Gümüşhane

Kürtün Toprak, Torul Doğalgaz Peşinde

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kürtün Toprak, Torul Doğalgaz Peşinde
Abone ol
Yeni Zigana Tüneli’nin açılışında Gümüşhane tarafında yapılan törende, açılan ‘sınır’ ve ‘doğalgaz’ pankartları dikkat çekti.

Yeni Zigana Tüneli açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın video konferans bağlantısıyla gerçekleşti.   Gümüşhane Torul Köstere mevkii tünel girişinde gerçekleştirilen açılış törenine Gümüşhaneli vatandaşların yoğun ilgi gösterdi. Gümüşhane tarafındaki törende, açılış kadar vatandaşlar tarafından açılan ‘sınır’ ve  ‘doğalgaz’ pankartlarıyla kent sorunları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a taşınmak istenildi.  Kürtün’lüler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ulaşmak için ‘Reis Kürtün seni seviyor, sınırlarını geri istiyor’’ ile ‘’Reis sınırlar yerine Gümüşhane seninle ‘’ pankartı açarken, Torul’lular ise ‘Kömür ile cebimiz üşüyor, doğalgaz ile yüreğimizi ısıt Cumhurbaşkanım’ pankartları açtı.

Türkiye ve  Avrupa'nın en uzun, dünyanın ise üçüncü en uzun tüneli olan Yeni Zigana Tüneli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından video konferans yöntemi ile Trabzon'dan canlı olarak katıldığı tören ile açıldı. Tünelin Gümüşhane tarafı olan Torul Köstere mevkiinde düzenlenen törende ise Yeni Zigana Tüneli’nin kurdelesini Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Yardımcısı Enver İskurt kesti. Binlerce Gümüşhanelinin katıldığı törende coşku hakimdi. Yeni Zigana Tüneli’nin sevincini yaşayan vatandaşlar, yaşadığı sorunları Cumhurbaşkanı Erdoğan’a duyurmak istedi.

 

‘REİS KÜRTÜN SENİ SEVİYOR, SINIRLARINI GERİ İSTİYOR’

Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Gümüşhane’nin Kürtün ilçesine bağlı Kırgeriş, Bağlama ve Damlı köylerinin bir bölümünün Trabzon’un Şalpazarı ilçesine bağlanması vatandaşlar tarafından tepki toplamıştı. Uzun süre Gümüşhane kamuoyunun gündeminde yer edinen sınır konusu aynı zamanda Gümüşhane ve Trabzon arasında da çok sayıda tartışmanın yaşanmasına neden olmuştu. Açılışı gerçekleştirilen Yeni Zigana Tüneli’nde vatandaşların Kürtün de yaşanan sınır sorunuyla ilgili açtığı pankartlar gündem oldu. Açılan pankartlarda ise ‘’ Reis Kürtün seni seviyor, sınırlarını geri istiyor’’ ve ‘’Reis sınırlar yerine Gümüşhane seninle ‘’ sloganları yer aldı. Açtıkları bu pankartlarla sınır sorununa tepki gösteren vatandaşların özellikle İl Başkanlığı yaptığı dönemde sınır tartışmalarının gündeme geldiği AK Parti Gümüşhane birinci sıra milletvekili adayı olan Av. Celalettin Köse’nin tam arka sırasında olması ise ayrıca dikkat çekti.  

 

‘KÖMÜR İLE CEBİMİZ ÜŞÜYOR, DOĞALGAZ İLE YÜREĞİMİZİ ISIT CUMHURBAŞKANIM’

Açılan pankartlarda Kürtün sınır konusunun yanı sıra Torul’un doğalgaz istemi ile ilgili sloganlarda yer aldı. Türkiye’nin soğuk ilçelerinden biri olan ve yılın altı ayını soğuk geçiren Torul’da vatandaşların doğal gaz isteği uzun süredir devam ediyor. Yeni Zigana Tüneli açılış töreninde seslerini duyurmak isteyen Torullu vatandaşlar, “Kömür ile cebimiz üşüyor, doğalgaz ile yüreğimizi ısıt Cumhurbaşkanım” sloganın yer aldığı pankart ile doğalgaz taleplerini yeniden dile getirdiler.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
‘MHP Rekora Hazır’Önceki Haber

‘MHP Rekora Hazır’

Bilek Güreşinde 30 madalya birdenSonraki Haber

Bilek Güreşinde 30 madalya birden

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar