Gümüşhane

‘Madenlerle İlgili Kanun Düzenlenmesi Gerekiyor’

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
‘Madenlerle İlgili Kanun Düzenlenmesi Gerekiyor’
Abone ol
Gümüşhane'de faaliyet gösteren maden işletmelerinin kapatılması gündemdeki yerini koruyor

Gümüşhane'de faaliyet gösteren maden işletmelerinin kapatılması gündemdeki yerini koruyor. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, maden kapatılmalarının ilin ekonomisine ve istihdamına ciddi zarar vereceğini söyledi.

Akçay, "Gümüşhane, zengin maden yataklarına sahip bir şehirdir. Ancak, son yıllarda yaşanan rezerv sıkıntıları nedeniyle bazı maden işletmeleri kapatılması gündemde. Bu durum, ilimizde çalışan binlerce işçiyi ve onların ailelerinin geçim kaynağını tehdit ediyor. Maden kapatılmalarının ardından, işçiler, sağlık görevlileri ve güvenlik görevlileri gibi binlerce insan işsiz kalacak. İşsizliği önlemek için yeni projeler düşünüp hazırlayarak, işsizliğinin önüne geçilmeli" dedi.

Yaşanması beklenen maden kapatılmalarının önlenmesi için gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini belirten Başkan Akçay, "Yetkililer, maden kapatılmalarının önüne geçmek için gerekli önlemleri almalıdır. Maden işletmeleri için hızlı bir şekilde yeni rezerv çalışmaları başlatılmalıdır. Ayrıca maden sahası olarak ruhsatlandırılmış ancak herhangi bir faaliyette bulunulmayan sahaların ruhsat süreleri uzatılmadan, ruhsatları iptal edilerek,  aktif üretim yapan fakat yeni çalışma sahası ve cevher bulamadığı için kapanma aşamasına gelen firmalarımıza rekabet ortamı içerisinde tahsisi için gerekli yasal bir süreç yürütülmelidir” ifadelerini kullandı.

Başkan Akçay, “Kısacası maden sahası olarak ruhsatlandırılmış ancak işletilmeyen bu değerli maden bölgeleri bir an önce bir kanun düzenlemesi ile çevreye ve insana duyarlı madencilik anlayışıyla işletmeye açılmalıdır. Böylece gelecek günlerde ilimizde yaşanacak, sorunlarında önüne geçilmiş olacaktır” diye konuştu.


  • 1
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Torul'un Enerjisi, Bizzat Torullunun KendisiÖnceki Haber

Torul'un Enerjisi, Bizzat Torullunun Ken...

Kış Mevsimi Trafik Tedbirleri Genelgesi YayımlandıSonraki Haber

Kış Mevsimi Trafik Tedbirleri Genelgesi...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar