Gümüşhane

Rusya’ya Gümüşhaneli Büyükelçi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Rusya’ya Gümüşhaneli Büyükelçi
Abone ol
Gümüşhane’nin başarılı bürokratlarından Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü ve Enformasyon Genel Müdürü Tanju Bilgiç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Rusya Büyükelçisi oldu.

Dışişleri Bakanlığına Hakan Fidan’ın atanmasının ardından geçtiğimiz Haziran ayında büyükelçilik görevini hemşehrimiz Tanju Bilgiç’e verdiğini tebliğ etmesinin ardından atama kararnamesi bugünkü Resmi Gazete’de yayımlandı.

Kariyeri boyunca oldukça önemli görevleri başarıyla yerine getiren, 2011-2014 yıllarında Rusya’nın Saint Petersburg Başkonsolosu olarak da görev yapan Bilgiç, Rusya’yı ve bölgeyi yakından tanıyan deneyimli bir isim olarak nitelendiriliyor.

Daha önce insan hakları üzerine yazılmış iki kitabının yanı sıra, geçtiğimiz mart ayında 9 Mart 1983 yılında ASALA terör örgütü tarafından Türkiye’nin Yugoslavya Büyükelçisi olduğu dönemde Belgrad’ta şehit edilen Büyükelçi Galip Balkar anısına yazdığı “Hariciyenin Yıldızı Şehit Büyükelçi Galip Balkar” isimli kitabıyla önemli bir esere daha imza attı.

Gümüşhane’nin merkeze bağlı Eskibağlar (Halgent) Mahallesinden olan İngilizce ve Fransızcanın yanı sıra görev yaptığı ülkelerdeki deneyimiyle Rusça, Boşnakça ve Sırpça da bilen Bilgiç’in ataması memleketinde de sevinçle karşılandı.

Tanju Bilgiç kimdir?

Tanju Bilgiç 20 Eylül 1971 tarihinde Gümüşhane'de dünyaya geldi. Samsun Anadolu Lisesi'nden 1989 yılında, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden ise 1993 yılında mezun oldu.

2003 yılında Padova Üniversitesi İnsan Hakları ve Demokratikleşme Programı'nda yüksek lisans yaptı. 2012'de ise Gazi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde doktorasını tamamladı.

1994 yılında Başbakanlık Hazine ve Dış Ticaret Müsteşarlığı'nda Uzman Yardımcısı olmuş, 1995'te Dışişleri Bakanlığı'nda görev almaya başlamıştır.

2008-2011 yıllarında Dışişleri Bakanlığı Kıbrıs ve Yunanistan Dairesi'nde Şube Müdürü ve Daire Başkanı olarak görev yapmıştır.

2011-2014 yıllarında Saint Petersburg Başkonsolosu, 2014-2016 yıllarında Dışişleri Bakanlığı Enformasyon Genel Müdür Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü olmuştur.

2016-2021 yılları arasında Belgrad Büyükelçisi olarak görev almıştır. Nisan 2021 tarihi itibarıyla tekrar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü ve bu görevi ile beraber Mart 2023 tarihi itibarıyla Bakanlık Enformasyon Genel Müdürü olmuştur.

14 Eylül 2023 tarihli kararname ile Rusya Federasyonu nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine atanmıştır.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
GÜ’den 100.yıla özel panelÖnceki Haber

GÜ’den 100.yıla özel panel

Dünya Temizlik Günü Süleymaniye Mahallesinde gerçekleştirilecekSonraki Haber

Dünya Temizlik Günü Süleymaniye Mahalles...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar