Gümüşhane

Yılın ahisi, kalfası ve çırağı belli oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yılın ahisi, kalfası ve çırağı belli oldu
Abone ol
Gümüşhane’de 36. Ahilik Haftasında kapsamında Yılın Ahisi Şerafettin Alemdar, Yılın Kalfası Emrah Tanrıkulu ve Yılın Çırağı Mustafa Kızılet olarak belirlendi.

Ticaret İl Müdürü Mürsel Yaşar, 36.Ahilik Haftası kapsamında yaptığı açıklamada yılın ahisi, kalfası ve çırağının belirlendiğini söyledi.

Gümüşhane’de 21 Eylül Perşembe günü kutlanacak olan hafta nedeniyle açıklamasında toplumların modernleştikçe kıymeti daha iyi anlaşılan Ahiliğin insanlığın önüne yeni açılımlar sunan, eskimeyen bir sistem olduğunu vurgulayan Yaşar, “Anadolu toprakları, Ahilik gibi kendinden sonraki zamanları aydınlatan, etkileyen, biçimlendiren bir hayat üslubunu ortaya çıkarmıştır. Ahilik, Anadolu’ da birliğin, beraberliğin ve kardeşliğin mayasını oluşturmuş, 13 üncü yüzyıldan 19 uncu yüzyıla dek Anadoluda Balkanlarda ve Türkistan’da yaşayan Türk Halkının sanat ve meslek alanında yetişmesini ve ahlaki yönden gelişmesini sağlamıştır. Ecdadımız; kadınıyla erkeğiyle, yüzyıllardır Ahiliği canlı tutup yaşatarak ülkemize ve tüm insanlığa büyük bir hizmette bulunmuştur. Ticari ve toplumsal hayatta, iş ve meslek ahlâkında dürüstlük, güvenilirlik, başkasının hak ve hukukuna saygılı, şefkatli, cömert ve güler yüzlü olma, birlikte hoşgörüyle yaşayabilme, Ahiliğin temel kurallarıdır. Bu kurallara dayanan Ahilik Teşkilatı, yüzyıllarca karşılıklı dayanışma, sevgi, saygı, hoşgörü ve adalet bilincini taşıyan esnaf ve sanatkâr yetiştirmiştir” dedi.

Ahi teşkilatlarının çalışma hayatının yanı sıra sosyal hayatın gelişmesine de katkı sağladığını, Ahiliğin sadece iktisadi hayatı yönlendiren bir kurum olmanın ötesinde temelinde vatan ve millet sevgisi bulunan Türk Milletine has sosyo-ekonomik bir sistem olduğunu vurgulayan Yaşar, “Kardeşlik ve dayanışma ekseninde asırlardan beri bize yol gösteren Ahilik anlayışı, ülkemizin 2053 ve 2071 hedeflerine ilerleyişine de eşlik edecektir. Tarihimizden devraldığımız Ahilik kültürünü ihya etmek ve geleceğimizi bu değerlerle inşa etmek hepimizin sorumluluğudur. Kovid-19 salgını, sağlık, ekonomi, deprem felaketi ve diğer alanlarda tüm insanlığın sınandığı dönemlerde, dayanışma ve yardımlaşma üzerine inşa edilen Ahilik geleneğinin ne kadar önemli olduğu bir kez daha anlaşılmıştır. Bu sürecin günümüzün Ahileri olarak kabul ettiğimiz esnaf ve sanatkarlarımız üzerindeki olumsuz etkilerini en aza indirmek için gereken acil tedbirler Bakanlığımız ve ilgili kuruluşlarca süratle alınmıştır. Her zaman devletinin, milletinin yanında olan esnaf ve sanatkarımızın sorunlarını çözümsüz, beklentilerini cevapsız bırakmamak adına Bakanlığımız, ilgili Bakanlıklar, sivil toplum kuruluşları ve özel sektör temsilcileri ile koordinasyon içerisinde gerekli her adım atılmaya devam edilmektedir. Esnafımızı sadece finansman noktasında değil, kalıcı projelerle de desteklemeye özen gösterilmektedir. Esnafımızın ihracatçı olması, işini büyütmesi ve teknolojinin imkânlarından faydalanması için gerekli çalışmalar ile kalıcı ve sürdürülebilir projelerle rekabet gücünü artırma gayretimiz devam etmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin 100 üncü yılında emek ve alın terlerini vatanseverlik duygularıyla birleştiren yaptıkları üretim, sağladıkları istihdamla ekonomik büyümeye katkı veren, sosyal istikrarı ayakta tutan ve refahın tabana yayılmasını sağlayan esnaf, sanatkâr ve tacirlerimizin Ahilik Haftası'nı kutluyor kendilerine bol ve bereketli kazançlar diliyorum” diye konuştu.

Yaşar, bu yıl 36.kutlanacak Ahilik Haftasında Gümüşhane’de “Yılın Ahisi” seçilen Sayın Şerafettin Alemdar’ı, “Yılın Kalfası” seçilen Sayın Emrah Tanrıkulu’nu ve “Yılın Çırağı” seçilen Sayın Mustafa Kızılet’i tebrik etti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şiran Kaymakamı Başkapan, Görevine BaşladıÖnceki Haber

Şiran Kaymakamı Başkapan, Görevine Başla...

Bu kermes sokak hayvanları içinSonraki Haber

Bu kermes sokak hayvanları için

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar