Gümüşhane

Yemenici yoğun bakım rakamlarını paylaştı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yemenici yoğun bakım rakamlarını paylaştı
Abone ol
Gümüşhane İl Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici, Gümüşhane Devlet Hastanesi’nde hastalara standartlara uygun yoğun bakım hizmeti verdiklerini ve 2023 yılında bugüne kadar 303 kişiye hizmet verdiklerini söyledi.

Yaptığı açıklamada hastanenin yeni hizmet binasına taşındığından bugüne yoğun bakımda her türlü donanım ve koşulların ivedilikle sağlanarak 3. Basamak tescili alındığını kaydeden Yemenici, erişkin yoğun bakım ünitesinde üniversite ve eğitim araştırma hastanelerindeki gibi üst basamak yani 3. Basamak yoğun bakım hizmeti sunulduğunu belirtti.

3. Basamak yoğun bakım ihtiyacı olan her hastanın il dışına gitmesine gerek kalmaması sevk oranlarının azaldığını dile getiren Yemenici, “Ancak gerekli durumlarda 112 ile iletişime geçilerek bazı sevkleri çevre illere yapmaktayız. Hastanemizde 22 yataklı 3. Basamak erişkin yoğun bakım ünitesi, 4 yataklı 2. Basamak koroner yoğun bakım ünitesi ve 4 yataklı da 2. Basamak genel yoğun bakım ünitesi bulunmaktadır. Hastanemizde 3. Basamak yoğun bakım hizmeti kapsamında gündüz mesai saatlerinde yoğun bakım yan dal uzmanı, mesai dışında ise nöbetçi uzman hekim olmak üzere, yoğun bakımda hastalara müdahale eden 7 gün 24 saat uzman hekim bulunmaktadır. 3. Basamak yoğun bakım hizmeti kapsamında 2 hastaya 1 hemşire oranıyla kaliteli yoğun bakım hizmeti verilmektedir. Yoğun bakımın, koğuş usulü değil de her hasta odasının ayrı olması sayesinde enfeksiyon oranının azalması sağlamıştır. 2021-2022 yılları arasında eski hastanedeki yoğun bakımda yatan hasta sayısı 275 iken, yeni hastanede 2022 yılı içinde 3. Basamak yoğun bakımda yatan hasta sayısı 584, 2023 yılında ise şimdiye kadar 303’tür. Koroner yoğun bakımda geçen yıl 45 hasta yatmışken bu yıl içinde şimdiye kadar 94 hasta yatışı olmuştur” dedi.

Yemenici, yoğun bakımda hastalara şifa dağıtmak için 7 gün 24 saat usulü ile çalışan yoğun bakım personeline ve büyük bir gayretle görevini ifa eden yoğun bakım uzmanı Uzm. Dr. Murat Güneş ve diğer hekimlere teşekkür etti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gümüşhane’de 100. yıla özel turizm sempozyumuÖnceki Haber

Gümüşhane’de 100. yıla özel turizm sempo...

İsyan edip derneği kapattıSonraki Haber

İsyan edip derneği kapattı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar