Gümüşhane

MÜSİAD Gümüşhane’de bayrak değişimi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
MÜSİAD Gümüşhane’de bayrak değişimi
Abone ol
MÜSİAD Gümüşhane Başkanı Abdulbaki Kara’nın Şiran’da Belediye Başkan aday adayı olması nedeniyle görev değişimi yaşandı. MÜSİAD’in yeni başkanı Cihan Canlı oldu.

MÜSİAD Gümüşhane olağanüstü genel kurulu Ramada Gümüşhane Otelde yapıldı.

Kentin iş dünyasından siyaset dünyasına, kamu kurum müdürlerinden iş çevresine kadar çok sayıda davetlinin katıldığı program Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

MÜSİAD’ın tanıtım filminin izlettirildiği programda MÜSİAD Gümüşhane’nin kurucu başkanı Abdulbaki Kara, duygusal bir konuşma yaptı.

“MÜSİAD şehrimize çok farklı bir bakış açısı, çok farklı bir pencere getirdi”

Genel merkez teşkilatlanma komisyonu başkanı Cihad Terzioğlu, Sivas, Erzincan, Bayburt, Batum, Rize ve Trabzon MÜSİAD Şube başkanlarının da katıldığı toplantıda konuşan Kara, 19 Ekim 2019’da MÜSİAD Gümüşhane Başkanı olarak atandığını ve 4 yılı geride bıraktığını belirterek, “Şehrimize son dönemde MÜSİAD çok farklı bir bakış açısı, çok farklı bir pencere getirdi. Arkadaşlarımızla beraber Gümüşhanemizin tüm ilçeleriyle birlikte temsil edildiği bir MÜSİAD kurguladık ve oluşturduk. Bugün çok şükür 35 civarında üyeyle şehrimize hizmet ediyoruz. Şehrin her tarafında, ilçelerin her bir sorunu başta olmak suretiyle ilimizin kalkınması noktasında ne varsa üretim, yatırım ve istihdam ekseninde üzerimize düşen işleri yapma gayretinde bulunduk. Bu şehir bunu fazlasıyla hak ediyor” dedi.

“4 yılda her zaman şehrimiz adına ne yapabiliriz sorusunun peşinde olduk”

TKDK marifetiyle artık yeni projeler, yeni desteklerin alınacağı bir döneme girildiğini kaydeden Kara, “Biz MÜSİAD olarak bugüne kadar olduğu gibi, bugünden sonra da MÜSİAD üyemiz olsun olmasın her bir komşumuzun, her bir esnafımızın, her bir sanayicimizin ayağına gittik, gitmeye devam edeceğiz. Bu şehre çakılan her bir çivi ülkeye edilen bir hizmettir. MÜSİAD milli ve manevi değerleri benimsemiş, ahlak ve dürüstlüğü ilke edinen, hak ve hukukun gözetilmesiyle adil paylaşım ve dayanışma gibi evrensel değerleri bünyesinde barındıran, toplumsal gelişime katkı sağlamayı ve yardımlaşmayı öne çıkaran, bağımsız ve erdemli iş insanları topluluğudur. Bu coğrafya, emeğin, hoşgörünün, sevginin ve paylaşımın merkezidir. İsmi alın teriyle özdeşleşmiş olan MÜSİAD, Anadolu'nun gücünü dünyaya açma ve yerel kalkınmayı güçlendirme hedefiyle yola çıktı. Bizler de MÜSİAD Gümüşhane olarak bu kutlu çatı altında ülkemiz ve şehrimiz için hem de insanımız için pek çok faydalı çalışmaya imza atma gayreti içerisinde olduk. Kuruluşumuzdan bu yana geçen 4 yılda her zaman şehrimiz adına ne yapabiliriz sorusunun peşinde olduk. Katıldığımız her toplantıda, her platformda, yaptığımız her ziyarette, gittiğimiz her yerde hem üyelerimizi hem de şehrimizi konuştuk. Hiçbir ortamda kendimiz adına, şahsi menfaatimiz adına bir talepte bulunmadık. Şükürler olsun genel merkezimizin desteğiyle de her zaman bütün sorunlarımızı devletimizin her kademesine iletme noktasında destek bulduk” diye konuştu.

“Üretim, istihdam, ihracat ve yeni pazarlar bulma konusunda çok fazla gayret gösterdik”

TKDK'nın Gümüşhane’ye gelmesinde kentteki birçok sivil toplum kuruluşunda olduğu gibi MÜSİAD Gümüşhane Şubesi'nin de çok önemli katkısı olduğunu hatırlatan Kara, “MÜSİAD Gümüşhane Şubesi olarak mevcut üyelerimizle birlikte şehrimizde ortalama 500 üzerinde kişiyi istihdam ediyoruz. Amacımız her zaman bu sayıyı daha yukarıya çıkarmak oldu. Üyelerimiz arasında bulunan 3 firma ile de bugün ihracat yapıyoruz.  Görev yaptığımız dönem boyunca üretim, istihdam, ihracat ve yeni pazarlar bulma konusunda çok fazla gayret gösterdik. Çalışmalarımız sonucunda birçok üyemiz hem işini geliştirdi, yeni pazarda ve yeni ticari birliktelikler kurdular. Şehrimiz özelinde turizm, üretim ve tarım sektörüyle alakalı farklı çalışmalar yaptık. Şehrimizde yapılan kamu yatırımları sonucu ortaya çıkan avantajları değerlendirmeye çabaladık. Ortak paydamız her zaman Gümüşhane oldu. Şehrimizin gelişimine katkı sunmak adına çalışmalar yürüttük. Eminim ki bu çalışmalar yeni yönetimimizle birlikte daha da artarak devam edecektir. MÜSİAD Gümüşhane olarak gece gündüz koşarak her kademede sürekli yenilenerek zaman zaman nöbet değişimi yaparak ve sağlıklı bir şekilde büyüyerek dinamizmi ve heyecanı koruduk. Aramıza katılan yeni üyelerimizle birlikte ailemizi güçlendirip daima etki sahamızı genişleterek devam ettik. Bugün burada bir bayrak değişimi için bulunuyoruz. MÜSİAD dinamikliğini bu yapısına borçludur. Burada kişiler her daim geçicidir. Önemli olan bulunulan makamın sorumluluğudur. Bizler de bu sorumluluğun bilincinde olarak görev süremizi alnımızın akıyla tamamladık. Ve bugün geldiğimiz noktada bayrağı kıymetli kardeşim Cihan Canlı'ya devrediyorum. Bu itibarla birlikte görev yaptığım çok kıymetli yönetim kurulu üyelerimize çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“İsrail'i ve ona destek veren tüm hükümetleri ve uluslararası ortakları lanetliyoruz”

Konuşmasında Gazze'de yaşanan insanlık dramına da değinen Kara, “İsrail hiçbir hedef gözetmeden çok büyük bir katliam yapıyor. Merhum Aliya İzzet Begoviç'in bir sözü her zaman aklımızda. “Her şey bittiğinde hatırlayacağımız şey düşmanlarımızın sözleri değil dostlarımızın sessizliği olacaktır.” Biz asla sessiz kalmadık ve kalmayacağız da. 2 ayı aşkın bir süredir Gazze'de büyük bir soykırım yaşanıyor. İsrail hiçbir hedef gözetmeden kadın, çocuk, masum demeden katliam yapıyor. İnsan haklarını, uluslararası insan haklarını çiğniyor, uluslararası hukuku çiğniyor ve hiçe sayıyor. Bu barbarca mezalimin sorumlusu ve insanlığa karşı suçları işleyen İsrail'i ve ona destek veren tüm hükümetleri ve uluslararası ortakları lanetliyoruz. Türkiye'nin ateşkes ilan edilmesi ve bölgede kalıcı bir barışın tesisi için yoğun diplomatik faaliyetini destekliyor, uluslararası odakları da bu inisiyatiflere katılmaya çağırıyoruz. 

“İstişarelerle kararlar alıp şehrimize değer katacak çalışmalar yapacağız”

Bayrağı devralan MÜSİAD Gümüşhane Başkanı Cihan Canlı ise konuşmasında kuruluş görevini üstlenerek bugüne kadar büyük bir özveriyle hizmet eden kurucu başkan Abdülbaki Kara’ya ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ederek, “Kurucu başkanımız yönetimiyle birlikte yaklaşık 4 yıl boyunca çok güzel çalışmalara imza attılar. İnşallah bizler de devraldığımız bu kıymetli görevi layıkıyla yerine getirerek Gümüşhane MÜSİAD Şubemizi daha ileriye taşıyabilmek için var gücümüzle gayret edeceğiz. 2019 yılında temsilcilik olarak başlayıp şimdi ise şube olmamızın gururu ile devam ettiğimiz bu kıymetli birlikteliğin en iyi yerlere geleceğine olan inancımı sizlerle de paylaşmak istiyorum. Şehrimizdeki tüm ilçelerimizle bir araya gelerek ortak akıl ile hareket edip istişarelerle kararlar alıp şehrimize değer katacak çalışmalar yapacağız. Bu süreçte derdiyle dertleneceğimiz şehrimize değer katmak için çabalayan tüm hemşehrilerimizin desteğini bekliyor ve Gümüşhane MÜSİAD olarak da hangi husus olursa olsun her zaman yanlarında olacağımızı belirtmek istiyorum” dedi.

MÜSİAD Genel Merkez Teşkilatlanma Komisyonu Başkanı Cihad Terzioğlu ise konuşmasında 4 yıllık başarılı bir serüveni geride bırakan Abdülbaki Kara ve yönetimine teşekkür ederek, görevi devralan Cihan Canlı ve ekibine de başarılar diledi.

“MÜSİAD birlikte kazanmayı ve birlikte büyümeyi hedefler”

MÜSİAD’ı “Faaliyetleri üzerine güneş batmayan bir teşkilat” olarak tarif eden Terzioğlu, “MÜSİAD üyesi olsun yahut olmasın bütün Gümüşhane’nin, Gümüşhane halkının ve tüm Türkiye'nin faydasına çalışmayı hedefler MÜSİAD ailesi. Zulmün ve adaletsizliğin bu kadar galebe çaldığı, bu kadar ayyuka çıktığı bir dönemde güçlü olmak, ticareti yapıp mutlu olanlardan, kazananlardan olabilmek, hakkı ayağa kaldırabilmek için iktisaden de güçlü olmak gerekir. MÜSİAD’ın temelde en büyük hedefi, milli ve manevi değerlerinden taviz vermeden iktisaden kalkınmak ve herkesin kalkınmasına yardımcı olmaktır. MÜSİAD herkesin ihracat yapmasını ister, herkesin sayfaları dolu dolu mühürlenmiş pasaportu olmasını ister, herkesin üretmesini ister, herkesin cesur olmasını ister. MÜSİAD birlikte kazanmayı ve birlikte büyümeyi hedefler. İnşallah sizlerin desteğiyle, başta Gümüşhanemiz olmak üzere, Türkiye'mizin iktisadi kalkınmasında hep birlikte daha çok çalışacağız” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından hediye takdiminde bulunulması ve hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından program sona erdi.

Cihan Canlı başkanlığında MÜSİAD Gümüşhane’nin yönetiminde Selim Yıldız, Abdulkadir Olgun, Ali Doğan, Yunus Emre Duran, Cemil Özden, Yüksel Altuntaş, Tayyar Gürsoy, Ziya Kaymak ve İbrahim Bulgur yer aldı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çakır seçim startını verdiÖnceki Haber

Çakır seçim startını verdi

Rektör Çuvalcı milli teknoloji hamlesini anlattıSonraki Haber

Rektör Çuvalcı milli teknoloji hamlesini...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar