticari sınıfını da elektriklendirdi. Otosan elektrikli Courier olarak isimlendirdiği E-Courier modelini tanıttı. İstanbul’daki Ar&Ge merkezinde gerçekleştirilen lansman etkinliğinde yeni elektrikli E-Courier modeli görücüye çıktı. Araçla ilgili ilk detaylarda paylaşıldı.

E-Transit Courier Ford’un müşterilerine odaklı olarak tasarlandı. “Design of Thinking” yani “Tasarım Odaklı Düşünce” felsefesi ile üretilen E-Courier müşterilerinin ihtiyaçlarına en uygun şekilde tasarlandı. Ayrıca araç Ford ekosistemi olan Ford Pro yazılımı donatıldı. Bu sayede araç sürekli aktif ve verimli şekilde çalışacak. E-Courier hantallaşmış içten yanmalı motorundan kurtulması sayesinde iç mekanında genişlik yaratmış. Araç baz modele göre yüzde 25 daha fazla yük hacmine sahip.

elektrikli courier

Ford E-Courier motor ve batarya özellikleri

Aracın 100 kW elektrik motoruna sahip olması bekleniyor. Özellikle evde şarj yapan kullanıcılar arasında popülerleşmesi hedeflenen E-Courier evde 11 kW akım ile 5,7 saatte şarj olacak. Araç ayrıca gece yapılan şarjların daha az maliyetli olmasını sağlamak amacıyla özel SYNC yazılımına sahip olacak.elektrikli courier

Kaynak:ShiftDelete.Net

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Samsung’un tahtını sallayan Vivo X Fold 2 özellikleri sızdırıldı!Önceki Haber

Samsung’un tahtını sallayan Vivo X Fold...

iOS işletim sisteminde beklenmedik değişim!Sonraki Haber

iOS işletim sisteminde beklenmedik değiş...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar