Gümüşhane

Milletvekili Köse’den TBMM Genel Kurulunda kurtuluş konuşması

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Abone ol
AK Parti Gümüşhane Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Üyesi Av.Celalettin Köse, 15 Şubat Gümüşhane’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 106.yıldönümü nedeniyle TBMM Genel Kurulunda konuşma yaptı.

Konuşmasında İliç'te maden sahasında meydana gelen toprak kaymasından dolayı komşu ilimiz olan Erzincan'a geçmiş olsun dileklerinde bulunan Köse, 106 yıl önce bugün özgürlüğüne kavuşan Gümüşhane’nin ilelebet özgür kalmaya devam edeceğini söyledi.

“Gümüşhane millî ve manevi değerlerine bağlı, farklı düşüncelere saygılı, altın kalpli insanların yaşadığı huzur şehridir”

Birinci Dünya Savaşı'nın bütün şiddetiyle devam ettiği günlerde 19 Temmuz 1916'da Gümüşhane ve Torul ilçesinin, 22 Temmuz’da da Kelkit ilçesinin Ruslar tarafından işgal edildiğini hatırlatan Köse, “Şanlı ecdadımızın verdiği topyekûn kurtuluş mücadelesi sonunda Torul 14 Şubat, Gümüşhane 15 Şubat, Kelkit ise 17 Şubat 1918 tarihinde düşman işgalinden kurtulmuştur. 106 yıl önce bugün özgürlüğüne kavuşan Gümüşhane'miz inşallah ilelebet özgür kalmaya devam edecektir. Tarihî İpek Yolu üzerinde bulunan Gümüşhane, geçiş güzergâhında olması münasebetiyle birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Gümüşhane millî ve manevi değerlerine bağlı, farklı düşüncelere saygılı, altın kalpli insanların yaşadığı huzur şehridir. Gerçek bir zahit ve hak dostu olan Ahmed Ziyaüddin Gümüşhanevi Hazretleri ilimizin manevi mimarıdır. Onun ahlaka, ilme, edebe, insana, inanca, ihlas ve tefekküre dair verdiği mesajların oluşturduğu iklim nedeniyle Gümüşhane, toplumsal birlikteliğin samimiyetle yaşandığı güzide bir şehirdir” dedi.

“Gümüşhane adeta bir turizm cennetidir”

Gümüşhane’nin çok büyük bir turizm potansiyeline de sahip olduğunu, Kelkit'te, Şiran'da, Torul'da Köse'de, Kürtün'de, il merkezinde ve ilçelerinin tamamında gezilecek görülecek çok önemli doğal güzellikler ve turizm merkezleri bulunduğunu ifade eden Köse, “Zigana'nın doğal güzellikleri, Artabel Tabiat Parkı, Limni Gölü, Tarihî Süleymaniye Mahallesi, Tomara Şelalesi, Santa Harabeleri, Örümcek Ormanları, Karaca Mağarası, İmera Manastırı gibi başlıca turizm merkezlerinin yanında tarihî konakları, kaleleri, antik kentleri ve birbirinden güzel yaylalarıyla Gümüşhane âdeta bir turizm cennetidir” diye konuştu.

Doğalgaz, Süleymaniye ve Satala müjdeleri

Torul, Kürtün ve Köse ilçelerinin en önemli beklentisi olan doğalgazın Enerji Bakanlığının yatırım programına alındığını ve önümüzdeki kış aylarında bu üç ilçede yaşayan vatandaşların doğalgaz kullanmaya başlayacaklarını belirten Köse, “Gümüşhane'nin en güzide projelerinden biri olan, Gümüşhane'yi özellikle kış aylarında ekonomik olarak canlandıracak ve ilimize büyük katkılar sağlayacak Süleymaniye Kayak Merkezi'nde büyük yol katettik. Süleymaniye Kayak Merkezi, inşallah, gerçekleştiğinde ülkemizdeki kış turizm merkezlerinin cazibesi hâline gelmiş olacaktır. Kelkit ilçemize bağlı Sadak Köyü’nde milattan sonra 1'nci yüzyılda Roma İmparatorluğu'nun Anadolu'daki dört büyük lejyonundan birinin bulunduğu Satala Antik Kenti girişimlerimiz sonucunda Geleceğe Kültür Mirası Listesi'ne dâhil edilmiştir. Tarihin üstünü örttüğü toprak kaldırılıp Satala Antik Kenti turizme kazandırıldığında Sadak Köyü tarih ve arkeoloji tutkunlarının uğrak yeri hâline gelecektir” ifadelerini kullandı.

“Anjiyo ve kemoterapi üniteleri önümüzdeki günlerde açılacak”

Gümüşhane’nin sağlık alanındaki en büyük beklentilerinden olan anjiyo ve kemoterapi ünitelerinin de Gümüşhane Devlet Hastanesi’nde kurulduğunu ve önümüzdeki günlerde hizmet vermeye başlayacağını hatırlatan Milletvekili Köse, “Bunların yanında Devlet Su İşleri’nin 2024 Yılı Yatırım Programı'na teklif edilen 1 milyar 890 milyar lira tutarında 14 ayrı projemiz vardır. Gümüşhane ili genelinde 14 Mayıs’tan bugüne 12 tane de taşkın koruma işi ihale edilmiştir. Gümüşhane'nin dört bir tarafını imar ve ihya etmeye, eksikliklerini tespit edip ikmal etmeye devam edeceğiz. Bizden sonra gelecek olan nesillere daha güzel, daha yaşanabilir bir şehir ve yaşam alanları oluşturmak için de inşallah var gücümüzle çalışacağız. AK Parti hükûmetleri döneminde ülkemizde olduğu gibi ilimizde de âdeta reform niteliğinde dev yatırımlar hayata geçirilmiştir. Eğitimden sağlığa, ulaşımdan tarıma, sosyal politikalardan, enerjiye, barajlardan göletlere kadar saymakla bitiremeyeceğimiz büyük hizmetler ilimize kazandırılmış ve kazandırılmaya da devam edilmektedir. Bu güzel projeleri ve dev yatırımları ilimize ve ülkemize kazandıran, âdeta Gümüşhane'ye hizmet ve eserler bakımından ikinci kurtuluşu yaşatan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a buradan şükranlarımı arz ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle Gümüşhane'mizin düşman işgalinden kurtuluşunun 106'ncı yıl dönümünde cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, bütün şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum; gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Gümüşhaneli hemşehrilerimin kurtuluş gününü kutluyor, yüce Meclisi saygıyla selamlıyorum” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gümüşhane Nasıl İl Oldu?Önceki Haber

Gümüşhane Nasıl İl Oldu?

Ali Hikmet SARGINALP hakkın rahmetine kavuşmuşturSonraki Haber

Ali Hikmet SARGINALP hakkın rahmetine ka...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar