Gümüşhane

SGK’da hummalı EYT mesaisi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
SGK’da hummalı EYT mesaisi
Abone ol

EYT yasasının Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından, Gümüşhane SGK Müdürlüğünde emeklilik başvurusu taleplerini alan personelin yoğun mesaisi sürüyor.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) yasasının Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından, emeklilik için başvuru yapanların Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) müdürlüklerindeki telaşı devam ediyor.

EYT kapsamında 2 milyon 250 bin sigortalının emeklilik başvurusu yapmasının beklendiği SGK müdürlüklerinde rakam 1.5 milyona yaklaştı. Bu rakam Gümüşhane’de ise geçtiğimiz hafta itibariyle 1527’ye ulaşmış durumda.

Gazetemize konuyla alakalı açıklamalarda bulunan ve ‘Aylık bağlanması için yoğun çalışma içerisindeyiz’ diyen Gümüşhane Sosyal Güvenlik (SGK) İl Müdürü Eyüp İslamoğlu, Gümüşhane’de geçtiğimiz hafta itibariyle 1500’ü aşkın başvuru alındığını, 782’sine de aylık bağlama işlemi gerçekleştirildiğini ve 141 kişinin ise sigortalı gününün yetmemesi sebebiyle kanundan faydalanamadığını söyledi.

Başvuru yapanlara aylık bağlanma süreci hakkında bilgi veren İslamoğlu;“Daha önce primlerini doldurmuş ancak emeklilik yaşı gelmediği için emekli olamayan vatandaşlarımız için 03.03.2023 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanan 7438 sayılı kanun kapsamında vatandaşımızın yüzü gülecek. Kanun kapsamında yaş haddi kaldırıldı ve günü dolup ta yaşı bekleyen vatandaşlarımız hemen emeklilik taleplerini verdiler. Gümüşhane özelinde bize 1527 başvuru geldi. Bu rakam Gümüşhane nüfusuna oranla oldukça önemli bir rakam. Başvurular elbette bitmedi bitmeyecek gibi de gözüküyor. Yaşını doldurmayan veya gününde noksan kalan kişiler daha sonra borçlanmalarını ödedikten sonra başvurularını yapacak olanlar var. Bağ-Kur’lu vatandaşların da bir kısmında borçlanma var. Onların da bir kısmı borçlarını ödedikten sonra tekrar müracaat edecekler dolayısıyla Gümüşhane’de bu rakam daha da artacak gibi gözüküyor” dedi.

“Hedefimiz bayramdan önce 1500’ü aşkın talebin tamamını bitirmek”

Çalışma arkadaşlarımız başvuru taleplerini hızlıca değerlendiriyor bu konuda kurum olarak Gümüşhane’de çok hummalı bir çalışma sürdürüyoruz diyen İslamoğlu, “ Bayrama kadar vatandaşlarımız emekliliklerine bir an önce kavuşsunlar diye iftardan sonra geç saatlere kadar hatta hafta sonu da dahil olmak üzere çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz. Bu süreç kapsamında emek sarf eden çalışma arkadaşlarımızın pek çoğu kadın. Müracaatta bulunan vatandaşlarımızın maaşları Ramazan Bayramından önceye yetiştirmek için ailelerinden ve çocuklarına ayırdıkları zamandan feragat ediyorlar. Bazı aksaklıklar bizim kontrolümüz dışında oluyor ne yazık ki örneğin; hizmet dökümü bizde olmayan büyük şehirlerde çalışmış vatandaşlarımız için oralardaki kurumlardan evrak talep ediyoruz ancak özellikle büyük şehirler başta olmak üzere kurumlarımızda fazla yoğunluk olduğu için aksaklıklar meydana gelebiliyor.  Ancak çalışmalarımıza son hız devam ediyoruz hedefimiz bayramdan önce 1500’ü aşkın talebin tamamını bitirmek” diye konuştu.

“Aksi halde işler aksıyor ve zaman kaybı yaşıyoruz”

Başvuruda bulunan vatandaşlardan, herhangi bir olumsuzluk yaşandığında kurum tarafından bilgilendirdiklerini bu sebeple birim personellerini ve telefon hatlarını meşgul etmemelerini isteyen Eyüp İslamoğlu, Bizlerin de Gümüşhaneli vatandaşlarımızdan tek ricamız EYT için başvuru yapanlar haklı olarak bir an önce maaşı bağlansın istiyorlar ancak olmuyor. Bu işi yapan belli sayıda uzman personelimiz var ve başvurular oldukça fazla. Bu sebepten kurumu arayarak hatları ve ilgili birimdeki personelimizi meşgul etmemelerini rica ediyorum. Aksi halde işler aksıyor ve zaman kaybı yaşıyoruz.  Başvuru yapan vatandaşlarımızın içi rahat olsun biz sıkı sıkıya süreci takip ediyoruz bir aksilik olduğunda kişilere bildiriyoruz. Aynısı maaş bağlandığında da oluyor vatandaşımız direkt bilgi sahibi olabiliyor” ifadelerini kullandı.

Haber: Zeynep KAYA


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yeni AirPods Patenti Dinleme Deneyimini Sürükleyici Hale GetirecekÖnceki Haber

Yeni AirPods Patenti Dinleme Deneyimini...

Tersun Tüneli İhaleyi BekliyorSonraki Haber

Tersun Tüneli İhaleyi Bekliyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar