Gümüşhane

Sınırlarımız Yeniden Çizildi !

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sınırlarımız Yeniden Çizildi !
Abone ol
Trabzon ve Gümüşhane sınırına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı

Yeni Sınırlarımız Belli Oldu 

Gümüşhane'nin Kürtün ilçesi, Kırgeriş, Bağlama ve Damlı köyleri ile, Kürtün ’ün, Özkürtün beldesine bağlı Kadırga yaylasının yeni sınırları belli oldu.

Gümüşhane’nin Kürtün ilçesine bağlı Kırgeriş, Bağlama ve Damlı köyleri ile Kürtün ’ün, Özkürtün beldesine bağlı Kadırga Yaylası’nın yeni sınırları belli oldu. Uzun zamandır sınırlarla ilgili sorunlar yaşayan iki kent arasında ki sınırların tespitine ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Özkürtün Beldesi Belediye Başkanı Yakup Turgut, “Ocak 1981 yılından bu güne kadar gelen bir sınır sorunu vardı. O sorun çözüldü. Sınırla alakalı hiçbir problemimiz yok. Kadırga Yaylası’nın tamamı bize ait ”dedi.

Gümüşhane ile Trabzon arasında sık sık gündeme gelen sınır sorunu çözüldü. Trabzon ve Gümüşhane arasındaki sınır anlaşmazlığına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Gümüşhane'nin Kürtün ilçesi, Kırgeriş, Bağlama ve Damlı köyleri ile Trabzon'un Şalpazarı ilçesi, Gökçeköy Mahallesi arası iki il sırının tespitine ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Harita Oluşturuldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan karara göre, Gümüşhane'nin Kürtün ilçesi, Kırgeriş, Bağlama ve Damlı köyleri ile Trabzon'un Şalpazarı ilçesi, Gökçeköy Mahallesi arası iki il sınırının tespitine ilişkin karar yürürlüğe konuldu. Trabzon ili Maçka ilçesine bağlı Üçgedik Mahallesi ile Gümüşhane ili Kürtün İlçesi Özkürtün Belde Belediyesine bağlı Süme Mahallesi arasında iki il sınırını belirleyen 12 Ocak 1981 tarihli ve 2543 sayılı kararname krokisindeki sınır noktalarını birebir karşılayabilecek nitelikli sayısallaştırılmış bir harita oluşturuldu.

Yanlış Bir Algıya Neden Oldu

Geçtiğimiz aylarda Maçka Belediyesi tarafından yapılan sosyal medya paylaşımı iki kent arasında uzun bir süre tartışmalara neden olmuştu.  Konu birçok siyasi kesim tarafından tartışılmıştı.  Tartışmaların devamında Kürtün ilçesine bağlı Günyüzü ile Uçtaş köyleri de Giresun’a bağlanmak istemiş, bu girişim il genel meclisi tarafından olumsuz olarak karşılık bulmuştu. Sınır tartışmaları sık sık gündem gelmesinin akabinde Resmi Gazetede Trabzon ve Gümüşhane arasındaki sınır anlaşmazlığına ilişkin karar açıklandı. Alınan karar birçok köyün Trabzon’a bağlandığı gibi yanlış bir algıya neden oldu. Alınan kararla ilgili gazetemize konuşan Özkürtün Beldesi Belediye Başkanı Yakup Turgut, 12 Ocak 1981 tarihinde alınan ve günümüze kadar sınır sorunun çözüldüğünü, Gümüşhane’den Trabzon’a bağlanan herhangi bir köy olmadığını söyledi.

‘Bizim Beklediğimiz Şekilde Sınırlar Belirlendi’

Başkan Turgut, “Yayla tarafındaki sınırlar ile Alaca yaylasını Şalpazarı sınırına bağladılar. Kadırga Yaylası tarafında, bizim daha önce iddia ettiğimiz sınır için 1981 yılında çıkan kararname aynen uygulandı ve bizim istediğimiz şekilde sınırlar belirlendi. Kadırga Yaylası’nın tamamı bizim. Sınırla alakalı hiçbir problemimiz yok” diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Çimen’den İkametgah ÇağrısıÖnceki Haber

Başkan Çimen’den İkametgah Çağrısı

Coğrafi İşaretli ürünlere yönelik eğitim başladıSonraki Haber

Coğrafi İşaretli ürünlere yönelik eğitim...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar