Gümüşhane

Vali Yavuz son yolculuğuna uğurlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vali Yavuz son yolculuğuna uğurlandı
Abone ol
Yakalandığı amansız hastalık nedeniyle hayatını kaybeden Gümüşhane eski Valisi Yücel Yavuz, memleketi Karabük'ün Safranbolu ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Yaklaşık 3 ay önce prostat kanseri teşhisi konulan ve Ankara’daki Liv Hospital hastanesi yoğun bakım servisinde tedavi gören 57 yaşındaki Yücel Yavuz, İçişleri Bakanlığında düzenlenen resmi törenin ardından memleketi Karabük'ün Safranbolu ilçesinde toprağa verildi.

Safranbolu Merkez Camiinde ikindi vakti kılınan cenaze namazına Yavuz'un yakınlarının yanı sıra İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan, Karabük Valisi Mustafa Yavuz, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, Düzce Valisi Selçuk Aslan, Bolu Valisi Erkan Kılıç, Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Kastamonu Valisi Meftun Dallı, Bartın Valisi Nurtaç Arslan, Çankırı Valisi Mustafa Fırat Taşolar, AK Parti milletvekilleri Selami Altınok, Cem Şahin, Ali Keskinkılıç, Anayasa Mahkemesi Üyesi Muhterem İnce, İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdür Vekili Nedim Akmeşe, Bilgi Teknolojileri Genel Müdürü Selami Yazıcı, İçişleri Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanı İbrahim Akın, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, çok sayıda bürokrat, kaymakam, iş insanı ve vatandaş katıldı.

Türk bayrağına sarılı tabutta ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından evli ve iki çocuk babası Yavuz, Babasultan Şehir Mezarlığında toprağa verildi.

Yücel Yavuz kimdir?

1966 Karabük Safranbolu doğumlu. 1988 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu. Mülki İdare Amirliği mesleğine Samsun Kaymakam Adayı olarak başladı. Rize-Ardeşen ve Bartın-Kurucaşile ilçelerinde Kaymakam vekilliği, Bartın-Ulus, Tunceli-Ovacık, Kastamonu-Araç, Erzurum-Oltu ve Bursa-Yenişehir ilçelerinde Kaymakam olarak görev yaptı.

Askerliğini uzun dönem yedek subay olarak ifa etti. Kaymakam Adaylığı döneminde bilgi, görgü ve deneyim artırmak ve yabancı dil öğrenmek üzere bir yıl süreyle İngiltere’ye gönderildi. 2000 yılında Kamu Yönetimi ve Kamu Politikaları alanında Yüksek Lisans yapmak üzere yine bir yıllığına gönderildiği İngiltere’nin Exeter Üniversitesindeki eğitimini başarı ile tamamladı.

İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdür Yardımcılığı ve en son Bakanlık Hukuk Müşaviri olarak görev yapmakta iken 21 Mayıs 2014 tarih ve 2014/6366 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile Gümüşhane Valiliğine atandı. 2016 yılında Trabzon valiliğine atanan , 2018 yılında da Mülkiye Başmüfettişliğine atanmış Yücel Yavuz evli ve iki çocuk babasıdır.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
AK Parti'de temayül yoklamaları başladıÖnceki Haber

AK Parti'de temayül yoklamaları başladı

Vali Tanrısever: Tek derdimiz hizmetSonraki Haber

Vali Tanrısever: Tek derdimiz hizmet

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar