Gümüşhane

Tersun Tüneli İhaleyi Bekliyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tersun Tüneli İhaleyi Bekliyor
Abone ol
İl Koordinasyon Toplantısında Tersun Tünel’inin Son Durumu Gündeme Geldi

İl Koordinasyon Toplantısında Tersun Tünel’inin Son Durumu Gündeme Geldi.

Gümüşhane’de 2023 yılının 2. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Vekili Ali Recai Yerlikaya başkanlığında gerçekleştirildi. Koordinasyon toplantısında  söz alan Şiran Belediye Başkanı Mutlu Özel,  konuşmacı Karayolları Bölge Müdür Yardımcı Selim Karaismailoğlu’na Tersun Tüneli projesini sordu.

Gerçekleştirilen toplantıda sunum yapan Karayolları Bölge Müdür Yardımcı Selim Karaismailoğlu, Gümüşhane’de yapılan, yapımı devam eden ve planlanan projeler hakkında bilgi verdi. Karaismailoğlu’nun sunumu sonunda söz alan Şiran Belediye Başkanı Mutlu Özel,  4 yıldır her toplantıda ısrarla Tersun Tüneli’nin durumunu sorduğunu hatırlatarak,

“Göreve geldiğimiz ilk toplantıdan bugüne kadar Tersun Tüneli’nin son durumunu çokça dile getirdik. Sadece Şiran ve Gümüşhane arasında yol için değil, Anadolu’ya açılan bir kapı olarak tanımladığımız ve yolu daha kısa hale getirilecek Tersun Dağı’na yapılacak projeyle birçok kent birbirine daha yakın olacaktır. Bu nedenle Tersun Dağı’na yapılacak projeyi çok önemsiyor ve takip ediyoruz. Bu nedenle Karayolları Genel Müdürlüğü’nün de bizim gibi Tersun Tünel’i önemsediğini biliyoruz. Bu nedenle Karayolları Bölge Müdür Yardımcı Selim Karaismailoğlu’na tekrar Tersun Tünel projesiyle ilgili son durumu öğrenmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

‘PROJE ONAYLANIP İHALESİ YAPILACAK’

Başkan Özel’in sorusu üzerine açıklama yapan Karayolları Bölge Müdür Yardımcı Selim Karaismailoğlu ise, Tersun Tüneli projesinin hazırlandığını ve onay için genel müdürlüğüne gönderiminin yapıldığını söyledi.  Karaismailoğlu,

“Tersun Tüneli’nin projelerini genel müdüre gönderdim. Şu an onay aşamasında.  Bundan sonraki olay, genel müdürün onaylaması ve gerekli yatırımın yapılması. Genel müdürlüğün projeyle ilgili gerekli çalışmayı başlattığı an ihalesi yapılacak. Böylece tünel için çalışmalar başlayacak” diye konuştu.

Karaismailoğlu, Gümüşhane merkez asfaltlama çalışmalarına en kısa süre içerisinde başlayacaklarını söyledi.

BARAJLARIN DOLULUK ORANLARI

DSİ 22. Bölge Müdürü Cengizhan Kılıçaslan ise, Gümüşhane’deki barajların doluluk oranlarını paylaştı. Kılıçaslan,

“Kürtün Barajı %79, Torul Barajı %68, Köse Barajı  %39 ve Sadak Barajı  %99 doluluk oranındadır. Bahçecik Barajı’nda ise %35 doluluk oranına ulaştık. Bahçecik içme suyu projesi kapsamında arıtma tesisi 29 bin km’ lik hattımız var. 25 bin metre küp kapasiteli bir arıtma tesisimiz olacak” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
SGK’da hummalı EYT mesaisiÖnceki Haber

SGK’da hummalı EYT mesaisi

İYİ Parti milletvekili aday listesi belli olduSonraki Haber

İYİ Parti milletvekili aday listesi bell...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar