Gümüşhane

İsyan edip derneği kapattı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İsyan edip derneği kapattı
Abone ol
Gümüşhane’de 2019 yılı Ekim ayında bir grup duyarlı vatandaş tarafından şehrin kültür ve turizm alanındaki sivil toplum kuruluşu eksikliğini gidermek için kurulan ‘Gümüşhane Turizm, Tanıtım ve Kültür Derneği’ kapatıldı. Dernek başkanı Kemal Emiroğlu zehir zemberek bir açıklamayla derneği niye kapattıklarını açıkladı.

Açıklamasında Gümüşhane turizmi için eksik olan turizm derneğinin kuruluş aşamasında destek veren yönetim kuruluna, üyelerine, turizmle ilgilenen esnaflara ve kentte elzem olan turizm konseyi oluşmasında öncülük ettikleri zaman sözde destek verip zaman içerisinde köstek olanlara da teşekkür eden Emiroğlu, “Başkanlığını yaptığım turizm derneğini alanında yetkili makamlarca destek beklememize rağmen destek alamayarak kapatmak mecburiyetinde kaldık. Şahsımın ve yönetim kurulunun üyelerinin amaç ve gayesi ilimizde turizmle alakalı eksikliklerin kurum ve kuruluşlarla halkımızın bütünüyle beraber ilimize katma değer oluşturmak için mücadele etmeye çalıştık. Söylemleriyle eylemleri ters orantılı olan ilimizin önde gelenlerinin fiiliyatta desteklerini maalesef göremedik. Neden turist gelmiyor? Neden turizm noktasında şehrin yetkili makamı bu duruma müdahale etmiyor dedikçe yalnız kaldık” dedi.

Bundan sonraki süreçte kendilerine düşenin yeni kurulan Gümüşhane Turizm Tanıtım ve Rekreasyon Derneği’ne ve turizm noktasında çalışma yapan tüm paydaşlara tam destek olmak olduğunu dile getiren Emiroğlu, “Yıllarca turizmle ilgili toplantılar, söylemler her zaman konuşulduğu yerde kaldı. Tarihi ve kültürel bir şehrin bu kadar sahipsizce kaderine terk edilmesine nasıl olurda sessiz kalınır izahı mümkün değil. Gümüşhane’nin bu anlamdaki sıkıntısını Milletvekili Musa Küçük ile konuştuğumda hemen görevlendirerek turizm paydaşları ile çalışma başlattım. Kendisi de ilimizin gelecekteki en büyük kalkınma kaynaklarından birinin turizm olacağını belirtti. Bizlere bundan sonra düşen yeni açılan turizm dernek başkanına ve turizm noktasında çalışma yapan tüm paydaşlara tam destek olmaktır” ifadelerini kullandı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yemenici yoğun bakım rakamlarını paylaştıÖnceki Haber

Yemenici yoğun bakım rakamlarını paylaşt...

Gümüşhane’nin yeni Valisi Alper Tanrısever olduSonraki Haber

Gümüşhane’nin yeni Valisi Alper Tanrısev...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar