Gümüşhane

Kadın Meclisi’nden doktor feryadı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kadın Meclisi’nden doktor feryadı
Abone ol
Kent Konseyi Kadın Meclisi Yürütme Kurulu, Gümüşhane Devlet Hastanesi’nde bir süredir yaşanan doktor sıkıntısına ilişkin basın açıklaması yaptı.

Kadın Meclisi Yürütme Kurulu üyeleri Gümüşeller Restoranda bir araya gelerek uzun süredir Gümüşhane Devlet Hastanesi’nde yaşanan Uzman Doktor ve hizmet verdiği günden itibaren hiç olmayan bazı branşların eksikliği sebebiyle basın açıklaması düzenledi. 

Kadın Meclisi Yürütme Kurulu Başkan Arzu Ay, vatandaşların hastanedeki eksikler yüzünden maddi ve manevi olarak yıkım içerisinde olduklarını belirterek Sağlık Bakanlığı’ndan bir an önce mağduriyetin giderilmesini talep etti

“Şimdi yeni ve modern bir hastaneye geçtik fakat bu defa da doktor yok”

Amaçlarının bağcıyı dövmek değil, üzüm yemek olduğunu ifade eden Ay, “Gümüşhane adına Kent Konseyi Kadın Meclisi Yürütme Kurulu olarak Nefrolog ve Anjiyo Ünitesinin yetersizliği hakkında doktor istediğinde bulunduk. Alınan karar Sağlık Bakanlığına gönderilmek üzere Kent Konseyi Başkanı Rüstem Demirağ’a sunulmuş olup olumlu bir cevap almayı umut ediyoruz. Gümüşhane’de Eski Devlet Hastanesi kullanıldığı yıllarda birçok uzman doktor bulunuyordu. Şimdi yeni ve modern bir hastaneye geçtik fakat bu defa da doktor yok. Gümüşhane’de Nefroloji Doktoru (böbrek hastalıkları hekimliği/uzmanlığı) yok. Gümüşhane’de madenlerden midir bilmiyorum ama böbrek ve diyaliz hastaları çok. Diyaliz Ünitemiz var ama Nefroloji Doktorumuz yok. Gümüşhane’de damar hastalıkları yaşayan vatandaşların sayısı da çok fazla ancak bu insanlar Bayburt ya da Trabzon'a sevk edilmek durumda kalıyor. Doktorlarımız Gümüşhane’de durmuyor. Bir de Gümüşhane Devlet Hastanesinde hiç olmayan branşların doktorları var ki onların gelmesi mümkün de değil” dedi.

“Bayburt’ta hayvan hastanesi bile varken Gümüşhane’de insanlar hastanede doktor bulamıyor”

“Yeni yapılan modern hastanemize yakışır şekilde Gastroenteroloji, Nefroloji ve Anjiyo Ünitesi olmasını istiyoruz” çağrısında bulunan Başkan Ay, “Anjiyo olmak için Trabzon’a gitmek istemiyoruz. Vatandaşlar ciddi ekonomik zorluklar çekiyor ve Trabzon’a da gittiğimiz zaman özel hastanelere gitmek zorunda bırakılıyoruz. Devlet Hastaneleri bile orada özel olmuş resmen. Maddi ve manevi olarak insanlar yıkım içerisinde artık. Biz sesimizi Sağlık Bakanlığı’na duyurmak istiyoruz. Lütfen eksik olan doktorlarımızı tamamlanmasını ve bizi başka illere gitmek zorunda bırakılmamız konusunda yardım etmesini istiyoruz. Hastaneye gittiğimizde çoğu zaman randevu alamıyoruz. Çünkü; ya doktor istifa etmiş ya da gitmek zorunda kaldığı duyumlarını alıyoruz. Kimi doktorlarımızdan mesleği doktor olduğu için 20-30 bin TL kira istendiğini duyuyorum. Gümüşhane’de sosyal hayatları da yok. Bayburt’ta hayvan hastanesi bile varken Gümüşhane’de insanlar hastanede doktor bulamıyor. Gümüşhane Devlet Hastanesi’nde ciddi bir sistem sorunu da var. Bizler Gümüşhaneli vatandaşlar olarak ve bu şehirde yaşayan her bir fert için eğer böyle iyi bir hastane yapılmışsa bu hastanemizin doktora kavuşmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Haber: Zeynep KAYA

Haberin Kaynağı: Kuşakkaya Gazetesi


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gümüşhane'de ekmeğe yüzde 30 zamÖnceki Haber

Gümüşhane'de ekmeğe yüzde 30 zam

Gümüşhane’de 100. yıla özel turizm sempozyumuSonraki Haber

Gümüşhane’de 100. yıla özel turizm sempo...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar